Nieuws

7 moederdagcadeau's die elke moeder echt wilt hebben

Zondag is het moederdag en zeer waarschijnlijk zullen jullie vast ook al op zoek zijn geweest naar een leuk cadeautje voor jullie (groot-/stief-/schoon-)moeder. Ben je nog niet geslaagd? Dan heb je misschien wel iets aan mijn tips, dit zijn namelijk 7 moederdagcadeau's die echt elke moeder wel zou willen krijgen. En als je het dan combineert met een gezellige bezoekje, want uiteindelijk is dat misschien wel het belangrijkste. Kijk je mee naar mijn tips?

Uitslapen & goed ontbijt op bed

Moeders zijn altijd druk, dus het is altijd een cadeautje als ze een keer een beetje kunnen uitslapen en ze niet 's ochtends direct aan de slag moeten met het maken van ontbijt en het verzorgen van iedereen. Combineer dat met een fijn ontbijtje op bed en de dag begint goed. Maak een lekkere verse smoothie door allerlei soorten fruit met kokoswater en/of sinaasappelsap in de blender te doen. Combineer met een lekker vers gebakken broodje of misschien een bakje yoghurt/kwark met muesli en vruchten. Kies iets anders wat ze normaal eet (maar geef haar wel iets wat ze lekker vindt), doe net iets meer moeite of pak echt goed uit met lekkere Eggs benedict of Eggs Florentine. Oh ja, niet vergeten de rommel weer allemaal op te ruimen.

 

Foto's doen het altijd goed

Iedereen maakt tegenwoordig de coolste foto's en deelt die op social media, zeker als de kids wat ouder zijn. Denk daarom eens aan het laten afdrukken van je mooiste/leukste foto's van het afgelopen jaar op een Instawall of laat een bijzondere IXXI maken. Dat red je misschien niet meer voor Moederdag, dat is tenslotte al zondag, maar ik denk dat je moeder het heus niet erg vindt om het later te krijgen.

Ga naar een concert of theatervoorstelling

Zelf ga ik heel graag met mijn dochter naar een concert, soms "moet" ik mee naar iemand die zij leuk vindt (nu weer naar Rihanna, ik skip Justin Bieber) en soms gaat ze met mij mee, zoals binnenkort naar Adele en Beyoncé. Dat is altijd heel gezellig en het zorgt voor bijzondere herinneringen, ons eerste concert samen was naar Justin Timberlake. Natuurlijk is een bezoek aan theater ook heel leuk, vaak kun je in de theaters in de buurt vast een leuke voorstelling vinden. Koop gewoon kaartjes en sleep je moeder mee, gezellig!

Haar lievelingsgeur

Parfum is natuurlijk het moederdagcadeau, maar sommige mensen vinden het juist ook onpersoonlijk om te geven. Daar ben iik het zeker niet mee eens, mits je het wel zorgvuldig uitzoekt. Kies bijvoorbeeld een product in haar lievelingsgeur, dus geen fles eau de parfum of eau de toilette, maar juist de lekkere bodycreme, haarparfum of tasverstuiver. Dat is iets wat je zelf minder snel koopt, maar wel heel leuk is om te krijgen.

Als je je moeder goed kent dan kun je natuurlijk ook een nieuwe geur uitkiezen, al blijft dat lastig. Bij speciaalzaken zoals Skins of Babassu kun je wel goed terecht voor advies, zorg dat je weet welke geuren je moeder echt lekker vindt en laat dat weten aan de adviseur. Of plan een middagje shoppen in, samen een nieuwe parfum uitzoeken is nog veel leuker.

Luxe lipstick of lipgloss

Draagt je moeder graag een lekker kleurtje op haar lippen? Dan doe je haar zeker een plezier met een mooie luxe lipstick van een merk als Chanel, Estée Lauder, Lancôme, Dior of Tom Ford. Juist als ze zelf niet zo snel zo'n dure lipstick koopt is het extra fijn als je er één cadeau krijgt. Met Moederdag mag even goed verwennen toch wel? Kies een kleur die ze echt zal dragen, anders is het ook zonde en kies een formule (mat/glanzend/dekkend/transparant) die ze fijn vindt.

 

Shop een complete beautylook

Heb je een moeder die gek is op make-up en wil je haar eens goed verwennen? Shop dan eens een hele beautylook bij elkaar, dat is zo leuk om te krijgen. Charlotte Tilbury heeft daar geweldige sets voor, maar je kunt natuurlijk altijd iets samenstellen van het merk dat je moeder graag gebruikt (ook prima te doen met een meer betaalbaar merk). Kies alle producten voor een complete make-up look en let daarbij natuurlijk op welke producten je moeder normaal gesproken gebruikt, maar koop zeker ook iets extra's. Denk daarbij aan een highlighter, lippotlood of wenkbrauwpoeder of misschien wel een mooie kwast om alles aan te brengen.

Geurkaars of home fragrance

 

Ik ben natuurlijk zelf ook moeder en ik ben gek op geurkaarsen, dus....daar is vast iedere moeder ook fan van, dacht ik zo? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar iedereen houdt er wel van dat het lekker ruikt in huis. Dus een geurkaars kan nooit kwaad dacht ik zo en het is ook nog eens een mooie woonaccessoire als je er één kiest in een mooie verpakking. Hierboven zie je de Murano kaars van Acqua di Parma, die is gemaakt van handgeblazen glas, maar een mooie strakke kaars van Diptyque of Jo Malone mag er ook zijn. Je kunt ook kleine varianten kopen van verschillende merken, minder duur en zeker net zo lekker, misschien een leuk, wat kleiner cadeau?

 

Je hebt nog twee dagen de tijd om inkopen te doen voor Moederdag, succes met het bedenken van een leuk cadeau. Ik krijg zeker een lekker ontbijtje, want ik logeer met Sem in hotel Mama Shelter in Parijs. En ik denk dat Sem mij vast wel trakteert op een taartje bij LaDurée. Fijne Moederdag gewenst allemaal!

Deel dit artikel
Back to top