Reviews

9 nieuwe lipstickformules die heerlijk zomers zijn

Je komt deze zomer zeker niet door zonder een paar goede lipproducten! De zomerkleur is zeker rood/roze, maar nude blijft ook nog een behoorlijke hit. De matte vloeibare lipsticks blijven populair, maar een iets lichtere textuur is in de zomermaanden toch ook wel fijn. Ik krijg heel wat nieuwe lipsticks binnen en heb 9 nieuwe lipstickformules gevonden waarmee jij de zomer zeker doorkomt. Kijk je mee naar de reviews van lipsticks van o.a. Lancôme, Yves Saint Laurent, Maybelline, L'Oréal Paris, MAC en Collistar?

MAC versicolour stain EUR 23,00

Koel & fris aanvoelende lipstains, die goed gepigmenteerd zijn direct na het opbrengen. De kleur trekt echt in mijn lippen, waardoor de kleur echt superlang blijft zitten en langzaam vervaagd. Direct na het opbrengen glanst de stain nogal en geeft hij af, maar dat neemt dus af. Wil je het effect van de stain direct zien, hap de lipstain dan goed af op een tissue en het effect is matter, iets transparanter en de lipstain geeft amper tot niet meer af. Gek genoeg prikte de lipstain een beetje bij het aanbrengen en de lipcontouren netjes aanbrengen moet je echt precies doen, de kleur trekt nl. best snel in de huid en het kan  voor vlekjes zorgen en soms hoopt de lipstain daar een beetje op. Heerlijk product voor de zomer, je voelt de lipstain niet zitten en hij plakt ook niet.

MAC Versicolour Stain resilient rouge

v.l.n.r. swatches MAC Versicolour Stain Preserving Passion, Resilient Rouge, Ceaseless Energy & Tattoo my heart

L'Oréal Paris Sexy Balm EUR 7,49 (via Bol.com)

 

Dit zijn fijne romige lipsticks in penvorm. Er zijn twee varianten, de sheer variant die licht transparant is en een prima kleur afgeeft zonder dekkend te zijn. Maar er zijn ook bold varianten, die een stuk dekkender zijn en dus een stuk opvallender. Ze ruiken heel lekker, brengen makkelijk aan en voelen fijn, verzorgend aan op mijn lippen. Ze geven wat glans af, maar plakken niet, de houdbaarheid is niet zolang, je "eet" ze vrij snel op. Jammer genoeg is er niet zo heel veel kleurkeuze in de "bold" variant, die vind ik nl. het leukste.

L'Oréal Paris Sexy Balm Yala yolo

v.l.n.r. swatches 106 Clueless (sheer), 109 Such a babe (sheer) & 203 Yala yolo (bold)

Maybelline Vivid Matte Liquid EUR 6,49 (via Bol.com)

Ik hou van vloeibare lipsticks, vooral omdat ze vrijwel altijd netjes kunnen worden opgebracht, behoorlijk gepigmenteerd zijn en licht van textuur. Daarnaast ben ik vooral fan van een matte finish, je snapt dan ook dat ik enthousiast werd van de nieuwe Vivid Matte Liquids. Het aanbrengen ging als een droom, de applicator is precies, de formule is goed van textuur, super gepigmenteerd en glijdt over mijn lippen. So far, so good....maar dan! De lipstick heeft helemaal geen matte finish, verre van dat, de lipstick glanst behoorlijk en blijft dat doen. Hij geeft ook heel erg af en dat vind ik niet fijn. Kortom, het is geen slechte vloeibare lipstick, maar die matte finish die Maybelline belooft is er simpelweg niet. Jammer en een gemiste kans!

Maybelline Vivid Matte Liquid rebel red

v.l.n.r. swatches Maybelline Vivid Matte Liquid 15 Electric Pink & 35 Rebel Red

BE Creative Kiss & Go Lip Colour Stick EUR 12,95 (exclusief bij ICI Paris XL)

Er zijn steeds meer merken die hun lipsticks "verpakken" in penvorm, grappig om te zien! Waarom dat is? Geen idee, waarschijnlijk gewoon een trend en houden mensen van het op deze manier aanbrengen van lipstick. Ik snap wel waarom, de textuur van dit soort lipstickpennen is over het algemeen wat lichter, terwijl je toch genoeg kleur op de lippen krijgt. Deze pennen van BE Creative zijn ook weer lekker romig, hebben een medium pigmentatie, wat glans, ruiken fijn en brengen makkelijk aan. De kleuren zijn niet heel speciaal op trendy, maar wel mooi en goed draagbaar.

