Reviews

Giorgio Armani Sepia highlighting & contouring face palette

Toen ik een tijdje geleden het nieuwste Sepia Face Palette van Armani binnenkreeg was ik even in de war! Natuurlijk, ik zag dat er een contour- en highlighterkleur in het palette te vinden was, maar de print van het palette maakt het lastig om de kleuren apart te gebruiken. Dat was mijn eerste indruk, inmiddels heb ik het palette getest en kan ik jullie er iets meer over vertellen. Kijk je mee naar mijn review?

Giorgio Armani Sepia Highlighting & Contouring Face Palette EUR 71,50

 

Volgens Armani kun je de poeders los van elkaar gebruiken om het gezicht te contouren en highlighten. Maar je kunt de poeders ook met elkaar mengen en gebruiken als gezichtspoeder over het hele gezicht. Je krijgt dan een zachte sluier van poeder op de huid die oneffenheden verzacht en door de typische Armani glow straalt de huid. De poeder is licht van textuur en geeft een soft focus effect op de huid.

Onder de poeder vind je de grote, halfronde kwast van echt haar, de haren zijn vrij stevig en niet zo heel zacht.

Zoals je ziet zijn de poeders in een apart patroon in het palette geperst, de donkere lijnen zijn van het contourpoeder en de grote beige vlakken zijn van het highlighting poeder. Je kunt je misschien voorstellen dat het erg lastig is om contourpoeder op te nemen met een kwast? Natuurlijk gaat het wel lukken met een klein, oogschaduwkwastje, maar dat is weer niet zo handig om bijvoorbeeld onder je jukbeen te contouren. Nee, dat gaat het voor mij niet worden, dan kies ik liever een mooie bronzer (Van Armani?) om als contourpoeder te gebruiken en koop ik een losse highlighter.

swatches Armani Sepia face palette,

De contourpoeder is vrij warm van kleur en bevat kleine, gouden shimmers, het highlighting poeder is wat koeler en bevat ook fijne shimmers die zilverkleurig lijken. Ik vind het een beetje een aparte kleurencombinatie, de contourpoeder is warm van tint en de highlighter dus vrij koel, dat zie je niet vaak.

Omdat ik het niet handig vind om het Sepia Face palette als contour/highlight palette te gebruiken, heb ik de poeders met elkaar gemengd met een grote poederkwast en deze aangebracht over mijn (Armani) foundation.

voor de Sepia poeder - ik heb de nieuwe Armani Maestro Glow foundation gebruikt, de review daarvan volgt nog

na de Sepia poeder - de vrij glanzende foundation is inderdaad wat matter en ik zie het soft focus effect van de poeder wel iets. De kleur van het poeder is goed voor mijn huid, het poeder maakt mijn huid net iets warmer en dat kwam goed uit omdat de foundation net ietsje te licht is. 

Het resultaat in zijn geheel, met de Armani Lip Maestro in de kleur 512, dit is één van de nieuwe kleuren die uitkomen. Ik vind de textuur van dit lipproduct echt fijn, het is een beetje mousseachtig en ze hebben een matte finish, ze drogen de lippen niet uit.

Het Armani Sepia Highlighting & Contouring Face Palette (EUR 71,50) voldoet helaas niet helemaal aan de eisen die ik stel aan zo'n soort palette. Je kunt de poeders niet los van elkaar gebruiken en/of er de juiste kwast bij gebruiken. Gemengd is het een prima poeder, dat goed past bij mijn huidstint (best een beetje getint dus) en een mooi effect geeft. Als je echt op zoek bent naar een contourpalette, dan kun je deze skippen. Wil je een mooi poeder dat de huid matteert maar toch laat stralen, dan is dit zeker een optie.

 

Je koopt het Armani Sepia face palette bij De Bijenkorf, online en natuurlijk ook bij de counters in Amsterdam en Den Haag, in België koop je dit mooie merk o.a. bij Parfuma. Lijkt je dit een handig palette? Of kies je liever een ander contourpalette?

Deel dit artikel
Back to top