Reviews

Chanel In the summerlight collectie - review, swatches & look

Door het fijne zomerse weer heb ik, vroeger dan gepland mijn zomergarderobe er alweer bij moeten pakken, de overgang van winterse outfits naar iets luchtigere outfits was even wennen. Gelukkig helpt het mee dat ik ook wat zomermake-up collecties aan het testen ben, dan kom je nog beter in de sfeer! Ik heb vandaag een selectie van de Chanel In The Summerlight collectie op de foto gezet, ik ben gek op het oogschaduwpalette. Kijk je even mee?

een deel van de Chanel In the summerlight make-up collectie, meer informatie en prijzen vind je in dit artikel

Chanel Empreinte du désert EUR 53,00

 

Een prachtige oogschaduwpalette met zachte, bijna cremige oogschaduws met een mooie glans en prima pigmentatie. De oogschaduws zijn makkelijk op te brengen en te blenden, zelfs met de sponsapplicators die je bij het palette krijgt. De kleuren zijn naturel/zandkleurig, de groene kleur knalt er juist weer iets meer uit. Ik vind dit een heel fijne formule, de kleuren zijn ook heel mooi en de lichtste kleur kun je ook mooi als highlighter gebruiken op je wang!

Ik heb aan de binnenkant van mijn waterlijn onder de Chanel Stylo Yeux waterproof Or Blanc gebruikt en voor boven MAC eyekohl Teddy, een kleur die goed past bij de donkerbruine Mirage mascara. De totale look is daardoor wat zachter, dan als je zwart zou gebruiken.

Chanel Le Volume de Chanel waterproof Mirage EUR 33,00, Stylo yeux waterproof Sable EUR 26,00 & Stylo eyeshadow Vert Grisé

 

De mascara formule is fijn, al heb ik zelf toch echt wel een voorkeur voor de niet-waterproof formule, die lijkt wat dikker. De kleur is mooi, natuurlijker en minder hard dan zwart, maar toch donker genoeg om je wimpers te kleuren. Het oranje/zandkleurige oogpotlood is ook mooi, maar heb ik niet gebruikt in mijn ooglook. De Vert Grisé Stylo Eyeshadow is makkelijk aan te brengen, omdat het zacht en toch stevig is, maar ook heel verkoelend. Hou je nu van 1 of 2 kleurtjes op je ogen, maar wil je niet teveel tijd kwijt zijn? Dan zijn deze Stylo Eyeshadows prima, je kunt ze ook als basis gebruiken onder poederoogschaduw.

v.l.n.r. swatches Sable, Vert Grisé & Mirage

Close-up van de donkerbruine Mirage mascara

Chanel Levres Scintillantes 608 Dzhari & 610 Sahara EUR 30,00 per stuk

De lipglosses hebben sinds deze collectie een iets andere applicator (ik zal de foto nog even toevoegen), de vorm is wat gestroomlijnder en je kunt je lipcontouren wat beter en strakker aanbrengen. Toch vind ik het aanbrengen van een lipstick nog altijd makkelijker en preciezer gaan, lipgloss is altijd iets minder strak.

Ik vind de formule wel wat minder plakkerig dan de vorige jaren, mijn haren blijven minder snel plakken en ook het gevoel op mijn lippen is wat luchtiger, terwijl je wel een prima glans hebt.

v.l.n.r. swatches Chanel Levres Scintillantes 608 Dzhari & 610 Sahara

Chanel Levres Scintillantes 608 Dzhari - een diepe rood met een vleugje bruin erin, een warme kleur die door de glanzende formule toch wat luchtiger blijft dan als je een lipstick in deze kleur zou gebruiken. Ik vind het een prachtige kleur, de pigmentatie is ook prima en de kleur blijft voor een lipgloss best goed zitten.

Chanel Levres Scintillantes 610 Sahara - een zeer bescheiden perzikroze kleurtje met fijne witte en gouden shimmers, behoorlijk basic om eerlijk te zijn maar desondanks wel mooi.

Chanel Le Vernis 526 Cavaliere, 532 Canotier & 534 Espadrilles EUR 25,00 per stuk

 

Chanel heeft hun nagellakformule onlangs vernieuwd (zie ook dit artikel) en dat is echt fijn nieuws. De nagellakken in deze collectie hebben ook allemaal de nieuwe, meer langhoudende formule en de verbeterde dekking. Op de foto's hieronder heb ik telkens één laagje nagellak aangebracht, wel over mijn (natuurlijke) basis van OPI Samoan Sand en dus zou ik normaal misschien wel een extra laagje hebben aangebracht.

Chanel Le Vernis 532 Canotier - een champagne-gouden metallic lak die van heel dichtbij iets streperig oogt, maar van een afstandje zie je dat echt niet. Lakt heel makkelijk en droogt lekker snel, ik vind het een tof kleurtje, best neutraal en toch net even anders.

Chanel Le Vernis 534 Espadrilles - een fris oranje lakje met een creme-finish, dekt heel goed en brengt makkelijk aan, echt een no-nonsense lakje in een echte zomerse kleur. Staat ook heel goed op je voeten, nou ja...op je teennagels.

Chanel Le Vernis 526 Cavaliere - dit is best een aparte kleur, diep chocoladebruin met heel fijne gouden shimmers zoals alleen Chanel die kan maken! De kleur dekt ook weer prima, lakt makkelijk en droogt ook alweer zo snel. Het is misschien een gewaagde keuze voor in een zomercollectie, maar de warme bruine kleur staat wel geweldig bij een zongebruinde tint, toch wel een musthave dus!

De nieuwe nagellakformule heeft mijn hart echt gestolen, die is zo fijn, vandaar dat ik de nagellakjes ooik erg waardeer! Het oogschaduwpalette is ook prachtig, fijn van textuur en prima van pigmentatie, dat is ook een prima keuze als je iets wilt aanschaffen uit deze collectie.

Ik heb de poeders helaas nog niet kunnen testen, maar ik zou ze best even willen opvragen als jullie daar ook een review van willen zien? Laat het zeker even weten of je daar interesse in hebt!

 

De nieuwe Chanel In the Summerlight make-up collectie is inmiddels al wel te bestellen in hun (Nederlandse) webshop, daar is de avant-premiere. Vanaf eind mei 2016 zal de collectie ook te koop zijn bij alle andere verkooppunten van Chanel, zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Wat zou jij wel willen hebben uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top