Reviews

MAC X Caitlyn Jenner Finally free lipstick - swatches & review

Volgende week, om precies te zijn 28 april 2016, zal de nieuwste musthave lipstick van MAC, Finally free, exclusief online te koop zijn in hun webshop. Deze lipstick is gemaakt in samenwerking met Caitlyn Jenner en de opbrengst van de verkoop van deze lipstick gaat naar het MAC AIDS Fund Transgender Initiative. Finally Free is een prachtige, medium roze lipstick met cremesheen finish. Ik heb de kleur getest, kijk even verder naar de foto's....

MAC Finally Free lipstick EUR 19,50 (cremesheen) Mid-tone rosey nude (exclusief online te koop)

Finally Free is wat mij betreft geen nude kleur, maar wel een prachtige neutrale, donkerroze kleur die mij een beetje doet denken aan Brave en Viva Glam 2. De finish is cremesheen, wat inhoudt dat er in de formule een hydraterend serum zit en parelmoeren pigmenten, de lipsticks voelen heerlijk en verzorgend aan op de lippen. Finally Free heeft een mooie, maar bescheiden glans en doet het vooral goed in zonlicht, dan zie je de fijne glansdeeltjes iets beter.

swatch MAC Finally free

Ik heb even in mijn collectie gekeken welke lippotloden goed matchen bij Finally Free en vond de kleuren Staunchly Stylish, Soar en In Control er wel goed bij passen. Hieronder zie je de swatches en op de foto's heb ik Soar gebruikt om mijn lipcontouren te tekenen. Dat heb ik weer goed verdeeld over mijn lippen en daaroverheen zit een laagje Finally Free.

v.l.nl.r. MAC Finally Free lipstick, Staunchly Stylish pro longwear lip pencil, Soar lip pencil & In Control pro longwear lip pencil

swatch MAC lip pencil Soar & Finally Free lipstick

Finally Free is een prachtige lipstick, de kleur is meer dan draagbaar en past perfect in de lipsticktrend van nu. De kleur is perfect om iedere dag te dragen, of je nu naar school gaat of gaat werken, dat kan altijd. Maar is ook een prima "instap" lipstick, als je misschien nog niet zo vaak een lipstick draagt. De cremesheen formule is fijn, brengt makkelijk en precies aan, glijdt over de lippen en geeft genoeg kleur af. De lipstick geeft wel af en blijft ook niet extreem lang zitten, maar doordat de pigmentatie zo goed is, zul je toch behoorlijk wat uren plezier van Finally Free hebben. Kortom, zeker gezien het goede doel waaraan deze lipstick verbonden is, wat mij betreft een musthave!

Ik heb trouwens geen vergelijkende swatches gemaakt, omdat ik niemand ervan wil overtuigen dat ze deze lipstick niet nodig hebben, juist omdat het een lipstick voor het goede doel is!

MAC Finally Free lipstick zal alleen te koop zijn in hun online shop voor EUR 19,50, vanaf 28 april 2016 (datum altijd onder voorbehoud) en zal (als het goed is) geen limited edition zijn maar gewoon te koop blijven gedurende een tijd. Wat vinden jullie van deze kleur?

Deel dit artikel
Back to top