Reviews

Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo 01 & 02 - swatches & review

In de nieuwe zomercollectie van Chanel, die nu in de winkels ligt, horen ook twee Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo's. Een tijdje geleden had ik al een deel van de collectie getest in een review, maar die poeders had ik nog niet kunnen testen. Chanel stuurde ze mij onlangs nog even toe en nu kan ik ze jullie ook laten zien. Maar zijn deze duo's nu contourduo's, bronzers, highlighters of iets heel anders? Kijk je mee?

Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no.1 & no. 2 EUR 55,00

De poeders maken deel uit van de In the summerlight make-up collectie, maar zijn ook onderdeel van Les beiges lijn van Chanel. Je zou kunnen zeggen dat dit de Terracotta/bronzer lijn is van Chanel, bestaande uit verschillende producten die je huid een gezonde glans en tintje geven. De producten uit deze lijn zijn altijd verpakt in deze mooie, beige compacts met zwarte detailering.

De duo's worden, zover ik nu weet, eenmalig uitgebracht, alleen in deze zomercollectie.

In de doosjes zit in de deksel een spiegel en ligt een platte, half ronde kwast van echte, zachte maar wel stevige haren. Het doosje wordt nog een beschermd door een zwart fluwelen hoesje, zoals we van Chanel gewend zijn.

De Les Beiges healthy glow multi-colour duo's zijn behoorlijk verschillend zoals je kunt zien. Duo no. 1 is een echt contour/bronzer duo met een donkere contourpoeder en een warme oranje blush met glans. Duo no. 2 is meer een blush/highlighter duo. Dat is toch best apart, want in de meeste gevallen gaat het in dit soort producten om hetzelfde product, maar dan in meerdere kleuren voor de verschillende huidtypes.

Op zich is dat natuurlijk prima en misschien ook wel heel slim van Chanel, want nu ben je sneller geneigd twee poeders te kopen, dat zou ik in elk geval doen.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no.1 EUR 55,00 - een duo met een bronzer die ook prima als contourpoeder kan fungeren en een blush/bronzer, beide warm van tint en voorzien van fijne shimmers.

swatches Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no.1

Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no. 2 EUR 55,00 - een  duo met een behoorlijk felle rood/roze blush en iets koele highlighter, beide met fijne shimmers.

swatches Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no.2

swatches Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo no.2 & no. 1

voor & na de Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour duo's no. 1 & no. 2 - ik heb beide kleuren uit duo no. 1 gebruikt en de highlight uit duo no. 2 Ik heb de blush uit duo no. 2 niet gebruikt, dat zou een beetje te veel kleur zijn. Ik zou dan de blush uit duo no. 1 laten zitten en in plaats daarvan de blush uit duo no. 2. Kun je het nog een beetje volgen?

Ik vind het effect van de poeders mooi! De poeders zijn fijn gemalen en bevatten heel fijne shimmers, zodat ze mooi blenden met de huid en een natuurlijk effect geven. De pigmentatie van alle poeders is heel goed, de donkere kleuren van de duo's zijn zelfs heel erg gepigmenteerd, maar wel een beetje droog. Of eigenlijk moet ik zeggen dat ik alle poeders wat aan de droge kant zijn, je kunt ze dan ook het beste met een bufferkwast opbrengen en echt even goede in de huid werken door goed te blenden.

De poeders zijn dus wat droog en daardoor ook stevig in het doosje geperst, ze laten niet zo makkelijk los, zeker bij het eerste gebruik niet. Dat is overigens meer een voordeel dan een nadeel, ze zijn nl. heel zuinig in gebruik en ze blijven heel lang intact, zelfs de print van de naam in het poeder blijft lang te zien.

 

Deze duo's zijn absoluut de moeite waard om aan te schaffen, de kwaliteit is goed en de kleuren zijn mooi. En zoals ik al aangaf, eigenlijk zou je ze allebei moeten kopen om het mooiste (en meest complete) effect te krijgen. Natuurlijk kun je ook 1 duo aanschaffen, maar dan zou ik dus bij duo no. 1 nog een aparte highlighter gebruiken en bij duo no.2 nog een aparte bronzer. Dat kan natuurlijk prima! Maar ja, echte Chanel fans willen waarschijnlijk toch graag beide doosjes? Of niet? ;-)

De review van de overige producten van de In the summerlight collectie van Chanel vind je hier. De collectie is inmiddels te koop bij o.a. De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

Deel dit artikel
Back to top