Reviews

Foundation review - Uncover foundation van Dr. Jetske Ultee

Als jullie goed voor je huid zorgen, dan ken je vast dr. Jetske Ultee wel? Jetske is al jaren een vriendin van Beautyscene en heeft ook meegewerkt aan artikelen, maar is ook altijd beschikbaar voor mij als ik vragen heb over de huid en huidverzorging. Natuurlijk ken ik haar huidverzorging goed, maar haar nieuwe make-up lijn was ook nieuw voor mij. Ik was zo benieuwd om het testen en Jetske stuurde mij haar Uncover foundation, poeder en bronzer toe. Kijk je mee naar mijn review met swatches van alle kleuren foundation?

Uncover foundation van Dr. Jetske Ultee EUR 39,95 (pompflacon 30 ml) - te koop via www.uncover-skincare.nl

 

Wat zegt Jetske Ultee over deze Uncover foundation?

"Zelfs de beste huidverzorging kan niet voorkomen dat zich soms een oneffenheid voordoet als een pigmentvlekje of puistje. Deze foundation verdoezelt onregelmatigheden op subtiele, natuurlijke wijze. De crème mengt goed met de eigen huidskleur en geeft een lichte dekking zonder dat dit zichtbaar is. Dankzij de zachte, lichte structuur smeert het product heel prettig uit. De foundation bevat alleen milde en kalmerende ingrediënten."

Verpakking & ingrediënten

 

Wat deze foundation bijzonder maakt is dat het voldoet aan de (strenge) eisen van dr. Jetske Ultee, als je haar een beetje kent of volgt weet je dat ze alleen maar bewezen, goede en veilige ingrediënten verwerkt in haar producten. Zo ook bij deze foundation, niet voor niets heeft ze er een behoorlijke tijd aan gewerkt, de foundation moest veilig zijn voor de huid maar natuurlijk ook zorgen voor een mooiere huid tijdens het dragen. Want het is natuurlijk zonde om je huid goed te verzorgen met (bijvoorbeeld) producten van Uncover skincare en dan daarna een willekeurige foundation te gebruiken die misschien helemaal niet zo goed is samengesteld.

Dat belooft natuurlijk heel wat, met de ingrediënten van deze foundation zit het dus wel goed, maar zou deze ook wel zo fijn in gebruik zijn? Ik heb het getest en ben eigenlijk blij verrast! Dat begint al bij de verpakking, de foundation is verpakt in een airless pompflacon, die uitgevoer is in zwart met gouden details. Simpel, maar wel chique qua uitstraling, het pompje werkt goed en de dop sluit prima af.

De flacon heeft een pompje, waarmee je de foundation goed en precies kunt doseren. Bij het eerste gebruik moet je wel een flink aantal keer op het pompje duwen, maar daarna gaat het een stuk makkelijker er sneller. Je hebt ongeveer de hoeveelheid foundation van één pompje nodig

ingrediëntenlijst Uncover foundation met veilige, niet irriterende ingrediënten die de poriën niet verstopppen.

 

De foundation is vrij dun, maar door de goede verpakking prima en zonder knoeien te doseren. Ik breng de foundation zelf het liefst aan met mijn platte MAC kabuki, maar het lukt ook prima met je vingers. Dan krijg je wel een iets minder goede dekking, vandaar dat ik liever een kwast gebruik. Dan kan ik de foundation op sommige plekken wat extra aanbrengen en ook weer blenden. Voor een dunne foundation vind ik de dekking/pigmentatie verrassend goed, dat had ik eigenlijk niet verwacht. En ik ben ook blij met de textuur, die is mooi en blijft natuurlijk, zelfs bij twee laagjes. Ik voel de foundation totaal niet zitten op mijn huid.

De make-up lijn van Uncover bestaat ook uit een transparante gezichtspoeder (in twee kleuren), een bronzer en een grote poeder/bronzerkwast.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Er zijn vier kleuren te koop en dat is wel een beetje een kleine selectie wat mij betreft. Nu snap ik wel dat een merk niet direct 15 kleuren foundation gaat uitbrengen, maar met de vrij goede dekking van de foundation zou een uitgebreidere kleurenassortiment eigenlijk wel nodig zijn.

