Reviews

Mijn favoriete parfums en geurkaarsen van juni & juli 2016

Parfums reviewen blijft een vak apart, zeker omdat er bijna niets zo persoonlijk is als een parfum. Ik kan zo mijn best doen om een parfum te beschrijven, het blijft altijd mijn persoonlijke intepretatie van de geur. Toch wil ik wel wat vaker over parfums schrijven, ze verdienen het! Ik draag iedere dag een parfum en wissel veel af, toch draag ik tijdens bepaalde periodes geuren veel vaker dan andere. Ik laat je vanaf nu dus twee-maandelijks een selectie zien van mijn favoriete parfums en geurkaarsen!

Maison Martin Margiele Replica Beach Walk eau de parfum EUR 115,00

 

Replica Beach Walk van Martin Margiela is een frisse geur uit de exclusieve replica lijn die erop gericht is om oude herinneringen naar boven te halen. Door de toevoeging van bergamot, citroen en roze peper, sensuele ylang ylang wordt u in gedachten volledig weggevoerd naar een prachtige zomerse dag op het strand.

 

Over deze geur heb ik al vaker geschreven en dat is niet voor niets, ik vind deze parfum heerlijk. Zeker in deze tijd van het jaar is het een perfect passende geur voor heel wat gelegenheden. Je ruikt in Beach Walk zeker het strand, de zee overigens niet zo, hooguit het zout erin maar niet de typische aqua-geur die "hoort" bij beachy geuren. Nee, het is een warme, niet zoete, iets frisse en sensuele geur, die toch verrassend luchtig blijft en nooit te zwaar is. Volgens de noten zit er geen kokos in, maar heel in de verte ruik ik toch iets kokosachtigs, misschien toch die palm aan het witte strand bij de blauwe zee?

 

Juliette has a gun Not a perfume eau de toilette EUR 85,00

Eau de Parfum dat volledig bestaat uit een molecuul: Ambroxan. Dit wordt in vele parfums gebruikt om de unieke en onnavolgbare houtige, musk-achtige finesse. De complexe structuur staat bekend om zijn muskachtige, houtige en dierlijke tonen, een huideigen sensualiteit die zich bij iedereen weer anders ontwikkelt. Omdat Not a Perfume volledig moleculair is opgebouwd zonder natuurlijke stoffen, heeft het het voordeel allergeen-vrij te zijn, en dus veilig voor de meest gevoelige huid.

 

Ik heb al eerder een artikel geschreven over Molecule 01 van Escentric Molecules (je vindt het hier: Debbie's favorieten - Escentric Molecules Molecule 02 & Escentric 01) en dat merk heeft ook Molecule 02 dat, net zoals als Not a perfume bestaat uit het ambroxan molecuul. Ik ben gek op ambroxan, de synthetische variant van ambergris (dat werd gevonden in de ingewanden van walvissen vroeger) omdat de geur onmiskenbaar sexy en dierlijk is, zonder zwaar of heftig te zijn.

Hoe Not a perfume ruikt is moeilijk te beschrijven, het is zowel een heel sexy als frisse geur die lang dichtbij je huid blijft hangen. Toch overheerst Not a perfume nooit, je ruikt alleen de hele dag af en toe een zweem van de sexy geur als je beweegt. Je kunt Not a perfume ook heel goed combineren met andere parfums, als je die graag een vleugje sexiness mee wilt geven.

Aerin Waterlily Sun eau de parfum EUR 96,00 

 

Een moment van rust in een prachtige, zonovergoten tuin met bloemen en lelievijvers die het ultieme zengevoel creëren… Waterlily Sun is geïnspireerd op een bezoek van de jonge Aerin aan de tuin van Claude Monet in het Franse Giverny en wekt een gevoel van sereniteit en rust op. Het bloemrijke, waterige parfum voert de zintuigen mee naar warme, vredige oorden. Een noot van fleurige bergamot uit Sicilië, aangevuld met weelderig dauwgroen, symboliseert de weerspiegeling van de zon op het water en verleidt de zintuigen met een heldere, verkwikkende eerste indruk. Subtiele, maar tegelijk aanlokkelijke noten van waterlelie en licht exotische jasmijn creëren op hun beurt een gelaagde diepte en intensiteit, verwarmd door een zoete, uitnodigende toets van muskus. Het resultaat is levendig, dauwachtig en fris.

