Reviews

Charlotte Tilbury Instant look in a palette - review & swatches

Met make-up spelen is leuk, er de tijd voor nemen zeker ook, maar in de praktijk hebben de meeste vrouwen echt niet zoveel tijd om hun make-up aan te brengen. Speciaal voor die vrouwen, die weinig tijd hebben, maar wel graag mooi en verzorgd de dag doorkomen, heeft Charlotte Tilbury het Instant look in a palette bedacht. Het is pas uitgebracht en ik heb het al kunnen testen, kijk je even mee naar mijn review met de swatches?

Charlotte Tilbury Instant look in a palette EUR 69,00, online te bestellen www.charlottetilbury.com en ook te koop bij de Charlotte Tilbury counter in De Bijenkorf in Amsterdam

In het palette vind je 3 oogschaduwkleuren (2 gram per stuk), een blush in twee kleuren (ook 2 gram per kleur), een bronzer en een highlighter (beide 6 gram). In het palette zit in totaal 32 gram product, dat is een prima hoeveelheid voor de prijs vind ik.

De zon scheen nogal fel toen ik de foto's maakte, vandaar de heftige glans, maar het palette is uitgevoerd in de bordeauxrode kleur die we kennen van de andere Charlotte Tilbury producten, gecombineerd met rosé goud.

Het palette is vierkant van vorm, ligt goed in de hand en sluit goed af. In de deksel zit een grote spiegel, er zitten geen kwasten bij het palette, die moet je er dus bij kopen of misschien heb je ze al. Het formaat is prima, het past nl. precies in je hand en dat werkt heel fijn.

Op het eerste gezicht vind ik de kleuren wat aan de lichte kant, maar ik snap ook wel dat Charlotte Tilbury deze keuze heeft gemaakt, het is natuurlijk vooral een palette dat je gebruikt voor een snelle, dagelijkse, maar wel chique look. Het is wat mij betreft een prima basis en je kunt natuurlijk je look altijd uitbreiden met andere kleurtjes, eyeliner, mascara of een mooi lipkleurtje.

v.l.n.r. Eye Brighten, Eye enhance en Eye Smoke - de oogschaduws zijn heel zacht en hebben een beetje de neiging om los te laten van de kwast, ze geven dus wat fall out als je niet uitkijkt.

De ooglook die je met deze kleuren oogschaduw kunt maken is niet heel spannend, de Eye Brighten is een iets matte beige kleur die het ooglid mooi neutraliseert. De Eye Enhance is een iets meer glanzende perzik/bruine tint en de Eye Smoke is een taupe kleur die je prima kunt gebruiken om de vorm van je ogen iets te corrigeren. Een echte Smoky look maken is lastig, maar een neutrale daglook maken kan natuurlijk wel. Ik heb zelf de Feline Flick eyeliner van Charlotte Tilbury gebruikt als eyeliner, maar je kunt ook een bruin oogpotlood aanbrengen als je het iets minder opvallend wilt.

v.l.n.r. Face Bronze (de kleur uit het Filmstar Bronze & Glow palette), Cheek Swish, Cheek Pop en Face Highlight

De gezichtspoeders van dit palette zijn echt beeldschoon! Ze lijken misschien licht in het palette, op de swatches hierboven kun je zien dat ze behoorlijk gepigmenteerd zijn en je moet echt oppassen dat je niet teveel aanbrengt. De Face Bronze is vooral best donker, bij een lichte huid moet je niet teveel tegelijk opbrengen, maar ik ben wel gek op de kleur. Het is volgens de informatie exact dezelfde bronzer als die van het Filmstar bronze & glow en volgens mij is de highlighter ook vrijwel gelijk. Dat duo is een van mijn favoriete contourpalettes, dus ben ik absoluut fan van deze twee poeders in het palette.

De blush combinatie is ook heel mooi, ook goed gepigmenteerd en alle poeders laten zich makkelijk aanbrengen en blenden, dat zijn echt toppers!

Op mijn lippen draag ik MAC Boldly Bare lip pencil & Honeylove lipstick

Wil je nu eens zien hoe Charlotte Tilbury dit palette gebruikt, dan kun je de onderstaande video nog even bekijken.

Leuk dat Charlotte Tilbury nu ook heeft gedacht aan vrouwen met weinig tijd, want al haar andere looks zijn dan wel prachtig, ze zijn vrijwel nooit binnen vijf minuten klaar. Dat lukt misschien ook niet met dit palette, want waarschijnlijk wil je toch ook wel een basismake-up op, wil je je wenkbrauwen doen, mascara aanbrengen en natuurlijk nog iets op je lippen. Maar het is wel fijn dat het palette simpel te gebruiken is, het maakt het ideaal voor vrouwen die nog niet zoveel doen met make-up.

Ben je net als mij, wat meer geoefend en wil je een iets meer opvallende look? Dan is dit misschien geen palette voor jou, al is het dan misschien wel een prima basispalette om mee te nemen op reis, tenslotte zit wel "alles" erin. De kwaliteit is in elk geval goed, al geven de oogschaduws een klein beetje fall out.

 

Het Charlotte Tilbury Instant Look in a palette kost EUR 69,00 en is momenteel al te koop bij de Charlotte Tilbury counter in De Bijenkorf in Amsterdam. Online kun je het palette nu al shoppen in de webshop van Charlotte Tilbury! Wat vind jij van dit palette? Is het iets voor je?

Deel dit artikel
Back to top