Reviews

Beauty tip - eerste hulp bij puistjes

Iedereen heeft weleens een puistje en iedereen wil daar natuurlijk ook zo snel mogelijk weer vanaf. Ook bij mij duikt er weleens een pukkeltje op, soms na het testen van een product waar ik minder goed op reageer maar ook weleens helemaal spontaan. Ik heb de beste oplossing : glycolzuur, liefst de Liquid Gold van Alpha-H, die ook goed werkt bij ingegroeide haartjes. Lees snel even verder....

Alpha-H Liquid Gold exfoliant EUR 39,95 - de review kun je in dit artikel lezen

 

Als ik last heb van een pukkeltje/puistje dan dep ik 's avonds (na het reinigen van mijn huid) met een wattenschijfje wat Liquid Gold op de huid. Om de exfoliant optimaal zijn werk te laten doen kun je het beste verder geen creme of serum op de huid aanbrengen. Natuurlijk kun je wel nachtcreme en/of serum op de rest van de huid aanbrengen, als je de Liquid Gold als spot treatment gebruikt. Glycolzuur is een mild zuur, afkomstig van suikerriet, en kan natuurlijk wel een beetje prikken op de huid direct na het aanbrengen, maar dat gevoel zal snel afnemen.

Heb je een heel gevoelige huid? Dan kun je beter wel een nachtcreme aanbrengen over de exfoliant of je laat het niet een hele nacht inwerken, maar een kortere periode, begin bijvoorbeeld bij een uurtje.

 

Ingegroeide haartjes

 

Misschien heb je ook weleens last van ingegroeide haartjes na het scheren van je oksels of bikinilijn? Dep dan het watje met Liquid Gold ook even op de ingegroeide haartjes, dat helpt, zeker als je het een paar keer doet, bijvoorbeeld 's ochtends en 's avonds. Natuurlijk kun je in plaats van Liquid Gold ook een andere exfoliant met glycolzuur ofwel een AHA gebruiken, de concentratie glycolzuur in dit product is 5 % (een veilig percentage om zelf te gebruiken).

 

In vrijwel alle gevallen is mijn puistje na een nachtje Liquid Gold helemaal weg, echt hardnekkige puistjes hebben soms nog een nachtje nodig! Hou er wel rekening mee dat je huid door het gebruik van zo'n exfoliant gevoeliger wordt voor de zon, gebruik overdag dus altijd een product met SPF!

Ben jij ook fan van glycolzuur?

Deel dit artikel
Back to top