Nagel & Handen

Prachtige nagels met OPI GelColor & acryl bij Unique

Toen ik vorige maand in gesprek was met Milou van OPI vroeg ik of zij een goede nagelsalon voor mij wist, zij heeft er tenslotte echt verstand van. OPI is al jaren toonaangevend op het gebied van nagels, zowel voor de natuurlijke als de kunstnagel. De gekleurde nagellakken ken ik al jaren, maar ik had nog nooit eerder ervaring met kunstnagels en hun Gel Color systeem. Tot deze week, ik heb prachtige, amandelvormige acrylnagels laten zetten bij Unique Hair & Nail styling en ik ben er zo blij mee!

Unique Hair & Nailstyling zit in Rotterdam, om precies te zijn aan de Koningslaan 197, is heel makkelijk te bereiken en je kunt er zelfs voor de deur (gratis!) parkeren. Ze werken er alleen maar met producten van OPI, zowel voor manicure, pedicure als de verschillende kunstnagelsystemen. In dit rek hierboven zie je alle Gel Color kleurtjes die ze hebben, dat zijn er heel wat!

Na een lekkere cappucino ging Simone met mijn  nagels aan de slag, ik had haar een voorbeeld laten zien van de nagels die ik wilde: amandelvormig en best wel lang. We besloten te gaan voor een nagelverlenging door middel van acryl, dat zorgt voor een sterk resultaat dat toch nog vrij natuurlijk oogt.

Om de nagel te verlengen wordt er met een extreem sterke lijm en kunststof tip op mijn nagels geplakt, die is extreem lang en wordt direct korter geknipt. Daarna gaat Simone met een vijl aan de slag om de juiste vorm te krijgen.

Ik kies voor een amandelvorm, die is wat puntiger dat de vrij ronde vorm die ik meestal heb, maar niet te puntig (stiletto) want dat is gewoon gevaarlijk ;-)

Na het vijlen van de nageltip in de juiste vorm is het tijd voor de acryl, dat wordt gemaakt door een kwastje met vloeistof in acrylpoeder te dopen. De acryl wordt dan een soort "klei" waarmee Simone als het ware een nagel boetseert op mijn natuurlijke nagel & de nagel tip. Ze bouwt de kunstnagel op in laagjes, liefst zo dun mogelijk om het effect toch nog natuurlijk te houden, al kiezen veel vrouwen tegenwoordig ook wel voor een dikke, meer opvallende kunstnagel.

De acryl droogt aan de lucht en is heel snel kei- en keihard, hier komt dus geen lamp aan te pas, dat gebeurt alleen bij gel nagels/gel nagellak. Nadat de acryl helemaal droog is (binnen een paar minuten) maakt Simone de nagel nog helemaal perfect door deze te vijlen, hierdoor is het oppervlak dan prachtig glad.

Nu kiezen welke kleur OPI Gel Color ik wil laten aanbrengen, ik wil een neutrale kleur waarover ik eventueel ook nog andere nagellak kan aanbrengen, als ik die moet testen. Gel Color blijft enorm lang zitten, dus is het wel handig om daar even rekening mee te houden natuurlijk.

Ik twijfel tussen Samoan Sand en Tiramisu for two, beide prachtige neutrale kleuren. Ik ga uiteindelijk, op advies van Simone, voor Tiramisu for two.

Het OPI GelColor systeem bestaat uit drie stappen, een base coat, 2 laagjes kleur en een topcoat. Na ieder laagje moeten de nagels 30 seconden onder de LED lamp. Dat gaat lekker snel trouwens, je kunt wel merken dat Simone 18 jaar ervaring heeft!

Even geduld!

Als de kleur en de topcoat er op zit, is het tijd om mijn handen en nagelriemen te verwennen, daarvoor gebruikt Simone de heerlijke Effervescent soak en Skin renewal scrub van OPI. Deze is voor gebruik in de salon, maar er zijn ook kleine potje van de scrub te koop in de salon. Nu heb ik spijt dat ik geen potje heb  meegenomen, het was zo lekker!

Helemaal klaar en ik ben ook heel blij, de vorm is prachtig en de lengte ook. Ze hadden ook wel iets langer mogen zijn, maar ze groeien natuurlijk ook gewoon door met de acryl op mijn nagels en over drie weken ga ik terug om ze te laten opvullen. Dan zijn ze dus alweer wat langer! Maar het is ook wel verstandig om niet direct zo lang te beginnen, het is echt wel even wennen, zeker ook omdat de nagels dikker en harder zijn dan mijn natuurlijke nagels.

Simone is in elk geval echt een pro, ze werkt snel en zorgvuldig en is ook gezellig, een aanrader om eens naartoe te gaan als je in de buurt woont.

Deze foto hebben jullie al gezien, wat ben ik blij met mijn almond shape nails, ik voel me net Adele!

Nog even een close-upje, twee dagen na het zetten! Over drie weken heb ik een afspraak om de nagels te laten opvullen en dan gaat er ook een nieuw kleurtje OPI Gel Color op, als het goed is blijven de nagels de komende weken perfect en hoef ik ook niet om te kijken naar mijn nagellak. Dat is toch ook wel heel erg fijn!

 

Mijn eerste ervaring met acrylnagels en OPI GelColor is heel erg goed, het zetten ging lekker snel, de vorm van mijn nagels is prachtig en met het resultaat ben ik erg blij. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van mijn ervaringen met de acrylnagels en OPI GelColor, over drie weken kunnen jullie vast een update lezen in een photo diary en ik zal dit artikel dan ook nog even aanvullen. Je betaalt voor een set OPI Acryl nagels EUR 66,00, navullen kost EUR 42,00 en GelColor op kunstnagels kost EUR 12,50. Meer prijzen kun je hier vinden.

 

Ik heb mijn nagels laten doen bij Unique Hair & Nailstyling, meer informatie vind je op hun website: www.uniquestyling.nl, ze hebben er ook een kapsalon waar ze werken met o.a. Moroccanoil! Thanks, Unique & OPI voor mijn prachtige nagels! Love them!

Deel dit artikel
Back to top