Nieuws

Chanel Le Rouge collection no.1 - herfst make-up collectie 2016

Na het vertrek van Peter Philips als Global Creative Makeup and Color Designer bij Chanel werd de jonge Italiaanse make-up artist Lucia Pica aangesteld als zijn opvolger. Lucia was tot 2008 assistente van Charlotte Tilbury, maar heeft sinds die tijd zelf een behoorlijke naam gemaakt in de wereld van make-up artistry. De herfst make-up collectie 2016 van Chanel is de eerste "eigen" collectie van Lucia en staat geheel in het teken van één van de iconische kleuren van Chanel : rood. Kijk even mee naar de Chanel Le Rouge Collection no.1.....

“Ik heb altijd al een passie gehad voor de kleur rood. De kleur weerspiegelt kracht en emotie, warmte en contrast. Rood is de essentie van de werkelijkheid. Ik vind rood zo krachtig, en tegelijkertijd is de kleur zo emblematisch voor de wereld van het Huis CHANEL." aldus Lucia Pica. "Gabrielle Chanel zei: “Mettez du rouge et attaquez*”. Wat mij betreft zijn gedachten zoals deze - met dat idee van bescherming, provocatie en kracht - de essentie van roodtinten in maquillage."

"In de FALL COLLECTION 2016 · LE ROUGE · COLLECTION N°1, vind je ook een vorm van subversie en classicisme. Deze collectie roept de kracht van vrouwelijkheid op, maar toont ook haar kwetsbaarheid. Rood is een intense, kwetsbare, seksuele en eeuwige kleur. Met deze collectie wil ik de betekenis van deze kleur onderzoeken, en alles wat de kleur in zijn diepste wezen met zich meedraagt. Het is de symboliek van rood die tot uitdruk- king komt, en de rode ondertonen vormen de verbindende factor. Deze collectie is vooral een emotionele en abstracte reactie op de kleur rood."

Joues contraste EUR 41,00

Rouge Profond

 

Rouge Allure EUR 35,00

Rouge Ingenue & Rouge Tentation

 

Rouge Allure Velvet EUR 35,00

Rouge Audace (limited edition) & Rouge Charnel

Rouge Feu & Rouge Vie

 

Le Crayon levres EUR 24,00

Desir

Seduction

 

Stylo yeux waterproof EUR 26,00

Agape (limited edition)

Eros

 

Dimensions de Chanel EUR 33,00

Subversif (limited edition)

 

Les 4 Ombres EUR 51,00

Candeur et experience

 

Illusion d'ombre EUR 32,00

Rouge Brule (limited edition)

 

Illusion d'ombre velvet EUR 32,00

Rouge Contraste (limited edition)

 

Le Vernis Longue Tenue EUR 25,00

Rouge Puissant

 

Le Vernis Gloss EUR 25,00

Rouge Radical 

Actrice Kirsten Stewart is het gezicht van de campagne voor deze nieuwe Chanel Le Rouge collectie en ik moet je eerlijk zeggen dat ik onder de indruk ben van de look. Rood staat haar prachtig, ook als ze de (toch wel) gewaagde kleur draagt als oogmake-up. Ik vind rode oogmake-up een beetje lastig als blondine, maar misschien moet ik het toch eens gaan proberen.

Lucia Pica heeft zeker een mooie collectie samengesteld en wat enorm fijn dat er vier mooie nieuwe kleuren Rouge Allure Velvet uitkomen, ik hou van de textuur en de matte finish van deze lipsticks. Nu ben ik wel erg nieuwsgierig geworden naar wat ze later nog voor ons in petto heeft, Lucia lijkt me een moderne vrouw die behoorlijk gedurfde, artistieke looks maakt en dat belooft wat voor de make-up toekomst van Chanel!

 

De Chanel Le Rouge Collection no. 1 herfst make-up collectie zal vanaf 12 augustus 2016 te koop zijn via www.chanel.nl en uiteraard ook bij al hun verkooppunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas (data en verkooppunten altijd onder voorbehoud van wijzigingen). Ik ben heel benieuwd, wie nog meer? Gaat er iets op jullie wensenlijstje?

Deel dit artikel
Back to top