Reviews

Debbie's favorieten - MAC Prep + Prime Highlighter - nu in nieuwe kleuren

Er zijn van die producten die ik al heel lang gebruik en die te weinig aandacht krijgen op Beautyscene. Dat is zonde, want als ik een product al lang gebruik, dan moet het wel goed zijn. Zo ben ik al jaren fan van MAC Prep + Prime Highlighter Bright Forecast, die perfect is om donkere kringen of plekjes op te lichten. Het is een combinatie van highlighter zonder glttters & concealer, binnenkort komen er ook vijf nieuwe kleuren uit. Kortom, meer dan de moeite waard om de review eens te lezen.

MAC Prep + Prime Highlighter EUR 22,00 (pen 3.6 ml) - nu in vier kleuren te koop, binnenkort komen er vijf nieuwe kleuren bij

Dit is een highlighter in penvorm die de huid een zacht, transparant kleurtje geeft. Aan de pen zit een kwastje, waarmee je de highlighter makkelijk en precies kan aanbrengen. De highlighter glijdt soepel over de huid en voelt heel comfortabel aan, heeft een redelijk dekkend effect en een matte finish. Als je hem over je make-up aanbrengt, kun je highlights creëren of je make-up bijwerken. Eronder doet hij dienst als basis en geeft hij je huid een heldere uitstraling.

De MAC Prep + Prime Highlighters zijn al een hele tijd in het vaste assortiment te vinden in vier kleuren (Light Boost, Radiant Rose, Bright Forecast & Peach Lustre) die je perfect kunt gebruiken om donkere plekjes/schaduwen op je huid op te lichten of bepaalde delen lichter te maken en dus te accentueren.

Over een tijdje (ik weet niet exact wanneer, ik denk nog deze maand) zal het assortiment uitgebreid worden met vijf nieuwe, huidskleurige tinten waarvan ik er twee kan laten zien.

De pennen zijn simpel qua design, ze zijn uitgevoerd in zwart met witte letter, hebben een dop die goed afsluit en gaan lang mee.

Met een paar keer draaien aan de achterkant van de pen komt uiteindelijk de Prep + Prime Highlighter door het kwastje naar boven. In het begin moet je heel vaak draaien, maar daarna heb je aan één draai voldoende.

Kijk even mee naar de verschillende kleuren die ik kan laten zien:

Bright Forecast - licht abrikooskleurig

Medium Plus - een medium tint met gele ondertoon

Light - een lichte huidstint, vrij neutraal

Radiant Rose - een koele, lichtroze tint die verhelderen werkt

v.l.n.r. MAC Prep + Prime highlighter Bright Forecast, Radiant Rose, Light & Medium Plus

v.l.n.r. MAC Prep + Prime highlighter Bright Forecast, Radiant Rose, Light & Medium Plus - uitgeblend, je ziet dat het effect vrij mat is en ook mooi dekkend.

voor

Met Bright Forecast op pigmentvlekjes & Medium Plus op mijn neusbrug en onder mijn ogen

na - ik heb de Prep + Prime Highlighters geblend met mijn vingers, je ziet dat ze wat dekking geven en de huid een natuurlijk oplichtend effect geven, zonder dat het glanst of glimt.

 

Als je deze pennen ziet, dan zul je waarschijnlijk denken aan de Touche Eclat van Yves Saint Laurent, ook dat is een highlighter pen die veel mensen gebruiken als highlighter. Toch vind ik de effecten heel verschillend, vooral omdat de Prep + Prime Highlighters dekkender zijn en een mattere finish hebben. De naam van het product is dus misschien een beetje verwarrend, want het is zeker geen highlighter met extreme glans zoals die nu zo "in" zijn. Nee, het zijn pennen die je prima kunt gebruiken om je gezicht te shapen, bijvoorbeeld in combinatie met een contourpoeder.

Maar als je bij MAC om advies vraagt om bijvoorbeeld donkere kringen te camouflerfen, dan heb je grote kans dat de make-up artist je deze pennen laten zien. Zo is de combinatie Bright Forecast & Radiant Rose ook heel mooi, de abrikooskleur heft de blauwe kleur op en de lichtroze tint licht de huid mooi op.

 

Ik ben ook heel blij met de nieuwe huidskleurige tinten, die miste echt nog in het assortiment en hiermee kun je nog beter een combinatie maken die perfect is voor je huid! Ik ben fan, vooral van Bright Forecast, dat echt fijn is tegen donkere kringen. Je koopt de MAC Prep + Prime Highlghter voor EUR 22,00 bij alle MAC verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en de MAC winkels. Heb jij deze weleens geprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top