Blogs & Editorial

Photo diary van 7 & 8 april - shoppen bij Dior & weer naar Nederland

Goedemorgen! Ik ben sinds donderdagavond  weer fijn thuis, maar jullie hebben nog een photo diary tegoed van mijn laatste dag in Monaco. Op donderdag kregen we nog een rondleiding door het historische gebied van Monaco met het paleis en de cathedraal, maar ik heb een deel geskipt omdat ik toch nog wel even wilde shoppen. Na ons laatste interview met Lancaster was het tijd om de helicopter terug te nemen, een beetje decadent was het wel! Kijk je mee naar mijn photo diary van 7 en 8 april 2016?

Op weg naar het diner van woensdag zat deze grote meeuw buiten de wacht te houden, hij was behoorlijk brutaal trouwens. De volgende dag pikte hij de hele tijd het brood van het terras af...zonder te betalen nog wel, oeps!

We werden naar Eze gebracht, dat is een oud stadje gebouwd op een berg langs de weg van Monaco naar Nice, een beeldschone locatie met een adembenemed uitzicht. Heel toevallig was ik daar al eens eerder geweest, tijdens een persevent voor de 007 parfum. Dit keer gingen we eten bij La Chevre d'or, een befaamd restaurant dat 2 Michelin sterren heeft.

Op de berg is een soort Hof van Eden gemaakt met beeldschone terrassen en een perfecte tuin, wat een werk moet dat zijn om bij te houden, het was perfect.

Je kunt er zelfs schaken in de tuin.

Er stonden ook overal beelden in de tuin, soms even schrikken!

Op het terras kregen we uiteraard een lekker glaasje champagne, liefde! Het weer was trouwens zalig, de zon scheen niet zo erg, maar het was toch nog zo'n 20 graden. 

Er lagen ook nog wat "props" om foto's mee te maken, ik had wel trek in een ijsje op dat moment....haha

Na een tijdje konden we aan tafel, we hadden een heel restaurant voor onszelf, heel bijzonder en we kregen een speciaal menu voorgeschoteld om het 70 jarig bestaan van Lancaster te vieren.

La Chevre d'or betekent "de gouden geit" en jawel, die stond achter me!

Vraag me niet wat het precies is, maar dit was een combinatie van grapefruitschuim en coquilles, heel fijn.

Het lijkt een kaneelbroodje, maar het was een soort croissantje met olijven...waarschijnlijk klinkt dat een beetje oneerbiedig voor een 2 sterren chef. De broodjes waren allemaal zo lekker.

Een tussengerechtje met asperges en gepocheerd ei, hemel op een bordje, zo lekker.

Nog zo'n fijne gang, nu met vis...daarna kwam er nog een stukje kalfvlees, maar eigenlijk konden we dat allemaal niet meer op, het was zoveel. Maar het eten was wel meer dan heerlijk, knap ook hoe ze zo'n grote groep van 50/60 mensen allemaal tegelijk kunnen serveren. 

In het toetje kwam de bekende kleur oranje van de Lancaster zonproducten mooi terug, 70 jaar bestaan ze al en de oranje kleur wordt al sinds de jaren 70 gebruikt. 

OK....geen ruimte meer....jammer!

De volgende ochtend geniet ik nog even goed van de prachtige ontbijtzaal.....

Snel nog even een foto met snapchatfilter/geotag, leuk!

Bij deze beachclub naast het hotel wil ik deze zomer best een keer liggen hoor, dan liggen er vast heel wat mensen onder de luifeltjes en parasols.

Vandaag ga ik voor mijn Dior Reflected zonnebril die ik vorig jaar kocht toen ik in Parijs was.

We gaan met de auto naar het oude deel van Monaco, boven op de rots, waar het heerlijk toeven is, het is ook echt een prachtige dag.

We bezoeken het prinselijk paleis en krijgen een korte rondleiding, ik hou daarvan en zou er het liefst nog langer rondlopen maar we hebben niet zoveel tijd.

Even een uitkijkje over de Port d'Hercule, de haven van Monaco die altijd vol ligt met de mooiste en duurste jachten. De tribunes voor de Formule 1 van eind mei staan ook al deels klaar, apart om te denken dat door de smalle straten van Monaco straks racewagens rijden met 300 km per uur.

