Reviews

Charlotte Tilbury Hot lips - swatches van Secret Salma, Electric Poppy, Kim K.W. & Miranda May

Charlotte Tilbury introduceerde pas een nieuwe collectie lipsticks, Hot Lips. In de collectie vind je 16 lipsticks met namen van klanten en vriendinnen van de Britse topvisagiste, zoals Kate Moss, Kim Kardashian West, Victoria Beckham en Salma Hayek. 12 lipstickkleuren zijn helemaal nieuwe, vier anderen horen door hun populariteit ook bij de Hot Lips. Ik verontschuldig me vast, ik weet namelijk zeker dat jullie ze allemaal wel willen hebben....don't shoot the messenger. Kijk je mee naar de informatie en swatches?

Charlotte Tilbury Hot Lips EUR 30,00

 

Als visagiste ontmoet Charlotte Tilbury natuurlijk veel celebrities, sommige van hen zijn inmiddels vriendinnen of op zijn minst muzes te noemen. Charlotte's Signature looks zijn vaak ook geinspireerd door haar bekende vriendinnen. Zo is de Rockchick look duidelijk de look die Kate Moss zo graag draagt! (check mijn review hier) Hot Lips is een afwisselende collectie, waaruit je makkelijk je favoriete kleuren kunt kiezen doordat de kleuren bij een persoon "horen". Ben jij een klassiek type zoals Victoria Beckham, dan past Very Victoria uiteraard prima bij je.

Kijk even mee naar de 16 lipsticks, de namen met een (M) erachter hebben een Luminous Modern-Matte finish en de andere hebben een iets meer glanzende finish (zoals de Fallen from the lipstick tree lipsticks).

Hot Emily - Liv it up

Bosworth's beauty (M) - Hel's bells (M)

Nude Kate - Very Victoria (M)

Sexy Sienna (M) - Penelope Pink

Miranda May (M) - Kim K.W.

Carina's love (M) - Tell Laura (M)

Electric Poppy (M) - Super Cindy (M)

Kidmann's kiss (M) - Secret Salma (M)

De verpakkingen van de Hot Lips zijn exact dezelfde als die van de andere soorten lipsticks van Charlotte Tilbury, ze hebben een rose-gouden huls met ribbels die er mooi en luxe uitziet. Door de ribbels rolt de lipstick niet makkelijk weg en ligt hij goed in de hand. De dop sluit ook goed af! 

Ik heb vier kleuren Hot Lips gekregen om te reviewen, de kleur Nude Kate had ik weleens eerder getest, zie deze review en ook Penelope Pink heb ik al eens eerder getest, hier vind je de swatch.

v.l.n.r. Charlotte Tilbury Hot Lips Secret Salma, Miranday May, Kim K.W. & Electric Poppy

Charlotte Tilbury Hot Lips Secret Salma (deep rose plum)

een mooie, koele roze/mauve tint die chique en rustig is, de kleur blijft heel goed zitten

Charlotte Tilbury Hot Lips Miranday May (fresh pinky coral)

een frisse koraal-roze lipstick die mooi past in de zomer

Charlotte Tilbury Hot Lips Kim K.W. (pale nude-y pink)

een heel bleke beige met een beetje roze, de kleur is wel erg licht en niet zo mooi bij mijn huid, ik combineer de kleur nu met Iconic Nude lippencils, dat is veel beter

Charlotte Tilbury Hot Lips Electric Poppy (cerise cherry)

een frisse, koele hardroze lipstick, mooi als sprekend kleurtje bij een natuurlijke look

Ik ben groot fan van de Luminous Modern-Matte Lipsticks van deze Hot Lips collectie, die formule is zo fijn! De lipsticks voelen in het begin een beetje hard, net alsof er een laagje over zit, maar na het eerste gebruik is dat gevoel weg. De lipsticks geven een mooie, heldere kleur af met een (niet te) matte finish. De textuur is extreem licht, je voelt de lipsticks eigenlijk niet zitten, maar ziet de kleur wel. Ondanks de matte finish zijn de lipsticks helemaal niet droog, ze blijven wel heel lang zitten.

De andere "Fallen from the lipstick tree" lipsticks vind ik iets minder fijn, omdat ze wat minder gepigmenteerd zijn, maar ze zijn zeker niet onprettig. Op mijn wishlist staan de volgende kleuren nog: Sexy Sienna, Very Victoria, Super Cindy, Tell Laura en Carina's love....bijna alle matte lipsticks dus nog! Wat erg!

 

De Charlotte Tilbury Hot Lips lipsticks kosten EUR 30,00 per stuk en zijn momenteel alleen nog te bestellen op de website van Charlotte Tilbury zelf, je vindt die hier. Ze verzenden gewoon naar Nederland voor EUR 3,95/EUR 6,95 (express) en je kunt met Paypal of creditcard betalen. In de maanden juli & augustus zal er per verkochte Hot Lips lipsticks EUR 2,00 gedoneerd worden aan de organisatie Women for women International (meer info). Ze komen ook nog naar De Bijenkorf in Amsterdam (en online), maar dat schijnt pas augustus 2016 te worden.

 

Wat vind jij van deze lipsticks? En welke zou jij willen hebben?

Deel dit artikel
Back to top