Reviews

Is de hype terecht ? - testing Kylie Lip Kit Dolce K & Candy K

Een van de grootste hypes in beauty van het moment zijn de Kylie Lip Kits. Kylie Jenner, telg van de Kardashian familie, is een van de grootste style iconen van nu, zeker bij jonge meiden. Toen zij vorig jaar haar eigen lipsticks op de markt bracht ontplofte het internet ongeveer. De matte, vloeibare lipsticks zijn het helemaal en niet aan te slepen. Ik kon er onlangs twee kopen en laat ze aan je zien, is de hype terecht?

Kylie Cosmetics Matte liquid lipstick & lip liner Dolce K en Candy K $ 29,00 per lip kit (lipstick & lip liner)

De Lip Kits van Kylie waren de eerste producten van Kylie Cosmetics, kits met daarin een vloeibare matte lipstick en een bijpassende lip liner. Inmiddels is de collectie van Kylie Cosmetics uitgebreid met lipglosses en matte, metallic lipsticks. Momenteel kun je de producten alleen kopen via www.kyliecosmetics.com.

Ik had al een paar keer geprobeerd een paar Lip Kits te bestellen, maar greep telkens mis. Het is zo'n groot succes, dat de voorraad telkens uitverkocht is. Op gezette tijden komt er dan een nieuwe voorraad beschikbaar, die vervolgens binnen enkele minuten is uitverkocht. Het is echt gekkenhuis en je moet er letterlijk bovenop zitten om de kans te krijgen om de producten van Kylie Cosmetics te kunnen kopen. Ja, het is dus zeker een hype!

Goed, na een paar keer misgrijpen, lukte het dan toch twee kleuren te bestellen. Ik had er meer in mijn mandje liggen, maar die werden er weer uitgegooid bij het afrekenen, hoe snel ik ook doorklikte. Volgende keer beter!

De Kylie Lip Kits zijn setjes, ze zijn ook verpakt in een groot doosje met daarop alle informatie en de handtekening van Kylie.

In de setjes vind je een vloeibare matte lipstick in een mooie, simpele verpakking, de inhoud van de lipstick is 3,25 ml. Het bijpassende lippotlood weegt 1.0 gram.

ingrediënten Kylie Cosmetics Matte Liquid Lipstick

ingrediënten Kylie Cosmetics Lip Liner

 

Er gaan verschillende geruchten rond over Kylie Cosmetics en dan specifiek over de samenwerking met het merk Color Pop Cosmetics. Dat is een merk dat ook mooie, matte liquid lipsticks maakt en er zijn aanwijzingen dat Kylie Jenner haar producten laat maken in dezelfde fabriek. Dat is natuurlijk niets nieuws, tenslotte gebeurt dat over de hele wereld, in fabrieken van L'Oréal worden ook producten van Maybelline of Lancome gemaakt en in fabrieken van Estée Lauder maken ze ook MAC en Tom Ford.

Een behoorlijk normale gang van zaken dus, maar er zijn ook mensen die dit niet begrijpen en vervolgens "zeuren" dat de producten van Kylie Cosmetics overpriced zijn in vergelijking met producten van Color Pop Cosmetics. Ik vind dat echt onzin, de prijs van een product hangt echt niet alleen af van de fabriek waarin ze worden gemaakt en/of de ingrediënten die gebruikt worden. Er komt nog wel iets mee bij kijken, dus ik vind dat Kylie zeker niets te verwijten is.

Laten we even kijken naar de twee kleuren:

 

Candy K

Dolce K

 

Review

De matte liquid lipstick van Kylie Cosmetics is heel goed, ik kan niet anders zeggen. Ik heb al best heel wat andere vloeibare, matte lipsticks getest en gebruik ze heel vaak, zeker wekelijks. Die van Kylie zijn echt prima, de pigmentatie is goed, ze zijn heel licht van textuur, brengen makkelijk aan, drogen snel op en blijven lang, heel lang zitten. De houdbaarheid is zeker een groot voordeel, je kunt gerust de hele dag plezier hebben van deze matte lipsticks. Alleen als je iets vettigs eet, zul je merken dat de lipsticks van het middenuit iets vervagen.

In het begin voelen ze helemaal niet droog aan, maar na een paar uur drogen ze toch wel iets in en voel je dat ook wel op je lippen. Zelf doe ik er dan eventueel een lipbalm of lipgloss overheen, niet teveel, maar net voldoende er overheen deppen dat het wat fijner aanvoelt. De lippotloden zijn ook fijn, ze voelen vrijwel zo zacht als de Pro Longwear Lip Liners van MAC en blijven ook lang zitten. De prijs die je betaalt voor een setje is, vind ik, best redelijk, twee producten van goede kwaliteit voor $ 29,00 vind ik prima.

Mijn Kylie Lip Kits zijn inmiddels ingepikt door dochter Bo, ze staan haar dan ook heel goed en ik heb toch wel genoeg andere. Inmiddels heb ik nog een bestelling gedaan, ook met de nieuwe Metallic Liquid Lipsticks, benieuwd hoe die uitpakken. Ik hou jullie op de hoogte!

Hype waard?

Tja, lastig...een hype is gewoon een hype en of ik het nu waard vind of niet, de hype rondom Kylie Jenner is er nu eenmaal. Good for her, ik vind het wel tof om te zien dat zo'n jonge meid van 18 jaar haar bekendheid om kan zetten in een bedrijf dat producten maakt die veel mensen blij maken. Ze is slim in een gat gesprongen dat andere cosmeticamerken hebben opgelaten, zo is het wachten nog steeds op goede, betaalbare vloeibare matte lipsticks in tinten die in zijn (de taupe/bruine/nude tinten) die je gewoon in de drogisterij kan kopen. Dat is een behoorlijke gemiste kans van merken als L'Oreal, Max Factor, Bourjois, Rimmel, Maybelline en zelfs MAC (om er maar een paar te noemen). Kylie heeft het gewoon heel goed gezien en gedaan, nu maar kijken of ze het ook kan volhouden.

 

Je kunt de producten van Kylie Cosmetics alleen bestellen via www.kyliecosmetics.com, de voorraad is heel beperkt en je moet dus vooral de social media accounts van Kylie Jenner in de gaten houden. Zij laat meestal weten wanneer er weer een nieuwe voorraad aankomt. Je betaalt per bestelling $ 15,00 verzendkosten en je hebt altijd kans op invoerrechten, hou daar rekening mee. Mijn eerste bestelling glipte er doorheen, ik betaalde toen niets extra's, maar mijn tweede bestelling ligt al even bij de douane en dus moet ik waarschijnlijk wel invoerrechten betalen. Jammer, maar het is niet anders!

Wat vind jij van deze Kylie Lip Kits? Ben je er ook nieuwsgierig naar? Of heb je ze misschien zelf al?

Deel dit artikel
Back to top