Reviews

MAC eye shadow X 15 Mellow Moderns/eerste indruk, swatches & twee looks

Twee jaar geleden bracht MAC twee grote oogschaduwpalettes uit, met daarin 15 kleuren van hun mooiste oogschaduws, in een warme en koele variant. Beide palettes gebruik ik nog steeds, zeker een paar keer per week en ik was dan ook nieuwsgierig naar het nieuwste grote palette Mellow Moderns. Kijk je mee naar de swatches, mijn eerste indruk en twee looks?

MAC eye shadow X 15 Mellow Moderns EUR 116,00 (te koop in de MAC stores in Amsterdam en Den Haag, waarschijnlijk limited edition)

In het palette zitten 15 oogschaduws van elk 1,3 gram, ze zitten vast in het palette en dus niet (makkelijk) vervangbaar door de losse Pro Palette Refill pans. Die losse oogschaduws kosten EUR 13,50 per stuk en er zit 1,5 gram oogschaduw in per stuk.

In het MAC Mellow Moderns eyeshadow X 15 palette zitten zowel bestaande als nieuwe oogschaduws (hieronder heb ik de bestaande met een * aangegeven), check dus even of je de kleuren niet al in de stash hebt.

v.l.n.r. Beaded (frost), Goldmine* (frost), Chains of love (frost), Cork*(satin) & Persuade (matte)

v.l.n.r. Retrospeck* (lustre), Greensmoke* (lustre), Felt (satin), Print* (satin) & Carbon* (matte) - de kleuren pakken op de foto wel een beetje licht uit

v.l.n.r. Orb* (satin), Luscious (frost), Soft brown* (matte), Trax* (velvet) & Plummed (veluxe pearl)

De oogschaduws van de bovenste rij vond ik persoonlijk wat aan de harde kant, de pigmentatie van alle kleuren vallen dan ook een beetje tegen. Toch is het wel een prima kleurencombinatie voor een rustige ooglook, de wat neutralere tinten kun je natuurlijk ook weer prima combineren met de kleuren op de rijen eronder. De kleuren van de onderste twee rijen zijn een stuk zachter, fijner om aan te brengen ook en ze geven beduidend meer kleur af.

Als je het lastig vindt om te kiezen welke oogschaduws je met elkaar kunt combineren kun je simpelweg de oogschaduws van dezelfde rij gebruiken, die passen meer dan perfect bij elkaar. Maar natuurlijk kun je de kleuren van de verschillende rijen ook met elkaar combineren. Zo is Cork altijd een goede kleur in de arcadeboog (of op je wenkbrauwen) en maak je met Carbon alle looks net iets donkerder. Ik vind Felt ook een prachtige kleur en Retrospeck is prachtige bij iedere donkere ooglook, breng aan in de binnenste ooghoek en je ogen stralen direct! Kijk even mee naar de twee looks die ik deze week droeg, allemaal gemaakt met dit palette.

de look gemaakt met de kleuren van de bovenste rij (Beaded, Goldmin, Chains of Love en Cork - Persuade ga amper kleur af en heb ik dan ook niet gebruikt)

de oogschaduws van de middelste rij geven een meer koele, donkere look en je kunt er prima smoky eye mee maken, ik heb alle kleuren gebruikt en ze zijn allemaal fijn, Retrospeck is al zolang een van mijn meest favoriete kleuren voor de binnenste ooghoek!

 

Ik ben groot fan van deze grote oogschaduwpalettes van MAC, ik gebruik ze echt vaak en ik weet zeker dat deze Mellow Moderns ook veel gebruikt gaat worden. Het is behoorlijk veelzijdig palette, je kunt er zowel een neutrale look mee maken als een smoky eye of een kleurrijke, zomerse look. De kwaliteit is goed, maar niet excellent, vooral de bovenste rij oogschaduws valt een beetje tegen. Ook mis ik een neutrale basiskleur die niet te mat (zoals Orb) en te glanzend (zoals Retrospeck) is, maar dat kan ook aan mij liggen.

De prijs van dit palette is wel erg hoog (EUR 116,00 voor 19,5 gram oogschaduw), zeker als je weet dat je in de USA momenteel maar 65 dollar betaalt voor dit palette. Het verschil in prijs is wel heel erg groot, dat moet echt anders MAC! Toch ben je met dit palette voordeliger uit dan als je een los palette met losse refill oogschaduws koopt (dan betaal je EUR 13,50 X 15 + EUR 13 = EUR 215,50), al heb je dan wel 22,5 gram oogschaduw. Je doet wel enorm lang met zo'n palette, ik heb nog bij geen enkele kleur de pan geraakt en gebruik ze echt heel vaak.

 

Je koopt het MAC Eye shadow X 15 Mellow Moderns palette voor EUR 116,00 bij de MAC stores in Amsterdam & Den Haag, zolang de voorraad strekt. Ik heb het nog nergens in een online shop gezien en weet ook niet of het nog komt. Hoe vind jij dit palette?

Deel dit artikel
Back to top