Reviews

Benefit Kabrow & andere nieuwe producten voor perfecte wenkbrauwen

Wie gaat er tegenwoordig de deur nog uit zonder dat je wenkbrauwen gedaan zijn? Ik denk bijna niemand (toch?), ik hoor zelfs regelmatig dat mensen wel zonder mascara de deur uitgaan maar zeker niet zonder dat ze hun wenkbrauwen hebben bijgewerkt. Wenkbrauwen zijn hot en Benefit heeft perfect op deze trend ingespeeld met hun vernieuwde wenkbrauwcollectie die inmiddels online al te koop is. Ik heb al een paar weken kunnen testen en heb een nieuwe favoriet, kijk je mee naar mijn review?

Benefit's brow collection bestaat 9 nieuwe (en vernieuwde) producten die eenvoudig te gebruiken zijn en van iedereen een wenkbrauwexpert maken. De producten zorgen ervoor dat alle wenkbrauwproblemen (dunne wenkbrauwen, gaatjes in de wenkbrauwen, onzichtbare wenkbrauwen enz) binnen no-time opgelost zijn en jij met "on fleek" wenkbrauwen de deur uitgaat.

Naast de producten op de foto bestaat de Benefit brow collection ook nog uit de High brow & High brow glow, Ready set brow & Brow Zings. Deze producten bestonden al, maar zijn vanaf nu in een andere verpakking te koop en de kleurenselectie is ook uitgebreider in een aantal gevallen.

Benefit Browvo! Conditioning primer EUR 30,50 - voor vollere, gezond ogende wenkbrauwen

 

Heb je teveel en te vaak geepileerd of geharst en willen je wenkbrauwhaartjes niet teruggroeien, dan zou je een wenkbrauwverzorging kunnen gaan gebruiken. Deze Browvo! is een verzorgende conditioner, maar werkt ook als een primer onder alle wenkbrauwproducten. Het is een transparante gel die je opbrengt met het borsteltje/applicator die aan de pen zit, de gel wordt niet hard, maar de haartjes lijken wel wat stugger te worden. Je kunt Browvo! ook zo gebruiken, zonder andere producten. Als primer werkt het fijn, vooral in combinatie met de Goof proof brow pencil, die "pakt" veel beter met Browvo! eronder.

Mijn wenkbrauwen zijn vol en ik heb weinig kale plekjes, ik merk nog niet zoveel van het verzorgende effect, al vind ik wel dat mijn haartjes veel sneller groeien. Fijn hoor, nu moet ik ze nog sneller knippen!

met een paar keer klikken komt de transparante gel door het midden van de zachte rubber applicator heen, je kamt het zo door je wenkbrauwen

voor Browvo!

na Browvo! - je ziet vrijwel niet, hooguit iets van glans, maar je voelt wel iets, de haartjes lijken wat stugger.

Benefit Kabrow! Cream-gel brow color nr. 4 EUR 26,50 - ideaal voor kale wenkbrauwen, goed opbouwbaar

 

Ik ben zelf groot fan van een gel/creme voor mijn wenkbrauwen, dat vind ik op mijn volle, natuurlijke wenkbrauwen het fijnste werken. Poeder gebruik ik ook weleens, maar soms vind ik dat effect iets te stoffig. Kabrow! is heel fijn, het is een compacte gel/creme in een goede, donkere, koele tint die je heel goed kunt opbouwen.

In het dopje van Kabrow! zit een kort kwastje, waarmee je de gel prima kunt aanbrengen, maar het handvat is wel wat kort. Ik gebruik dus liever een los kwastje (zie hieronder) met een spoolie om de Kabrow even door te kammen.

Kabrow! pakt heel goed op de haartjes, maar ook op de huid en blijft perfect op zijn plaats, je kunt de kleur echt goed opbouwen en maakt hier echt mooie, strakke wenkbrauwen mee (als je wilt). Dit is, by far, mijn favoriete product uit de Brow collection, omdat de creme/gel makkelijk aan te brengen is, goed te verdelen is, mooi pakt op de haartjes en niet hard wordt. Klein nadeel, het potje is wel erg klein, er zit 3 gram in, maar het is wel heel zuinig in gebruik, na een week op zes gebruiken zie je maar een heel klein deukje.

voor & na Kabrow!

Benefit Angled brow brush & spoolie EUR 22,00

 

Een heel fijn, stevig kwastje om wenkbrauwpoeder/gel op te brengen en te verdelen, de spoolie kun je gebruiken om wenkbrauwen even goed door te kammen of het product te verdelen voor een natuurlijk resultaat.

