Reviews

Droogshampoo voor blondines - Moroccanoil dry shampoo Light Tone

Vorig jaar introduceerde Moroccanoil in de USA hun droogshampoo's, twee varianten geschikt voor lichtere of donkere haarkleuren. Ik ben al jaren groot fan van vrijwel alle producten van Moroccanoil, dus je begrijpt dat ik ook benieuwd was naar deze nieuwe producten. Inmiddels zijn de producten ook in Nederland geïntroduceerd en heb ik zelf de variant voor "light tones" kunnen testen. Kijk even mee naar de voor & na foto's en lees wat ik van deze Moroccanoil Dry Shampoo vind.....

Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones EUR 29,95 (205 ml) - op de foto zie je ook een aantal van mijn andere Moroccanoil favorieten: Smoothing lotion, Luminous hairspray, Moroccanoil treatment & Root Boost

Droogshampoo was vroeger een product dat je gebruikte als je een keer geen water bij de hand had om je haren te wasse, bijvoorbeeld op vakantie. Maar inmiddels gebruiken heel veel mensen droogshampoo als product om extra volume en versteviging te krijgen in hun haar. Of ze gebruiken de droogshampoo tussen de wasbeurten door omdat ze hun haren minder vaak willen wassen. Ik hoor bij de groep die droogshampoo gebruikt om volume te krijgen, al gebruik ik het zeker ook weleens om een wasbeurt even uit te stellen.

De Moroccanoil Dry Shampoo werkt precies zoals andere droogshampoo's, je sprayt de droogshampoo op een afstand van 10 centimeter op de hoofdhuid, daar waar je haar het snelst vet is geworden. Na een minuutje masseer je de droogshampoo in met je vingers, net alsof je shampoo in je natte haar werkt als je je haren wast. Op die manier neemt de droogshampoo het vuil en vet op uit je haren, daarna moet je de droogshampoo weer uit je haren borstelen omdat het anders wel erg droog kan aanvoelenn.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Dry Shampoo Light tones

 

Kijk even mee naar de foto van het resultaat voor en na Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones.

voor - op deze dag zou ik normaal mijn haren wassen, iets wat ik meestal 's avonds doe, een beetje droogshampoo kan dus zeker geen kwaad.

na het sprayen even wachten en daarna met mijn vingers/handen goed inmasseren. De Moroccanoil Dry Shampoo ruikt in elk geval heerlijk, deze heeft de bekende Moroccanoil geur die ik zo lekker vind.

na - direct na het uitborstelen met mijn Moroccanoil haarborstel- mijn haren voelen schoner en zien er frisser en voller uit, precies wat ik wel kan gebruiken dus.

 

Deze Dry shampoo is specifiek geschikt voor lichtere haarkleuren, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet zoveel kleur zie, aan de andere kant zie ik ook geen witte waas. En dat is nu een vaak gehoorde klacht bij droogshampoo, vooral als je een donkere haartint heb. De variant voor de "darker tones" heb ik niet zelf getest, maar heb ik aan een vriendin gegeven om te testen.

Kijk even mee naar de detailfoto's voor en na, misschien zien julie wel iets van kleur?

voor - het haar in mijn nek wordt altijd sneller vettig

na - na de droogshampoo zien die er ook voller en minder vettig is, mijn haar voeltdaar ook wat schoner.

voor - weinig volume bij mijn scheiding

na - meer volume en een frissere uitstraling

 

Review

Ik keek erg uit naar de nieuwe Dry Shampoo van Moroccanoil, want ik wilde dolgraag een droogshampoo met de heerlijke Moroccanoil geur hebben. Die heb ik nu en daar ben ik blij mee! De geur is geweldig en de droogshampoo maakt mijn haar zeker schoner, frisser en geeft wat extra volume op de dag waarop ik mijn haren ga wassen. Maar, ik vind niet dat mijn haar echt heel schoon wordt, het effect neemt ook best snel af en ik zou zelf geen extra dag wachten om mijn haren te wassen. Ik ben dus een beetje in dubio over mijn mening, de Dry Shampoo werkt prima maar niet zo lang en dat vind ik jammer. Aan de andere kant ben ik gek op de geur en zou ik de Dry Shampoo zeker blijven gebruiken van tijd tot tijd. De prijs is natuurlijk wel hoog, gezien het effect misschien wel iets te hoog.

De Light Tones variant is prima voor mijn haarkleur, ik zie geen witte waas maar de Dry Shampoo geeft ook geen kleur af, iets wat ik prima vind omdat er ook droogshampoo's zijn die een gele kleur geven en dat wil ik beslist niet. Zoals ik vertelde heeft vriendin Vivianne de variant voor "dark tones" getest en zij vertelde dat ze toch wel iets van een witte waas zag, al was het niet zoveel. De oplossing is in elk geval om de Moroccanoil Dry Shampoo goed uit te borstelen, dan haal je een eventuele poederwaas wel weg.

 

Wil je de Moroccanoil Dry Shampoo een keer proberen? Dan is het goed om te weten dat er ook een kleine variant te koop is (EUR 12,90 65 ml) van beide "kleuren", ook handig om mee te nemen onderweg. Je koopt de producten van Moroccanoil in Nederland bij verschillende kapsalons en o.a. hun eigen webshop www.moroccanoil.nl. Daar kun je ook de adressen vinden van alle verkooppunten. 

Ben jij benieuwd naar deze Dry Shampoo?

Deel dit artikel
Back to top