Nagel & Handen

OPI Soft Shades pastels - swatches & review

Pastelkleurtjes en ik zijn nooit zo'n goede combinatie, maar dit voorjaar heb ik toch een manier gevonden om deze trendy kleurtjes te dragen : op mijn nagels. OPI brengt traditiegetrouw een Softshades collectie uit, dit keer geheel gewijd aan pastels. Dekkende, zachte pasteltinten als lichtblauw, pistachegroen, vanillegeel en taupe-roze geven je nagels een frisse en classy look. Combineer de kleurtjes met een fris lentejurkje of met een stoere denimlook, het kan allemaal prima. Ik heb de zes kleuren van de OPI Softshades Pastels collectie voor jullie getest, kijk je mee naar de swatches?

OPI Softshades Pastels collectie lente 2016 met daarin zes kleuren (v.l.n.r.) This cost me a mint, It's in the cloud, It's a boy, One chic chick, Stop it I'm blushing & I am what I amethyst

OPI It's in the cloud

Een off white nagellak met zachte glans, de kleur is net wat warmer dan spierwit en heeft daardoor een mooie uitstraling. Ik heb twee laagjes aangebracht, maar de dekking is hier en daar nog niet perfect van dichtbij, van een afstandje is dit niet echt te zien.

OPI One Chic Chick

Zacht vanillegeel met een zachte glans, de kleur is echt pastelgeel en doet me denken aan kuikentjes, schattig dus! Deze nagellak is een tikje dikker en vloeit wat minder snel uit, waardoor je deze iets beter dekkend kunt krijgen in twee laagjes.

OPI It's a boy!

Deze kleur, in combinatie met deze naam, komt mij erg bekend voor, maar volgens mij is deze nagellak toch nieuw voor OPI (correct me if I'm wrong). Het is een zeer zachte lichtblauwe kleur met een zachte glans, babyblauw inderdaad! Ook deze is wat dikker en daardoor prima dekkend te maken in twee laagjes.

OPI I am what I amethyst

Een koele lichtblauw/lila nagellak met lichte glans, de kleur lijkt van een afstandje nogal op It's a boy, dus ik zou ze misschien niet beide kopen. Deze lak is weer iets dunner, dus niet perfect dekkend in twee laagjes.

OPI This cost me a mint

Dit is natuurlijk geen mintgroen, iets wat je misschien wel zou verwachten als je de naam leest. Nee, dit is een zeer zachte pistachegroen, die ook wat dunner is en daardoor niet perfect dekt in twee laagjes. Deze kleur is wel lekker apart vind ik!

OPI Stop it I'm blushing

Dit was de favoriete kleur uit deze collectie tijdens de perspresentatie, deze kleur werd het meest opgebracht op de nagels van de aanwezigen. Nu zijn dit soort roze/taupe tinten ook wel heel erg in momenteel, dus ik snap het helemaal. De kleur is een combinatie tussen roze/perzik en taupe met een vleugje wit, want de kleur is behoorlijk licht. Op de foto hierboven draag ik twee laagjes en is de dekking nog niet optimaal, gelukkig wordt dat wel beter als ik een topcoat aanbreng.

OPI Stop I'm blushing & Chanel matte topcoat

Ik kies voor een matte topcoat van Chanel en dat geeft een mooi effect, vind ik. De nagellak trekt ook mooi dicht, als het ware, de dekking wordt direct beter en dat is goed nieuws! Ik heb dit na het swatchen ook nog even getest met een paar andere kleuren, ook daarbij wordt het effect mooier als je een topcoat gebruikt. Dat is dus zeker een must bij deze lakjes!

Zo breng je ze aan!

 

Pastelkleurtjes op je nagels zijn soms een beetje tricky, zeker bij het aanbrengen! Omdat er veel witte pigmenten in deze lakjes zitten, liggen strepen op de loer. Het beste kun je eerst een dun laagje nagellak aanbrengen, dat hoeft helemaal niet mooi te zijn. Laat dit goed (!!) drogen en breng daarna een dikker laagje aan, dat je zoveel mogelijk over je nagel laat vloeien. Probeer niet teveel te strijken met het kwastje, dat zorgt nl. voor meer strepen en een onegaal resultaat. Vervolgens moet je de nagellak echt goed laten drogen voor je een topcoat aanbrengt. Juist omdat het tweede laagje wat dikker is, kan dan wel even duren, hou daar rekening mee.

Als je deze lakjes zorgvuldig lakt zijn ze te gek, maar het kost even iets meer moeite dan een standaard rood lakje, dat moet je er gewoon voor over hebben. Persoonlijk heb ik niet zoveel geduld en zal ik deze kleurtjes toch niet zoveel gaan dragen ben ik bang, al vind ik This cost me a mint, Stop it I'm blushing en One chic chick best leuk!

 

De OPI Softshades Pastels collectie zal vanaf deze week (11 april 2016) te koop zijn, de lakjes kosten EUR 14,95 per stuk en zijn o.a. te koop bij de filialen van Douglas. Er is ook een setje te koop met mini's voor EUR 22,95, hierin vind je It's in the cloud, This cost me a mint, Stop it I'm blushing & It's a boy. Voor meer verkooppunten kun je even kijken op www.opi.nl

Deel dit artikel
Back to top