Reviews

MAC Mineralize Skinfinish Natural Sunny side & Faintly Fabulous

Iedereen die van een beetje glans op zijn of haar gezicht houdt, weet dat een highlighter onmisbaar is. En iedereen die MAC kent weet dat de Mineralize Skinfinishes heel erg mooi zijn om als highlighter te gebruiken. Maar eigenlijk is dat maar één manier waarop je de MSF's kunt gebruiken, want ze zijn behoorlijk veelzijdig. Ik laat je swatches zien van twee van de nieuwe MAC MSF's : Sunny Side en Faintly Fabulous. Ze zijn weer heel mooi en krijgen zeker een plaatsje in mijn MSF verzameling. Kijk je mee?

MAC Mineralize Skinfinish Natural Faintly Fabulous & Sunny Side EUR 29,50 per stuk (limited editions)

Sinds een jaartje of twee hebben de MSF's van MAC een nieuwe verpakking, de deksel is niet helemaal meer transparant en op de voorkant staan in witte letters "MAC" op de deksel. De MSF's zijn allemaal uniek, ze worden in Italië met de hand gemaakt van mineralen en 24 uur gebakken in de oven. Ik heb ooit een workshop gevolgd toen ik met MAC op persreis was en heb zelf een MSF gemaakt, dat was echt heel speciaal. In dit artikel lees je er meer over.

MAC Mineralize Skinfinish Natural Faintly Fabulous - door de lichte kleuren en glans is deze combinatie het meest geschikt als highlighter. Je kunt de kleuren met elkaar mengen, maar als je een kleinere kwast gebruikt kun je ze ook prima los van elkaar gebruiken. En of je ze nu als oogschaduw, highlighter op het gezicht of als blush gebruikt, het kan echt allemaal! 

swatches MAC Mineralize Skinfinish Natural Faintly Fabulous 

Ik heb Fainty Fabulous als highlighter gebruikt, de kleur is een tikje aan de lichte/koele kant voor mij, maar als ik kies voor een wat koelere oogschaduw en blush, dan vind ik de kleur heel mooi. Faintly Fabulous bevat geen glitters, of althans, geen grove, maar geeft wel een prachtige glans op mijn huid.

MAC Mineralize Skinfinish Natural Sunny Side - deze combinatie is een stuk warmer, maar ook iets minder glanzend. Op zich zou je deze kleur wel als highlighter kunnen gebruiken bij een echt donkere huid, dat gaat erg mooi staan. Voor mij is deze combinatie meer geschikt als bronzer/blush, met glans dan wel natuurlijk.

swatches MAC Mineralize Skinfinish Natural Sunny Side

Op de foto heb ik Sunny Side wat onder en op mijn jukbeen aangebracht, het is een behoorlijk warme kleur die bij mijn huidstint wel goed past, zeker als hij straks iets bruiner is. Ik heb voor de foto wel iets meer aangebracht dan ik normaal zou doen, ik wilde de kleur goed laten zien.

Ik gebruik om een MAC MSF aan te brengen het liefst een bufferkwast, deze kleine 181 SE van MAC is niet meer verkrijgbaar maar is wel ideaal qua formaat. MAC heeft de grotere 182 kwast wel in hun vaste assortiment, die is ook heel fijn. Ik breng de poeder aan met deze kwast en duw/draai vervolgens met de kwast de poeder goed in de huid voor een mooi en natuurlijk effect. De mineralen werk je dan goed in de huid en dat zorgt voor die ongeevenaarde glans van de MAC MSF's!

Mijn gezicht is een beetje uit balans nu, op de foto links heb ik teveel bronzer/blush en aan de rechterkant zit er alleen wat highlighter! Zo zie je eigenlijk wel goed wat het effect is, het lijkt wel of mijn jukbeenderen aan de linkerkant beter zichtbaar zijn en ik meer vorm in mijn gezicht heb. 

 

Beide MAC Mineralize Skinfinishes Natural zijn prachtig, ze zijn vrij compact, bevatten niet teveel glitters en die zijn dan ook behoorlijk fijntjes. Hierdoor krijg je een prachtige, natuurlijke glans op de huid als je ze met een echte haren kwast aanbrengt, zelfs bij een wat oudere huid kun je deze poeders goed gebruiken. De poeders zijn heel fijntjes en gaan daardoor niet in fijne lijntjes zitten, heel prettig. Niet voor niets ben ik al jaren groot MSF fan!

 

De nieuwe Mineralize Skinfinish naturals liggen sinds afgelopen week in de winkels, mijn review is wel een beetje aan de late kant omdat ik heb gezien dat er al veel online zijn uitverkocht. Maar misschien valt het bij de "gewone/offline" MAC verkooppunten nog wel mee en kun je ze daar nog wel kopen voor EUR 29,50 per stuk. Ik ga toch nog maar even op zoek naar Perfectly Lit & Nuanced, hoe meer MSF's hoe beter!

Deel dit artikel
Back to top