Zoals je hieronder kunt zien, liggen de twee lichtste kleuren best dicht bij elkaar en is de donkerste kleur wel donker, maar natuurlijk veel te licht als je een echt getinte huid hebt. Ik zie wel dat de foundationkleuren allemaal een gele ondertoon hebben en dat vind ik heel fijn, dat staat namelijk iedereen goed omdat het roodheid in de huid neutraliseert en zorgt voor een stralende huid. Ook Bobbi Brown zweert bij foundations met een gele ondertoon, een goede keuze van Jetske dus!

Ik heb alle kleuren gekregen van Uncover en kan dus zelf de perfecte kleur mengen, ik moet kleur 40 mengen met een druppel 30, omdat de kleur anders iets te donker is. Nu althans, als mijn huid iets meer zon heeft gehad, zou kleur nummer 40 waarschijnlijk wel goed zijn.

Hierboven zie je een druppel van de vier verschillende kleuren van de Uncover foundation (v.l.n.r. 10, 20, 30 en 40)

v.l.n.r. swatches Uncover foundation in de kleuren 10, 20, 30 & 40

voor - zonder foundation

na - met Uncover foundation in de kleuren 30 & 40 gemengd

links zonder foundation en rechts met Uncover foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik best een beetje sceptisch was....ik ken Jetske best goed en weet dat ze een kenner is op het gebied van huidverzorging en ingrediënten die gebruikt worden in beautyproducten. Met haar kennis zit het zeker meer dan goed, maar een foundation moet natuurlijk ook wel zorgen voor een mooi resultaat. Je kiest er niet voor niets voor om een foundation te dragen, die moet dan ook een goede dekking (liefst te variëren) geven en de huid er mooier laten uitzien als je die draagt.

En dat doet deze Uncover foundation echt, ik ben er heel tevreden over en dat was ik eigenlijk direct na de eerste keer testen. De foundation heeft een goede dekking, die je heel goed kunt opbouwen van licht tot medium dekkend, de finish is mooi en glanzend, natuurlijk en licht. De houdbaarheid is goed, zeker in combinatie met de poeder, al neemt de dekking bij aanraking wel snel af. De kleurkeuze is niet ideaal, ook niet voor mij, dus als er meer kleuren bij komen is dat zeker een goede zaak. Ik heb zelf niet zo snel "last" van een foundation, maar als jij dat wel hebt dan is deze niet-irriterende foundation misschien toch eens het proberen waard!

 

Dekking - licht tot medium, wel prima op te bouwen door de dunne textuur tot een behoorlijk goede dekking, het effect is natuurlijk en je voelt de foundation niet op de huid.

 

Finish - het is een vrij glanzende foundation, zelf vind ik het wel nodig om een iets matterend poeder te gebruiken op de t-zone, de poeder zorgt ook voor een betere houdbaarheid.

 

Houdbaarheid - verschillend, op mijn voorhoofd en wangen blijft de foudation goed zitten, maar waar ik mijn gezicht vaak aanraakt (bij mijn mond/kaaklijn) verdwijnt de dekking wel. Dat is niet zo heel gek, maar het gebeurt sneller dan bij andere foundations.

 

Huidtype - normaal, droog en licht vet, zowel voor de oudere als jonge huid

 

Prijs - EUR 39,95 (pompflacon 30 ml)

 

Verkooppunten - exclusief te koop via www.uncover-skincare.nl

de poeders zijn heel fijn, ze zijn licht van textuur, geven een matte finish, maar zijn ook verzorgend en zelfs prima voor een droge huid. De bronzer is vrij licht, maar wel mooi van textuur op de huid en heeft een gouden glow, de kleur is totaal niet oranje of te bruin.

De look met foundation, poeder en bronzer, ik heb ook de Rose gouden Baked Blush Illuminé van Laura Mercier op en Kat von D. Lolita II liquid lipstick.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Uncover foundation van dr. Jetske Ultee jou iets?

Deel dit artikel
Back to top