BE Creative Kiss & Go Lip Colour stick Rosebud

v.l.n.r. swatches BE Creative Kiss & Go Lip Colour Stick 001 Secret, 002 Rosebud, 003 Haze & 004 Dazzling

Lancôme Juicy Shaker EUR 22,00 

Wie kent de Juicy Tubes van Lancôme niet? Kleine tubes met fruitige lipglosses met een tintje die we vast allemaal weleens hebben gehad! Die zijn uit het assortiment, tot verdriet van velen, maar er is iets leuks voor in de plaats gekomen, deze schattige cocktailsshakers. In de verpakking zit een mengsel van verzorgende oliën en pigmenten, die je even goed door elkaar moet "shaken" voor je ze met de sponsapplicator aanbrengt. De Juicy Shakers ruiken ook weer heel fruitig, iedere kleur heeft een eigen, unieke geur en ze geven de lippen een mooie glans en heel subtiele kleur. Ze plakken niet en dat is wel een voordeel op de Juicy Tubes, waarin je (lange) haren standaard tegenaan bleven plakken. Er zijn heel veel kleuren te koop, het zijn superleuke, luchtige verzorgende lippenolietjes voor de zomer!

Lancôme Juicy Shaker Berry in love

v.l.n.r. swatches Lancôme Juicy Shaker 283 Berry in love & 102 Apri-cute

Bourjois Rouge Edition Souffle de velvet EUR 14,95

Al heel lang ben ik fan van de matte, vloeibare lipstick van Bourjois, de Rouge Edition. En toen ik in een persbericht zag dat er een nieuwe variant uit zo komen, werd ik superenthousiast. ik heb alle nieuwe kleuren getest en was een beetje teleurgesteld en toch ook weer niet. De formule is nl. niet te vergelijken met de originele formule, deze is een stuk lichter en luchtiger, bijna mousse-achtig. De textuur is dan ook niet dekkend, maar laat een vleugje kleur achter. De Souffle de Velvet brengt niet zo makkelijk aan, hij verdeelt niet egaal en het kost wat tijd om het netjes te verdelen. De geur is niet fijn, ik ruik telkens iets chemisch, al trekt dat snel weg.

Toch is het resultaat apart en best leuk, je lippen hebben een vleugje kleur, een matte finish en voelen fijn en zacht aan, de lipstick geeft amper af en ze lijken qua finish eigenlijk best op de Lip Maestro van Armani. Jammer dat de kleuren allemaal erg op elkaar lijken, ik had nl. best wat roze/taupe/nude tinten in deze textuur willen zien. Kortom, het zijn geen nieuwe favorieten, maar ze zijn toch wel grappig en fijn om te dragen.

Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet Carameli Melo

v.l.n.r. swatches Bourjois Rouge Edition Souffle de velvet 01 Orangelique, 02 Coquelic'oh, 03 VIPeach, 04 Ravie en rose, 05 Fuchsiamallow, 06 Cherry leaders, 07 Plum plum pidou & 08 Carameli Melo 

Make-Up Studio Matte lipstick EUR 15,90

Dit zijn geen nieuwe lipsticks volgens mij, Make-up Studio had al een tijdje matte lipsticks, maar ik wilde ze toch even laten zien. Ze zijn nl. heel fijn, omdat de lipsticks wel mat zijn, maar zeker niet droog aanvoelen. Sterker nog, ze voelen heel licht en luchtig aan, zijn goed gepigmenteerd en hebben een prachtige kleur met zachte matte finish. Ik zou ze normaal wel dragen met een lipliner, omdat ik liever wat duidelijkere lipcontouren zie bij dit soort kleuren, maar natuurlijk kan ik ze daar prima mee combineren. Deze twee kleuren zijn zeker nieuwe favorieten deze maand! En de prijs is natuurlijk ook heel fijn!