We nemen ook een kijkje in de cathedraal, ik heb echter maar een doel...

Ik wil even bij het graf kijken van Prinses Grazia ofwel Grace Kelly, de vrouw die ik in mijn jeugd zeker de mooiste vrouw ter wereld vond. Ook nu vind ik haar een ideaalbeeld qua looks, zo zou ik ook oud willen worden, prachtig was ze...en helaas te vroeg overleden door een ongeluk.

Na het bezoek aan de cathedraal skippen we de rest van de tour en gaan we even richting Place du Casino en het Metropole shopping centre. Daar zie ik dit tasje...Kiss boys and make them cry, het was vroeger mijn motto....haha.

Ik duik ook even een paar mooie winkels binnen, waaronder die van Chanel, Celine en Dior....met resultaat!

Ik deed aan speedshopping omdat ik graag nog even, met PR dame Daphne, wilde genieten van een terrasje met een Aperol Spritz...het was al 12 uur namelijk, oeps.

Tijd voor lunch bij Cafe de Paris, de salade Nicoise was lekker maar veel en veel te groot, ik denk dat je er wel met vier mensen van kan eten!

Geen trek en tijd voor een toetje, maar ze zien er wel erg mooi uit...volgende keer misschien?

Na onze lunch gaan we terug naar het hotel, waar we nog een interview hebben met Oliver Doucet van Lancaster, daarna gaan we weer in de helicopter richting Nice airport. We voelen ons toch echt wel een beetje VIP....we worden teveel verwend, love it!

Maar er gebeuren wel gekke dingen als je in de lucht zit....

De vlucht van Nice naar Amsterdam was heerlijk, de KLM was weer prima op tijd en de zorg van de stewardessen heel goed, een van hen was zelfs nog lezer van onze blogs, gezellig om even te kletsen! Dit uitzicht boven de Franse Alpen (??) is natuurlijk hemels...wat een sneeuw nog!

Op Schiphol aangekomen kregen we de koffer lekker snel, met Mascha stapte ik nog even Kappé binnen, bij de aankomsthal, om daar te kijken naar de body producten van Moroccanoil.....ze zijn er echt! Deze worden nu exclusief hier verkocht, maar later zat dat ook op andere plaatsen het geval zijn. Daarna breng ik Mascha even naar huis en rijd ik lekker naar huis, ik stap rond negen uur 's avonds binnen.

Tja...de volgende ochtend staat er geen ontbijtbuffet klaar, dan maar snel een crackertje.

Ik ga namelijk even op en neer naar Amsterdam voor een bezoekje aan de Rituals winkel, ik schiet maar snel even iets aan....

Ik wilde wat filmpje op snapchat zetten, maar ze hadden geen geluid? Gek, want nu werkt het weer normaal...misschien deed ik iets fout?

Rituals viert iedere dag als een nieuw begin met de vernieuwde Art of Sakura lijn, heerlijk! Heb je het artikel erover al gelezen? Misschien leuk om mee te doen met de actie? Misschien win je wel een Rituals pakket....je vindt het artikel hier.

OMG, hoeveel geurkaarsen heeft Rituals wel niet? Ik ken er maar een paar, maar zie er zoveel staan dat ik even in de war ben, welke is jullie favoriet?

's middags haal ik Sem even op van school, gewoon voor de gezelligheid maar ik "moet" luisteren naar Marco Borsato en dat vind ik dus echt vreselijk, ik hou helemaal niet van zijn muziek maar was te lui om iets anders aan te zetten.

Ja, heerlijk...ik kocht dus de Body Buff van Moroccanoil Body in de originele geur, heel benieuwd! En ik ben ook blij met de Dior Split zonnebril <3

 

Ik heb nog wat foto's van gisteren, maar die komen a.s. maandag voorbij in mijn photo diary van dit weekend, anders is het echt een photo overload! Ik zag trouwens dat sommige mensen niet alle foto's kunnen zien, de technische mannen proberen dit momenteel op te lossen, hopelijk is alles snel weer normaal. Fijn weekend allemaal!

Deel dit artikel
Back to top