Reviews

Debbie's favorieten - Collistar Talasso-scrub voor lichaam - zomerse musthave

Ook in de winter hou ik me behoorlijk bezig met de huid van mijn armen, benen, buik, borsten en billen. Die verstop ik dan misschien wat vaker in jeans, vesten en truien. Ik wil wel dat mijn huid, als ik iets minder gekleed ben, er mooi glanzend en stralend uitziet en zacht en soepel aanvoelt. Mijn geheim: minstens 3 keer per week scrubben met een verzorgende bodyscrub. Ik heb al heel lang een favoriet, de Collistar Talasso-scrub die inmiddels in vier varianten te koop is. Lees even mee waarom.....

Collistar bracht lang geleden hun eerste Talasso-scrub uit vol exfoliërende, revitaliserende zeezouten en essentiële oliën. Inmiddels zijn daar drie varianten bijgekomen, allemaal verkrijgbaar in een grote pot met maar liefst 700 gram bodyscrub, daar kun je wel even mee vooruit!

In de verpakking vind je de pot Talasso-scrub die afgesloten is met een folie, op de deksel liggen een los, dun dekseltje dat je kunt gebruiken om de pot af te sluiten als het folie is verwijderd. Je krijgt ook altijd een spatel bij de Talassa-scrub, want het is nodig om de body scrub voor gebruik goed te mengen. De zeezouten zakken naar de bodem van de scrub en daarom is het altijd nodig om de scrub goed om te roeren voordat je deze gaat gebruiken.

De laatste nieuwe variant bevat extract van kersen, zowel van de bloesem als van het fruit. De kersen zijn afkomstig uit Italië, de geboortegrond van het merk Collistar.

Bijna 3 kilo Talasso-scrub! Dat is behoorlijk veel, maar als je net zoveel scrubt als ik, dan gaat zo'n pot toch nog best snel op (ik denk dat ik 2 maanden met een pot doe). Ik gebruik de scrub uiteraard alleen voor mijn lichaam, je kunt deze niet op je gezicht gebruiken, daarvoor is de scrub te grof. Je kunt de intensiteit van de scrub ook aanpassen, breng deze aan op je droge huid voor een intense effect of juist op een vochtige huid voor een iets zachter effect.

De Talasso-Scrub zijn verpakt in een plastic pot, dat is wel zo veilig in de badkamer. Ze zijn behoorlijk groot, iets wat aan de ene kant heel fijn is omdat je er lang mee doet. Maar ze zijn dan wel weer lastig mee te nemen op vakantie ofzo, ik pleit dus voor een kleinere reisverpakking, al kan ik natuurlijk altijd iets in een kleiner potje meenemen.

 

Collistar Talasso-scrub facts - aldus Colistar

 

  • de populairste bodyscrub bij de parfumerie
  • maxi verpakking tegen een in verhouding concurrerende prijs
  • Collistar’s all-time bestseller
  • mix van 90 soorten zeezouten + natuurlijke essentiële oliën
  • geen bodylotion nodig na het scrubben
  • hiermee scrub je gegarandeerd plasticvrij

Collistar Firming Talasso-scrub EUR 49,95 (pot 700 gram)

Deze scrub is de nieuwste in de serie, de geur is lekker fruitig door de combinatie van grapefruit, bergamot, kersenbloesem, pioenroos en fresia. Ik vind dit de meest vrouwelijke parfum van de vier Collistar Talasso-scrubs. Deze scrub werkt exfoliërend, ontgiftend, verstevigend, voedend en stimulerend. Ik heb deze vorig jaar getest, een heerlijke, iets zoete scrub die mijn huid lekker zacht maakt, al heb ik niet echt gemerkt dat mijn huid steviger werd. Maar misschien komt dat ook wel omdat mijn huid (nog) best stevig is van zichzelf.

ingrediëntenlijst Collistar Firming Talasso-scrub met zeezouten met verschillende korrelgroottes, Hawaiiaans rood zeezout, poeder van gemalen kersepit, kersenolie, Padina Pavonica extract, jojoba- en tarwekiemolie, essentiële oliën uit grapefruit en bergamot. 