Make-up Studio lipstick Nude Humanity

v.l.n.r. Make-Up Studio Matte lipstick Nude Humanity & Gypsy Coral

Collistar Extraordinary duo lipstick EUR 26,95

 

Collistar introduceerde onlangs een behoorlijk spectaculaire lipstick met een bijpassende naam, de Extraordinary duo lipstick. Dit zijn smalle lipsticks die twee kleuren en texturen met elkaar combineren om zo, binnen een applicatie, te zorgen voor zgn. Ombre lips. Ombre lips zijn meestal gemaakt met twee of meer kleuren lipstick, die mooi in elkaar overlopen voor een bijzondere look. Met dit lipstick duo zou je maar 1 product nodig hebben voor deze look en het zou ook nog eens een stuk makkelijker zijn.

Ok, klinkt leuk, al ben ik persoonlijk nooit een grote fan geweest van te opvallende ombre lips. Maar ik heb deze lipsticks natuurlijk wel geprobeerd. De lipsticks zijn apart qua vorm en je moet ze wel even zorgvuldig aanbrengen natuurlijk, voor je onderste lippen moet je ze zelfs 180 graden draaien om een goed effect te krijgen. Helaas ben ik niet zo'n fan van het resultaat, de "liner" is qua textuur een stuk dekkender en daardoor veel meer zichtbaar, zelfs na goed blenden. Ik krijg een beetje fout jaren 90 gevoel bij deze look, net alsof je een te opvallende lipliner hebt gebruikt. Nee, dit gaat het voor mij niet worden ben ik bang, maar het idee is natuurlijk best leuk. Persoonlijk vind ik de kleurencombinaties ook niet echt heel mooi, van sommige schrik ik gewoon een beetje. Misschien had het effect beter geweest als de "binnenste" kleur ook wat cremiger/dekkender zou zijn geweest? Wat vind jij?

Collistar Extraordinary duo lipstick Ingenuo

v.l.n.r. swatches Collistar Extraordinary duo lipstick 1 Sensibile, 2 Ingenuo, 3 Affascinante, 5 Malizioso & 6 Dinamico

v.l.n.r. swatches Collistar Extraordinary duo lipstick 7 Eccentrico, 8 Sofisticato, 9 Impulsivo & 10 Divino

Yves Saint Laurent Rouge Volupté shine EUR 36,00

 

Last but not least, een beauty van een lipstick met mijn eigen naam erop, wat leuk! De Rouge Volupté Shine lipsticks zijn niet heel nieuw, maar hebben blijkbaar een vernieuwde formule, er staat nu onder de naam "oil-in-stick". Ook Yves Saint Laurent gaat dus mee met de lippenolie trend, al verwerkt deze de olie wel in een "normale" lipstick. Ik merk niet zoveel verschil met de oude formule om eerlijk te zijn, deze was ook al heerlijk zacht, voelde verzorgend en gaf een subtiele, maar prachtige kleur met mooie glans. Misschien voelt deze nieuwe formule wat langer verzorgend aan, dus dat is fijn! Roze is niet echt mijn kleur, maar mijn eigen lipstick ga ik zeker vaker dragen deze zomer!

Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine 49 Rose Saint Germain

swatch Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine 49 Rose Saint Germain

 

Ik heb niet alle kleuren voor jullie geswatcht, ik hoop dat jullie dat niet zo erg vinden. Maar nu hebben jullie toch een indruk van de lipsticks en kan ik jullie tenminste heel veel producten in één artikel laten zien, dat is ook wel fijn denk ik. Zelf ben in het meest gecharmeerd van de Sexy Balm van L'Oréal, de Versicolour stain, de Rouge Volupté Shine en de matte lipsticks van Make-up studio. Welke lipstickformule lijkt jou fijn voor deze zomer? Wat is jouw favoriete zomerkleur? Je vindt alle lipsticks nu in de winkels, er staan linkjes naar online shops in dit artikel!

Deel dit artikel
Back to top