Benefit Gimme Brow nr. 3 EUR 26,50 - voor dunne, vage wenkbrauwen

 

Gimme Brow heeft heel veel fans! En dat is niet voor niets, want deze getinte wenkbrauwgel met heel fijne vezeltjes is ideaal als je dunne, kalere wenkbrauwen hebt en houdt van een natuurlijke look. Gimme Brow heeft dezelfde formule gehouden, maar is wel verpakt in een nieuwe verpakking, nog steeds met het ienieminie borsteltje waarmee je zelfs dunne wenkbrauwen mooi kunt maken.

Voor mijn wenkbrauwen heb ik Gimme Brow niet nodig, maar als je dus dunne wenkbrauwen hebt en niet houdt van "getekende" strakke wenkbrauwen is dit een prima product. Het blijft een hele dag goed zitten en is natuurlijk waterproof!

Benefit Goof proof Brow Pencil nr. 4 EUR 26,50 - voor oneven wenkbrauwen

 

Met wenkbrauwpotloden heb ik een haat-liefde verhouding, ik vind het vaak te lang duren om het mooi aan te brengen en het effect op mijn wenkbrauwen is meestal niet echt heel bijzonder. Toch heb ik van het nieuwe Goof proof brow pencil leren houden, het geeft namelijk wel makkelijk kleur af en het blijft erg goed zitten. Met de punt kunt je "staart" van de wenkbrauw precies tekenen/invullen en door het plattere gedeelte van het pencil kun je je wenkbrauw opvullen waar nodig. Ik vind het alleen minder makkelijk om het begin van mijn wenkbrauwen mooi aan te brengen met dit potlood, daarvoor gebruik ik dan Kabrow.

Dat kan natuurlijk ook prima, verschillende producten combineren voor het mooiste effect! De kleur is trouwens wel perfect, niet te warm (rood) en niet te donker, een perfecte match!

voor & na Goof Proof Brow Pencil

Benefit Precisely, my brow pencil nr. 4 EUR 26,50 - voor vormloze wenkbrauwen

 

Wil je nu een wenkbrauwpotlood waar je heel fijne streekjes mee kunt maken, alsof het haartjes zijn, dan is dit het potlood voor je. Het is behoorlijk stevig, waardoor je heel fijne haartje kunt tekenen en het pakt enorm goed op de huid, blijft ook superlang zitten en is opnieuw waterproof. Dit is niet bepaald een product voor mij, maar als je dunne, kalende wenkbrauwen hebt misschien wel.

achterop het potlood zit ook nog een spoolie om het effect nog wat zachter/natuurlijker te maken

Benefit 3D Browtones nr. 2 EUR 26,50 - voor saaie wenkbrauwen

 

Dit is een superleuk product, een highlighter voor je wenkbrauwen! Wenkbrauwhaartjes hebben van zichzelf natuurlijk glans, net zoals je eigen haar, maar als je een product gebruikt om ze bij te werken, dan worden ze soms weleens wat saai, dof en eentonig van kleur. Met een klein beetje van deze highlighter gel er doorheen, ogen ze net wat levendiger en de haartjes blijven ook nog eens wat beter in model zitten. Je kunt deze 3D browtones ook gebruiken over je natuurlijke wenkbrauwen om ze wat levendiger te laten ogen. Leuk, nieuw product!

voor 3D browtones

na 3D browtones, je ziet de highlights heel subtiel

v.l.n.r. Benefit Kabrow nr. 4, Goofproof nr. 4 (2 X), Precisely my brow pencil nr. 4, 3D Browntones nr. 2 & Gimme brow nr. 3

De verpakkingen zien er allemaal leuk uit, ze hebben een zilveren verpakking met roze en zwarte details en de grappige, speelse Benefit uitstraling. Ze liggen opvallend fijn in de hand, vooral bij het opbrengen en zijn allemaal heel zuinig in gebruik. Mijn favorieten zijn de Kabrow, Goof proof eye pencil, 3D brow tones en de Browvo, maar natuurlijk moet je vooral producten kiezen die passen bij jouw wenkbrauwen!

Met Jared Bailey van Benefit, de wenkbrauwexpert van dit leuke, Amerikaanse merk, die ik heb ontmoet tijdens het event in april. Je kunt met hem wel dagenlang praten over perfecte wenkbrauwen! Zijn advies : kies vooral producten die je natuurlijke wenkbrauwen mooier maken en probeer niet teveel aan de vorm te veranderen. Ga niet mee met de trends, maar kijk wat je wenkbrauwen en je gezicht nodig hebben! Goed advies vind ik!

 

De nieuwe Benefit Brow Collection zal vanaf 1 juli 2016 te koop zijn bij de filialen van Douglas, maar is inmiddels al te bestellen in de online shop van Douglas. De kleurenkeuze is behoorlijk groot, zowel voor heel lichte als donkere wenkbrauwen vind je de perfecte kleuren. Ga het binnenkort zelf even bekijken in de winkels of maak een afspraak bij de Brow Bars van Benefit! Waar ben jij nieuwsgierig naar?

Deel dit artikel
Back to top