Reviews

Guerlain La Petite Robe Noire nagellak & lipstick - swatches & review

Nagellak en lipstick die ruikt naar een van de meest succesvolle parfums van de laatste tijd? Dat is natuurlijk wel een heel goed idee van Guerlain, zij brachten onlangs een grote nieuwe make-up collectie uit gebaseerd op La Petite Robe Noire. Deze make-up lijn is het jongere zusje van de chique, klassieke make-up lijn van Guerlain en is ook iets meer betaalbaar. Natuurlijk moest ik deze nieuwe producten testen en ik kan je vertellen...mijn nagels zijn niet alleen voorzien van een mooi kleurtje, ze ruiken ook lekker. Kijk je mee naar mijn review?

De Guerlain La Petite Robe Noire make-up collectie bestaat uit Deliciously shiny lip colors en Deliciously shiny nail colors, lipsticks en nagellakken dus. De verpakkingen zijn geheel geïnspireerd op de flacon van de geuren van La Petite Robe Noire, inclusief het schattige hartje op de dop. In dit eerdere artikel kun je er meer over lezen.

De lipstickverpakkingen zijn gemaakt van kunststof en voelen iets minder luxe aan dan de nagellakken, maar zijn wel prettig in gebruik. Je ziet de kleur door de dop heen en die dop sluit ook goed af, aanbrengen gaat makkelijk omdat de lipsticks een geltextuur hebben. Ze glijden echt over je lippen en geven direct goed kleur af, je kunt ze zelf zonder spiegel aanbrengen omdat ze vooral bij de lipcontouren heel netjes aanbrengen. Hoe dat werkt weet ik niet precies, maar het lijkt wel of de lipsticks wel hechten op de lippen en niet op de huid naast de lippen. Handig!

swatches My first lipstick, Pink tie, Red Heels, Black Perfecto, Poppy Cap & Sun Twin-set

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color 001 My first lipstick

een zeer transparante roze met heel fijne glitters die niet zo erg opvallen. De kleur is voor mij niet speciaal genoeg, maar misschien inderdaad wel ideaal als eerste lipstick voor een jonge meid. 

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color 002 Pink Tie

een frisse roze lipstick die al in een dun laagje een prima kleur achterlaat, als je er nog een laagje overheen doet wordt de kleur nog iets feller

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color 003 Red Heels

Red Heel is vrij licht rood met een vleugje oranje als je deze in één laagje aanbrengt en wordt wat dieper rood bij meerdere laagjes. 

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color 007 Black Perfecto

de lipstick mag zijn dieppaars/bijna zwart zijn in de huls, op mijn lippen komt er maar een zweempje kleur terecht, de kleur (??) is roze met een heel klein beetje paars. Na meerdere laagjes zie ik nog steeds niet echt veel kleur, maar op zich is de kleur die achterblijft wel fraai.

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color 020 Poppy Cap

dit is een van de meer dekkende kleuren, het is een combinatie van rood/koraal/roze en dat zorgt samen voor een mooie, frisse kleur, lekker voor de zomer! Doordat de lipstick wat dekkender is, zie ik wel wat velletjes/rafeltjes ontstaan als je twee laagjes aanbrengt.

La Petite Robe Noire Deliciously shiny lip color  041 Sun Twin-Set

een combinatie van koraal en roze, met een iets meer opvallende, glanzende finish, net een beetje metallic. Ook deze kleur dekt goed, maar zorgt ook wel voor een wat oneven kleur op mijn lippen. De geltextuur lijkt soms wat te haperen bij het aanbrengen.

De nagellakken hebben een heel mooie verpakking, vind ik! Het kunststof dopje in de vorm van het hartje kun je lostrekken en daaronder vind je het zwarte dopje waarmee je het flesje dichtdraait. Dat ligt lekker in de hand, het is stroef door het reliëf op de dop en daardoor heb je een vastere hand om de nagellak op te brengen. Het kwastje is mooi breed en vrij plat, het is een van de fijnste kwastjes die ik ben tegen gekomen bij nagellakjes, goed gedaan van Guerlain!

La Petite Robe Noire Deliciously shiny nail color 001 My first nail polish - een transparante lichtroze nagellak met fijne glittertjes

La Petite Robe Noire Deliciously shiny nail color 002 Pink tie - perfecte fuchsia nagellak met creme finish die in 1 laagje al dekt, op de foto draag ik wel twee laagjes

La Petite Robe Noire Deliciously shiny nail color 003 Red heels - een lichtrode nagellak met een vleugje oranje, ook met een creme finish. Deze kleur dekt ook in één laagje, maar ook hier draag ik weer twee laagjes.

La Petite Robe Noire Deliciously shiny nail color 007 Black Perfecto - een aubergine/zwarte nagellak met fijne rode/gouden shimmer, van een afstandje zie je de shimmer niet zo goed, maar in de zon natuurlijk wel. Dit lakje heeft twee laagjes nodig voor een mooie dekking.

De lakjes zijn eigenlijk allemaal erg fijn, ze brengen makkelijk en snel aan, de meeste kleuren die ik getest heb zijn in één dun laagje al dekkend. Ik draag nu Red Heels op mijn nagels en het aanbrengen op twee handen duurde nog geen 2 minuten. De droogtijd is heel kort en binnen 5 minuten kon ik weer door met mijn werk. Zo'n dun laagje slijt wel iets sneller van mijn nagels af, maar soms vind ik dat niet zo erg, dan wissel ik gewoon wat vaker van kleur.

Natuurlijk kan ik ook een topcoat gebruiken om de nagellak langer mooi te houden! Grappig trouwens, de nagellak ruikt op je nagels echt naar de parfum La Petite Robe Noire en dat blijft ook heel lang het geval. Op zich is het niet echt nodig dat nagellak lekker ruikt misschien, maar het heeft wel iets extra's natuurlijk. Ook de lipsticks hebben dezelfde geur, maar die vind ik iets minder ruiken na een tijdje dragen.

Al met al vind ik deze nieuwe La Petite Robe Noire make-up collectie zeker een leuke toevoeging aan het assortiment van Guerlain. De lipsticks zijn fijn om te dragen, de pigmentatie is goed en ook de houdbaarheid is goed. De lipstickkleuren trekken namelijk een beetje in je lippen en laten een stain achter, de kleur slijt daardoor maar langzaam van je lippen af en je hoeft je niet telkens druk te maken of je je lipstick moet bijwerken.

Ik heb ook wel een kritiekpuntje, als dit een collectie zou moeten zijn gericht op de jongere make-upfans, dan zijn de prijzen van de producten natuurlijk wel wat aan de hoge kant. De lipsticks kosten EUR 30,50 per stuk en de nagellakken EUR 24,00, je koopt ze o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

 

Wat vind jij van deze Guerlain La Petite Robe Noire make-up collectie? Zou jij kiezen voor deze lipsticks of kies je toch liever de klassiekers van Guerlain? 

Deel dit artikel
Back to top