 

Waterlily Sun leek mij eerst niet echt iets voor mij, omdat ik aqua geuren nooit zo kan waarderen, eerlijk gezegd dacht ik bij het horen van waterlelie als ingrediënt aan zo'n soort geur. Maar niets is minder waar, Waterlily Sun is juist een warme, zonnige geur die wel fris blijft door de waterlelie. Ik vind het vooral een mooie lentegeur die je draagt op een zonnige, niet al te warme dag, waarop je het liefst een wandeling door een park maakt. De geur opent fris en fruitig met bergamot, daarna ruik ik de jasmijn goed, al overheerst deze zeker niet. Ik vind de opening van de geur het sterkst, de dry down vind ik niet echt heel spannend, je ruikt wel licht wat musk op de huid, maar heel erg lang blijft Waterlily & Sun niet hangen. De De combinatie met de body lotion van deze geur helpt we om de houdbaarheid te verbeteren!

 

Christian Dior La Colle Noire eau de parfum (exclusief bij De Bijenkorf Amsterdam)

 

François Demachy, Dior Perfumer-Creator, haalde zijn inspiratie uit het prachtige landgoed van Christian Dior met dezelfde naam als deze geur. Rond deze paradijselijke plaats bouwde hij deze nieuwe geur op, met als middelpunt de intense, expressieve absolute van de Centifolia roos. "La Colle Noire" is een scherpzinnige, bloemige geur die meerdere facetten kent.  La Colle Noire combineert de prachtige meiroos met kruiden, houtsoorten, amber en muskus. De roos uit Grass is behoorlijk uniek, kruidig en krachtig, die past ook goed in deze compositie. De geur is niet heel zoet, het bevat al de rauwe, verse door de zon verwamde ingrediënten die in de regio van het langdgoed in het zuiden van Frankrijk zo geliefd zijn.

 

Dit is een mooie, zoete bloemige, vrouwelijke geur die inderdaad vol zit met mooie rozen, die zoet en sappig ruiken, en niet te scherp. Ik hou van roos in een geur, maar een heel grote rozenparfum fan ben ik ook niet, ik was dus best verrast dat ik La Colle Noire toch zo lekker vind, blijkbaar ligt meiroos mij iets beter dan "gewone" roos. Ik ruik ook goed de ietwat kruidige touch aan deze parfum, die het parfum net iets stoerder maakt. Deze exclusieve parfum maakt deel uit van La collection privée Christian Dior, een collectie geuren die gemaakt worden van exclusieve, vaak natuurlijke ingrediënten. De collectie is alleen te koop bij de Dior counter in de Bijenkorf in Amsterdam (en ook in de Dior boutique, geloof ik). La Colle Noire draag ik inmiddels behoorlijk vaak!

Maison Martin Margiela Replica Scented candle Beach Walk EUR 65,00

Heerlijke kaars met exact dezelfde geur als de parfum, de verpakking is simpel en no-nonsense. De wax van de kaars is vrij zacht en dus brandt deze best snel op, ik weet niet hoeveel uren deze "officieel" zou moeten branden, maar na een uurtje of 15 branden ben ik toch wel op de helft. Maar de geur is wel zalig, ik waan mezelf in zo'n beachhouse aan de Californische kust.....haha!

 

Acqua di Parma Lavande candle EUR 115,00

Deze kaars is beeldschoon om te zien, de kaars is niet in een houder gevat maar is helemaal gemaakt van kaars (wax), aan de zijkanten gevuld met lavendelknopjes en -zaadjes. Als de kaars zonder te branden in een kamer staat, ruikt deze er binnen no-time naar, de geur is behoorlijk sterk maar ook erg lekker. Natuurlijk ruik ik lavendel, maar wel een lekkere zoete variant die niet kriebelt aan mijn neus (dat doet lavendel soms wel). Als ik de kaars brandt ruikt ik niet eens zoveel meer geur om eerlijk te zijn, aansteken is dus niet eens hard nodig.

De kaars brandt van binnenuit op en alleen de zijkanten blijven nog over, iets wat ik altijd erg zonde vind van zo'n dure kaars. Ik heb al eerder een Acqua di Parma kaars gehad met groene theeblaadjes en toen moest ik uiteindelijk minstens een halve kaars weggooien....niet leuk als je zoveel geld betaalt. Kortom, een prachtig en heerlijk ruikend object om in je kamer neer te zetten, iets minder praktisch in gebruik helaas.

 

Welke parfum draag jij momenteel vaak? Waarom juist die? 

Deel dit artikel
Back to top