Reviews

Sleek Highlighting Palette Soltice & Precious Metals - swatches

Highlighters zijn de trend van 2016, dat heb je vast al gemerkt als je beautybloggers volgt. Op Instagram en Youtube zie je de prachtigste, glanzende wangen en de ene highlighter is nog beter dan de andere. Ook ik kan en wil niet zonder highlight, het zorgt ervoor dat mijn gezicht meer vorm krijgt en dus (vind ik) er mooier uitziet. Vandaag deel ik twee betaalbare, makkelijk verkrijgbare highlighting palettes met jullie : Sleek Precious Metals & Soltice. Kijk je mee naar de swatches?

Sleek is een Brits merk dat inmiddels op verschillende plaatsen in Nederland te koop is, vaak bij zelfstandige drogisterijen en parfumeriën. Ook online kun je de producten heel makkelijk kopen in Nederlandse webshops, al is het assortiment in de UK wel groter dan hier.

De Sleek Highlighting palettes (er zijn er twee) kosten EUR 13,99 per stuk en in het doosje vind je vier verschillende highlighters in meerdere texturen.

De palettes zijn gemaakt van heel glanzend kunststof, waar je heel snel vingerafrdrukken op ziet, ik heb ze dus even moeten poetsen! Het donkerbruine palette is de Precious Metals, het palette dat ik al een paar maanden in huis heb en best regelmatig gebruik. Het goudkleurige palette is de Soltice, het iets koeler getinten highlighting palette.

In de palettes zit ook een plat kwastje, dat niet fijn is omdat het te hard is, ik gebruik het liefste een duo fibre brush zoals de MAC 188 om highlighter op te brengen. De highlighters in het palette hebben een verschillende textuur, in het Soltice palette vind je 3 poeders en 1 creme highlighter, terwijl je in het Precious Metal palette juist 3 cremes en 1 poeder highlighter vind. Zoals je ziet zit er ook een spiegel in de deksel.

Sleek Highlighting palette Precious Metals EUR 13,99 met daarin Platinum, Royal Gold, Renaissance Gold & Antique Bronze

Dit palette is wat warmer van kleur, maar is in principe prima geschikt voor alle huidstinten, het zorgt vooral voor veel glans. De kleur Royal Gold heeft iets grovere glitters, de andere highlighters zijn juist heel fijn en geven een supermooie, fijne glans. Ik breng ze aan met een duo fibre kwast, maar je kunt ze ook heel goed met je vingers aanbrengen, dan blenden ze nog beter in de huid en krijg je de gewilde glow!

v.l.n.r. swatches Platinum (c), Royal Gold (c), Renaissance Gold (c) & Antique Bronze (p)

Sleek Highlighting palette Soltice EUR 13,99 met daarin Ecliptic, Hemisphere, Subsolar & Equinox

Dit palette lijkt wat meer kleur te hebben, maar dat zie je echt niet terug, het is opnieuw vooral mooie glans die je ziet. Al deze highlighters zijn heel fijn, hebben fijne shimmer en blenden prima met de huid. Deze highlighters zijn wat lichter en misschien ook wel iets opvallender, ze stralen echt enorm! Een beetje voorzichtig aanbrengen is dus wel aan te raden, je wilt tenslotte niet iedereen in je omgeving verblinden, haha.

v.l.n.r. swatches Ecliptic (c), Hemisphere (p), Subsolar (p) & Equinox (p)

 

Op de foto's hieronder heb ik het Precious Metals palette gebruikt:

 

Wil je graag een proberen of een highlighter past in jouw make-up routine? Dan vind ik deze palettes van Sleek zeker aanraders om te proberen, vooral door de prima prijs. Ze zijn kwalitatief goed, ze brengen makkelijk aan en blijven goed en lang zitten, leuk ook dat er verschillende texturen in het palette zitten. Zoals ik al vertelde, eigenlijk zijn beide palettes geschikt voor verschillende huidstinten, je kiest dus gewoon degene die je zelf het mooiste vindt. Wil je een echt opvallende highlighter, kies dan het Soltice palette!

 

Je vindt de producten van Sleek in hun eigen webshop, maar ook bij deze verkooppunten en in andere online shops. Ken jij het merk al? Past highlighter al in jouw eigen make-up routine?

Deel dit artikel
Back to top