Reviews

La Mer The Bronzing Powder - is het de 75 euro waard?

La Mer bracht deze lente voor de eerste keer een bronzer uit, al is het zeker niet hun eerste uitstapje van huidverzorging naar make-up. Hun foundation is heel goed, net zoals hun concealer en The Reparative Skin Tint, ik was dus ook behoorlijk nieuwsgierig naar The Bronzing Powder. Kijk je mee naar mijn review? Ik ben gek op bronzer en draag het dagelijks, maar alleen als het echt een fijne variant is met de juiste kleur en textuur. Gaat The Bronzing Powder voldoen aan mijn eisen? Voor een bedrag van 75 euro moet dat toch eigenlijk wel?

La Mer The Bronzing Powder EUR 75,00 (15 gram)

The Bronzing Powder van La Mer maakt deel uit de Soleil de La Mer collectie, waarin je ook een (geweldige) aftersun in terugvindt samen met Repartive face & body lotions met SPF. Deze bronzer is het enige make-up product in de serie en is volgens mij een  limited edition.

De grote bronzer is verpakt in een beige/champagne compact met een grote spiegel, deze ligt goed in de hand en sluit goed af, waardoor je de bronzer veilig kunt meenemen.

La Mer is ontstaan uit de oceaan, tenslotte is zeekelp één van de belangrijkste ingrediënten in Miracle Broth, en die oorsprong zie je terug in het design van The Bronzing Powder. Het poeder bestaat uit drie kleuren poeder die met een "schelpenprint" in de compact zijn gedrukt.

swatches La Mer The Bronzing Powder met helemal rechts een combinatie van alle kleuren

De poeder van The Bronzing Powder is niet heel fijn gemalen, waardoor het poeder wel een beetje op de huid blijft liggen en dus wat "poederig" blijft ogen. Ook is het poeder vrij mat, ondanks dat het volgens La Mer zorgt voor een zongebruinde gloed die het effect van natuurlijke zonnestralen weergeeft. Van mij had het poeder iets stralender mogen zijn, al is het nu wel weer wat matterend en dat is natuurlijk ook wel prettig als je niet van teveel glanst houdt.

Ik heb The Bronzing Powder aangebracht met de heerlijke zachte, Face contour brush van Armani, die is hier perfect voor. Bij de bronzer krijg je geen kwast, die moet je apart kopen als je er nog geen hebt.

Hieronder het effect van de bronzer, de kleur is mooi brons, wat mij betreft niet te donker of te oranje, ik heb de kleuren met elkaar gemeng om dit effect te krijgen. Door de verschillende, vrij grote vlakken met elkaar te mengen kun je het effect ook wat lichter of juist warmer maken, dat is wel fijn aan dit poeder. Als je in de wintermaanden een iets lichtere huid hebt, dan meng je de lichte kleur met de bronzer, dat werkt goed.

Doordat het poeder wat op de huid blijft liggen, dekt de poeder ook wat meer dan sommige andere bronzers. Dat is zeker geen slecht effect, want zo kun je de bronzer ook prima gebruiken als matterende, iets dekkende poeder over een BB cream of direct over je verzorging. Zo heb je toch wat dekking en kleur, maar blijft het effect licht en natuurlijk.

Ik vind The Bronzing Powder van La Mer een prima bronzer, maar ook werkt deze goed als gezichtspoeder. De glans is minimaal, waardoor je er ook mee kunt contouren, maar als highlighter is het dan weer geen goede keuze. Maar goed, daar kun je weer andere producten voor kopen. De prijs is natuurlijk wel hoog, je betaalt EUR 75,00, maar krijgt daarvoor wel veel product van goede kwaliteit in een mooie kleur. Je koopt deze The Bronzing Powder van La Mer exclusief bij De Bijenkorf.

Deel dit artikel
Back to top