Reviews

Foundation review - Dior Hydra Life Water BB SPF30

Eindelijk weer eens een review van een foundation, al moet ik eerlijk zeggen dat het meer een BB cream is dan een foundation. Vandaar ook de naam: Dior Hydra Life Water BB Moisturizing tinted aqua-gel SPF30, de nieuwste toevoeging aan de Hydra Life lijn. Zoals je wellicht al had verwacht is dit een zeer hydraterende gel/creme met een tintje die er direct voor zorgt dat de huid fris, vol en stralend oogt na het aanbrengen. Lees je mee met mijn review, met daarbij de swatches van de drie tinten die er zijn?

Dior Hydra Life Water BB Moisturizing tinted aqua-gel SPF30 EUR 55,00 (flacon 30 ml)

Wat zegt Dior over deze Hydra Life Water BB?

Dior Hydra Life Water BB is een nieuwe generatie getinte gezichtsverzorging gecreëert met water-gel textuur. De hydraterende kracht van Malve wordt gecombineerd met een natuurlijke kleurstof die zacht is voor de huid. De verfijnde textuur siert de teint met een prachtige natuurlijke sluier. Door te schudden, wordt de frisheid van het water onthult, waardoor de huid intens comfortabel aanvoelt na het aanbrengen. De huid wordt op zachte wijze gehydrateerd terwijl zij tevens beschermd wordt tegen UV straling.

Verpakking & ingrediënten

 

Toen ik deze BB cream/gel binnenkreeg dacht ik eigenlijk dat de textuur heel dun zou zijn, zeker omdat er in het persbericht stond dat je de BB cream goed moest schudden. Ik was dus nogal verbaasd toen ik de textuur zag, die is nl. helemaal niet dun, maar juist een beetje dikkig.

De Water BB zit in een kunststof flesje in lichtblauw met een zilveren dop, onder de dop zit een tuitje waardoor je de Water BB kunt knijpen. Schudden lijkt niet zoveel te doen voor de textuur, die blijft dik, hoe ik ook schud (ik hoor ook amper iets als ik het flesje schud). Dat zorgt er wel voor dat de Water BB een beetje lastig uit het flesje komt, het loopt er niet zomaar uit. Dat is uiteraard geen probleem, maar ik had gewoon iets anders verwacht!

 

De Water BB heeft een fijne gel/creme textuur die heel koel aanvoelt na het aanbrengen, ik kan me voorstellen dat het erg prettig aanvoelt als je een gevoelige huid hebt. De textuur is heel zacht, voelt extreem comfortabel aan en laat zich makkelijk verdelen over de huid. Ik heb de Water BB zowel met een kwast als mijn vingers verdeeld en dat werkt beide prima, al vind ik het resultaat met een kwast wel iets mooier.

ingrediëntenlijst Dior Hydra Life Water BB moisturizing tinted aqua-gel SPF30 met glycerine, chemische en minerale zonnefilters, squalane, hyaluronzuur, anti-oxidanten, natuurlijke kleurstoffen en vitamine E.  

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De textuur is fijn, maar de kleurkeuze valt een beetje tegen, er zijn maar drie kleuren te koop van deze Water BB. Op zich snap ik dat best, het is natuurlijk meer een hydraterende verzorging met een tintje dan een 'echte' foundation, de dekking is transparant.

Het probleem is meer dat de twee donkerste kleuren nogal donker uitpakken, zelfs op mijn getinte huid (MAC NC35-40) en dat maakt het misschien wel lastig om een goede kleur te vinden. Daarnaast oxideert de middelste kleur, 020, op mijn huid nogal, na het aanbrengen ziet de kleur er redelijk goed uit. Maar na een paar uur dragen is de kleur veel donkerder en roder geworden,  dat komt dus doordat de Water BB oxideert op mijn huid en de kleur zo donkerder wordt.

Zou dat het gevolg kunnen zijn van de natuurlijke kleurstoffen? Waarschijnlijk wel, van titanium oxide is bekend dat het kan zorgen voor oxidatie van foundation, lastig dus! Dit kun je wellicht voorkomen door een primer te gebruiken voordat je foundation opbrengt, iets wat ik gisteren gedaan heb en ik merkte inderdaad wel een positief resultaat.

swatches Dior Hydra Life Water BB v.l.n.r. 010, 020 en 030

swatches Dior Hydra Life Water BB v.l.n.r. 010, 020 en 030

Omdat ik wil laten zien dat de kleurkeuze best lastig was voor mij, zie je de drie kleuren hier aangebracht op mijn kaaklijn. Nummer 030 is veel te donker, maar nummer 020 eigenlijk ook, ik meng dus nummer 010 (die zo veel te licht is) met beetje kleurnummer 020. Niet ideaal, maar het werkt natuurlijk wel.

voor - zonder Dior Hydra Life Water BB 

na - met Dior Hydra Life Water BB in de kleuren 010 & 020

links zonder foundation en rechts met Dior Hydra Life Water BB, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt - de glans valt hier nog wel mee, maar na een uurtje wordt dat zonder poeder echt teveel van het goede.

 

Review

 

Dior Hydra Life Water BB is een fijn aanvoelende, hydraterende gel/creme met een subtiel tintje die mijn huid net iets egaler maakt. Het is geen foundation en dat merk je aan de dekking, die is er amper. Daar zijn weer andere producten voor, dus is dat geen enkel probleem. Wat ik wel een probleem vind, is de beperkte kleurkeuze (die ook nog eens best donker uitpakt) en het feit dat de Water BB nogal oxideert op mijn huid.

Dat kun je voorkomen door een primer te gebruiken, maar eerlijk gezegd vind ik dat iets teveel gedoe, juist een BB cream zou een product moeten zijn dat je zonder andere producten kunt gebruiken, iets wat makkelijk en snel een mooi resultaat geeft. Als de Water BB niet zoveel zou oxideren, zou ik het best een fijn product vinden, ik raad je alleen wel een beetje poeder aan omdat het effect wel erg glanzend is. Dat kan natuurlijk weer een uitkomst zijn als je een doffe, grauwe huid hebt die wel wat glans kan gebruiken. De Water BB voelt de hele dag fijn aan op mijn huid, deze hydrateert echt prima en blijft dat langere tijd doen. Ik vind de prijs wel erg hoog voor het effect om eerlijk te zijn, de Diorskin Nude BB creme is goedkoper en het effect eigenlijk mooier (de review uit 2013 vind je hier)

 

Dekking - licht, vrijwel transparant - de kleur heeft een neiging wat te oxideren ofwel donkerder/roder te worden, een primer helpt

 

Finish - heel glanzend, natuurlijk effect, zonder poeder na een uurtje te glanzend

 

Houdbaarheid - met een laagje poeder blijft de Water BB redelijk goed zitten, maar aan het einde van de middag lijkt de lichte dekking toch minder

 

Huidtype - normale, droge, vochtarme huid - aan te raden bij een grauwe, doffe huid

 

Prijs - EUR 55,00 (flacon 30 ml)

 

Verkooppunten - bij alle Dior verkooppunten o.a. De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL

een beetje licht misschien, maar op deze foto draag ik ook de Dior Hydra Life Water BB (en Lipstick Queen Eden lipstick)

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Dior Hydra Life Water BB SPF30 jou iets?

Deel dit artikel
Back to top