Blogs & Editorial

Photo diary van 4 mei 2016 - MAC Global Trend Presentation AW16 in Berlijn

Met een hoofd vol inspiratie kwam ik gisteren weer terug in Nederland, ik stuiterde nog net het vliegtuig niet uit! Wat een fijne dagen heb ik gehad, samen met de MAC familie en collega's. Gisteren was de Global Trend Presentation AW16 van MAC Cosmetics, waar beauty editors en bloggers uit de hele wereld samenkwamen om de nieuwste make-up trends te leren kennen. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar in deze photo diary van 4 mei 2016 krijg je zeker een sneak peek.

Dinsdagavond was er een fijne borrel en diner georganiseerd in de Köning Galerie, een prachtige, stoere locatie waar voldoende ruimte was voor alle gasten. De gastvrouw van de avond is Karen Buglisi Weiler, de Global Brand President van MAC Cosmetics, de grote baas van alle MAC mensen. Het is zo'n inspirerende en vriendelijke vrouw, een voorbeeld voor velen merk ik altijd bij dit soort events.

Natuurlijk nam ze nog even het woord om iedereen welkom te heten, met speciale aandacht voor de Makeup directors, de creatieve breinen achter MAC Cosmetics.

Zoveel mensen en dus ook zoveel plaatsen aan de tafels, alles was weer perfect geregeld!

Wachten op het diner en dus ging iedereen nog snel even foto's maken en natuurlijk plaatsen op social media...werk gaat altijd door, gelukkig is er altijd meer tijd om goed bij te praten met iedereen om je heen.

Cute hoor!

Zo kan ik ook wel in de galerie hangen toch?

Zalige risotto met asperges <3

En parelhoen met groenten en gnocchi, ook heerlijk. De avond was gezellig en best lang, we waren rond 11 uur weer terug in het hotel en we zijn keurig gaan slapen. De volgende ochtend moesten we weer op tijd op om uit te checken en naar de presentatie te gaan....

Die presentatie is een grote, belangrijke gelegenheid, ook voor een bedrijf als MAC en er wordt echt uitgepakt, o.a. met de meest geweldige locaties. Dit is E-werk, een oude fabriek, waar de trend presentatie werd gehouden.

Dit was de groep dames die mee zijn gegaan, Lilian & Bente van het PR bureau van MAC, visagiste Lydia Leloux, vlogger/blogger/presentatrice Anna Nooshin en Elle beauty editor Jessica Godfrey. We hebben het heerlijk en gezellig gehad, top team!

Happy Camper!

Binnen wacht ons een kleurrijk spektakel, alles ziet er vrolijk en luchtig uit, dat kunnen we best gebruiken in deze, toch wel, wat sombere tijden.

Na een video introductie, komen alle make-up directors op en zij nemen ons mee door de trends zoals MAC die heeft gesignaleerd tijdens de verschillende fashion weeks wereldwijd.

En ja, ik heb natuurlijk veel opgeschreven want er is altijd weer iets te leren!

Iedere trend werd nog extra gedemonstreerd door een senior artist, telkens uit een ander land en dat is zo leuk om te zien. De modellen zagen er geweldig uit, deze Bowie lookalike was favoriet van velen volgens mij.

Vijf belangrijke mensen van MAC Cosmetics: Romero Jennings, Baltazar Gonsales Pinel, Gordon Espinet, Terry Barber en Lyne Desnoyers. Zij bepalen de creatieve kant die MAC opgaat, uiteraard in samenwerking met alle andere mensen in het creatieve team van MAC.

De musthave producten voor het aankomende seizoen kregen we direct mee, het zijn allemaal al bestaande producten, geen nieuwe.

Liefde voor MAC

Daarna gingen we door naar interviews met Gordon en de anderen, heel gezellig en inspirerend! Dat werd weer gevolgd door een meeting met het Product Development team, waar we alle nieuwe producten te zien kregen....spannend!

In Januari 2017 komen er nieuwe kleuren Retro Matte Liquid Lipcolours uit, het duurt nog wel even maar er komen meer nude tinten aan....nice!

Swatches van drie van de nieuwe kleuren, de namen ken ik nog niet exact....

Dit is ook nieuw, een concealer/foundation stick/potlood: Studio Fix Perfecting Stick, heel fijn in gebruik voor een touch-up.

We waren inmiddels op het dak van E-Werk beland, waar het een beetje bewolkt werd, maar dat had ook wel weer iets. Daarna gingen we snel (binnen 10 minuten lunchen) en moesten we racen naar het vliegveld.

Daar ging alles volgens planning, we gingen stipt op tijd weg, goed gedaan daar in Berlijn.

Ik was rond half 8 weer thuis, mijn mannen kwamen me ophalen en we hebben even iets op Schiphol gegeten. Thuisgekomen lag er natuurlijk nog meer make-up op me te wachten, eindelijk zijn de Kylie Lip Kits er!

 

Vandaag ben ik dus weer fijn thuis, maar ik moet wel wat werken. Toch loopt mijn dag wel even anders dan gepland, want mijn vader ligt in het ziekenhuis met hartproblemen, gelukkig is hij wel aanspreekbaar en wacht hij op een operatie. Morgen hebben Bo en ik de Clarisonic workshop & meet and greet in ICI Paris XL in Amsterdam, kom gezellig even langs als je toch in de buurt bent. We zijn er tussen 16:00 en 19:00 uur, misschien tot dan? Fijne Bevrijdingsdag vandaag, geniet van het zalige weer.

Deel dit artikel
Back to top