Reviews

Bobbi Brown Malibu Nudes collectie - nude on nude eye palette & nude art sticks

Je zult waarschijnlijk niet bepaald van je stoel afvallen als ik je vertel dat Bobbi Brown een nude eye palette heeft uitgebracht. Alweer, vraag je je misschien wel af, hoeveel verschillende nude oogschaduwpalettes kun je uitbrengen? Blijkbaar was dat bij Bobbi Brown ook de vraag, want zoals ik nu begrijp is het Nude on Nude eye palette uit de Malibu Nudes collectie een heruitgave. Ik heb het getest en er een look mee gemaakt, die ik combineerde met de geweldige Art Stick in Rich Nude.

 

Bobbi Brown Nude on nude eye palette EUR 51,00 inclusief dubbel kwastje dat heel fijn werkt

 

Ik heb nog even in mijn Beautyscene archief gebladerd, maar dit oogschaduwpalette heb ik niet eerder getest volgens mij. Toch is het een herkenbaar palette, mede door de nude oogschaduws met een matte finish. Heel lang geleden kocht ik ook al eens een soortgelijk palette, dat was nog voordat Bobbi Brown in Nederland te koop was.

Anyway, het palette bevat 5 oogschaduws, elk met een matte finish. De oogschaduws zijn zacht, redelijk gepigmenteerd (al zijn de kleuren natuurlijk licht) en geven ze wel iets fal out, zeker Espresso. De combinatie van kleuren is een beetje lastig, ze lijken allemaal wel erg op elkaar en lijken daardoor erg in elkaar over te gaan als je ze gebruikt. Ik snap het concept van dit palette zeker wel, ik vind het ook mooi, maar heel spannend is het natuurlijk niet. Ook al gebruik je iedere dag een andere combinatie, het ziet er vrijwel hetzelfde uit.

v.l.n.r. Nude, Cement, Wheat, Espresso & Malted

swatches Bobbi Brown eyeshadows met v.l.n.r. Nude, Cement, Wheat, Espresso & Malted

ik draag hier een combinatie van Wheat, Espresso en Malted, gecombineerd met een eyeliner van Tom Ford, de mascara is de nieuwe Cateye mascara van Burberry (geen grote fan nog)

Bobbi Brown Blush Duo Plum/French pink EUR 43,50

 

Blush duo's, daar raak ik altijd een beetje in de war van, moet/kan ik ze nu samen gebruiken of gewoon apart. Dat kan natuurlijk allemaal, net wat je zelf mooi vindt. Maar met dit duo is dat geen aanrader, de kleuren zijn heel erg gepigmenteerd en als je ze beide draagt is dat zeker teveel van het goede. De kwaliteit van de blushes is prima, de pigmentatie heel goed en de poeders zijn fijn gemalen, waardoor ze mooi blenden met de huid. De kleurencombinatie die ik heb ontvangen zou ik zelf niet gekozen hebben, iets te rood/roze voor mijn huid. Maar goed, ik heb de kwaliteit wel kunnen testen en die is echt prima.

links Plum & rechts French Pink

swatches links Plum & rechts French Pink

zonder blush

ik heb de blush aangebracht met mijn MAC 109 blush kwast

en met de Plum blush, ik heb echt niet zoveel opgedaan omdat ik de kleur iets te rood vind voor mij

Bobbi Brown Art Stick Bare & Rich Nude EUR 27,00 per stuk

 

Ik ben groot fan van deze mega dikke, grote lippotloden waarmee je binnen een paar tellen je hele lippen mee inkleurt! De lipsticks voelen zacht aan, maar niet te zacht, hebben een prima pigmentatie en geven een mooie, vrij matte finish. Je kunt je lippen precies inkleuren, mits ze wel goed droog zijn, op iets natte of vettige lippen hechten de lipsticks minder goed. De Art Sicks houden redelijk goed, maar zijn niet echt longlasting, bijwerken na een maaltijd is wel nodig.

Ik ben blij met de nieuwe, meer nude tinten, vorig jaar heb ik de fellere tinten met heel veel plezier gedragen en dat doe ik nu ook met Bare en Rich Nude. Ze zijn ook behoorlijk zuinig in gebruik en je hoeft ze maar weinig te slijpen met de bijgeleverde, grote puntenslijper.

links Bare & rechts Rich Nude

Bobbi Brown Art Stick Rich Nude

Mijn Bobbi Brown Malibu Nudes look, een prima look natuurlijk, maar om eerlijk te zijn krijg ik er niet echt een zomer gevoel bij of van. Het is een prima neutrale look voor werk of school, eventueel spice je het allemaal iets op met een fellere lipstick. Ik heb dit soort looks al erg vaak gezien van Bobbi Brown, dus misschien ben ik er een beetje op uitgekeken en daardoor niet zo enthousiast. Dat krijg je als je al 9 jaar aan het beautybloggen bent!

Bobbi Brown Shimmer Brick Nude - die hadden ze best opnieuw kunnen uitbrengen toch?

Dat wil overigens niet zeggen dat de producten niet goed zijn, de kwaliteit is prima, al zijn de kleuren van het Nude on Nude eye palette echt wel een beetje saai. Ik mis ook echt een mooi glanzend product, een leuke shimmer brick of vloeibare highlighter? Gelukkig vind je die wel in de vaste collectie van Bobbi Brown!

 

Je koopt de producten van de Bobbi Brown Malibu Nudes collectie bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, Parfuma of hun eigen webshop. Zie je er iets leuks voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top