 

Collistar Anti-water Talasso-scrub EUR 49,95 (pot 700 gram)

 

Deze scrub ruikt behoorlijk kruidig, wat natuurlijk niet zo gek is gezien de ingrediënten die erin verwerkt zijn. Deze scrub werkt vochtafdrijvend en dat is goed nieuws als je weet dat je vooral in de zomermaanden vaak meer vocht onder de huid vasthoudt. Maar de scrub vernieuwt ook de huid door te exfoliëren en heeft volgens Collistar zelfs een afslankend effect. Of dat zo is, kan ik echt niet zeggen, ik denk dat er meer nodig is om af te slanken dan alleen een body scrub gebruiken. Gelukkig is deze scrub wel extra voedend en stimulerend, wat natuurlijk altijd prettig is en zorgt voor een mooie, gezonde huid.

ingrediëntenlijst Collistar Anti-water Talasso-scrub met zeezouten met verschillende korrelgroottes, geatomiseerd zeewater, rietsuiker, komijnzaad, plantaardige oliën uit andiroba, avocado, jojoba, macadamia, zoete amandel, kukui, soja, essentiële oliën van kaneel, kamille, citroen, jeneverbes, lavendel, patchoelie en tijm, extracten uit koffie, klimop, paardekastanje, algen (laminaria saccharina en digitata), fucus en groene thee

Collistar Anti-age Talasso-scrub EUR 49,95 (pot 700 gram)

Dit is mijn favoriete Talasso-Scrub, vooral door de geweldige, citrusgeur maar zeker ook omdat ik er een superzachte huid van krijg. Het is ook een wondermiddel tegen die vervelende bultjes op mijn armen (Keratosis Pilatris). Deze scrub werkt exfoliërend, voedend, vernieuwend, regenererend, verhelderend, revitaliserend en helpt om vrije radicalen aan te pakken, een complete anti-aging aanpak dus onder de douche. Dat is ook het fijne van de Talasso-scrubs van Collistar, je hoeft daarna niet nog eens extra body lotion of body creme aan te brengen, dat scheelt weer tijd.

ingrediëntenlijst Collistar Anti-age Talasso-scrub met extract uit sinaasappelbloesem, citrusvruchten uit Sicilië, zeezouten, L22® Complex, essentiële oliën van citroen, sinaasappel, mandarijn, limoen, Siciliaanse sinaasappelbloesem, vitamine E.

Collistar Energizing Talasso-Scrub EUR 49,95

De originele scrub is perfect als oppepper voor de huid, mede door de "sauna"achtige parfum voel je je direct weer fris en energiek. Deze variant vernieuwt de huid, vitaliseert, is super hydraterend en werkt heel stimulerend. De combinatie van de geur, de oliën en het zeezout zorgt er bij mij altijd voor dat mijn huid warmer aanvoelt na het scrubben. Dat is natuurlijk helemaal heerlijk als je het koud hebt, lekker na een dag buiten zijn in de kou. Deze variant is qua geur ook heel geschikt voor mannen!

ingrediëntenlijst Collistar Energizing Talasso-Scrub met zeezouten met verschillende korrelgroottes, avocado olie, macadamia, zoete amandel, kukui en soja, aromatische essentiële oliën van sinaasappel, mint en rosemarijn.

In mijn badkamer staat dus altijd minstens één pot Collistar Talasso-Scrub, zelf kies ik eigenlijk het liefst voor de oranje anti-aging of de originele variant. Maar inmiddels ben ik gecharmeerd geraakt van de werking van de Anti-water variant, al vind ik die geur weer iets minder fijn. Gelukkig kan ik, dankzij Collistar, nu lekker afwisselen, zij stuurde mij alle varianten toe en dat is naturlijk heel fijn.

 

Collistar Talasso-scrub in het kort:

  • zorgt voor een gladde huid, bultjes verdwijnen, ruwe plekken worden zachter
  • dode huidcellen verdwijnen waardoor de huid stralender en glanzender oogt
  • als je je huid regelmatig scrubt zul je sneller en egaler bruin worden door de zon
  • de geuren zijn heerlijk en blijven lang op de huid (en in de badkamer) hangen
  • na het douchen heb je geen bodylotion nodig, de huid is echt goed gevoed
  • de scrub stimuleert de huid, waardoor deze afvalstoffen beter afvoert, heel gunstig bij cellulite
  • het is extra fijn dat de scrub op natuurlijke basis is en geen plastic deeltjes bevat, die in de natuur terecht kunnen komen

 

Momenteel is er nog een fijne Collistar Talasso-Scrub promotie aan de gang, in week 21 (deze week dus) kun je bij Douglas Rotterdam aan de Poolsterstraat (WC Alexandrium) terecht voor de Talasso Bar. In de week daarna (week 22) vind je deze bar bij POUR VOUS Parfumerie in Volendam. En bij Douglas zijn nu ook grote samples (40 g!) beschikbaar, dus vraag daar zeker even naar bij Douglas als je de scrubs weleens wilt uittesten.

 

Ben je nu al overtuigd of ben je zelf al Talasso-Scrub fan? Dan word je vast blij van de actuel Talasso aanbieding (geldig t/m 29 mei): Talasso-Scrub is met 25% korting bij Parfumerie Douglas of in de Douglas Online Shop te koop. Je vindt de Talasso scrubs hier.

Deel dit artikel
Back to top