Blogs & Editorial

Photo diary van 20 juli 2016 - even bij de Queen langs en shoppen

Op onze vierde dag in Londen gaan we op bezoek bij de Koningin (ja, ze was thuis), gaan we terug in de tijd, shoppen we in Oxford Street en vinden we een echte schat in de Disney Store. Wat een fijne stad is Londen toch ook, je kunt er heerlijk rondlopen, vind er mooie winkels en geweldige restaurantjes en eetzaakjes. Liefs uit Londen! Kijk je mee naar mijn photo diary van 20 juli 2016?

Bo voelt zich niet zo lekker, die blijft even op bed liggen. Sem en ik wandelen naar onze eerste doel van vandaag de Churchill War Rooms, we ontbijten bij Pret-a-manger.

Hee....Big Ben maakt een hoop geluid, we lopen precies om 10 uur over de Westminster Bridge!

the Churchill War Rooms is een museum, gevestigd in de bunker onder een gebouw aan Horse Guard Road om de hoek van 10 Downing Streer. In deze grote bunker werkten 100den mensen van de Engelse oorlogsregering tijdens de twee wereldoorlog. Je gaat echt even terug in de tijd en ziet o.a. de Map Room met grote kaarten en informatie over de troepen van geallieerden en Duitsers. Het is absoluut interessant, je bent er ongeveer een uur tot 1,5 uur bezig. In het winkeltje kun je veel mooie posters en boeken kopen uit die tijd.

Dit soort posters werden er dus opgehangen, in een tijd van oorlog moet je je toch wel aan bepaalde regels houden.

We wandelen daarna door St. James Park waar we deze schattige ganzen tegenkomen, dat is echt een leuk park met heel veel dieren, vooral watervogels.

Toen ik hier met Bo was een paar jaar geleden, zagen we heel veel eekhoorntjes, nu spotten we er maar één. Het was natuurlijk ook wel erg warm, misschien vinden ze dat toch iets minder fijn?

Om 11:30 u is The changing of the guards bij Buckingham Palace en we dachten dat dit wel leuk was om te zien. Maar we vonden er niets aan, het is er dan ook zo druk en je ziet alleen maar wat soldaten voorbij lopen voor de show en hoort ze muziek spelen. Nope, dat doen we volgende keer niet meer, saai!

Selfie bij Buckingham Palace!

We lopen weer terug door het park om naar westminster Abbey te gaan, waar we Bo gaan meeten. En kijk nu, we komen een NARS Orgasm taxi tegen, wat leuk.

Westminster Abbey is prachtig, maar ook hier was het heel erg druk! In de Cloisters is het wat rustiger en Sem en Bo vinden het wel erg lijken op de gangen van Hogwarths. Na even googlen blijkt dat de film hier niet is opgenomen, maar het had zeker wel zo kunnen zijn.

Het is alweer lunchtijd als we hier klaar zijn, in het Cellarium kun je echt lekker lunchen, aanrader als je daar bent! Ze hebben ook een afternoon tea.

We pakken de Underground naar Oxford Street om nog even bij Selfridges en Topshop te gaan shoppen, daar waren we nog niet geweest. Deze grote geurkaarsen van Fornasetti Profumi zijn wel heel mooi!

De Britse YouTuber Tanya Burr heeft blijkbaar haar eigen kookboek! 

En natuurlijk zijn er heel veel boeken van en over Harry Potter op de grote boekenafdeling van Selfridges.

Ik wil even speuren op de beauty afdeling en dus zet ik Sem even neer bij Lola's met een milkshake, haha! Kan hij even Game of Thrones kijken en ik even rondkijken.

Bo heeft nog steeds keelpijn, dus die gaat ook even zitten met een theetje met honing en een mini cupcake.

Ik zie veel moois, zoals altijd, bijvoorbeeld deze cuties van Paul & Joe.

En er is ook een grote display van Lipstick Queen.

Dit vond ik nog wel het interessantste, gezichtsmaskers van Nannette de Gaspé, ze kosten wel 60 tot 70 pond en zijn 3 keer te gebruiken. Bizar he? Ik ga er eens iets meer over opzoeken want ik ben best nieuwsgierig.

Er is ook een speciale afdeling bij Selfridges: Shakespeare Recited, met allerlei kleding en producten die goed passen bij de verhalen en verzen van de Britse schrijver Shakespeare. De etalages zijn helemaal in stijl.

We pakken de Underground naar CoventGarden, waar we bij Wagamama noodlesoup gaan eten, goed tegen verkoudheid van Bo!

We zouden daarna teruggaan naar het hotel, maar besluiten toch even de andere kant op te gaan, richting Kings Cross. Waar Bo en Sem natuurlijk even moeten snapchatten (en Pokemon Go spelen)

Naast Kings Cross staat St. Pancras, dat is het station dat je van de buitenkant ziet in de films van Harry Potter, daar stap je op de trein naar Brussel.

Bo en Sem hebben het nog geprobeerd, maar ze kwamen net op perron 9 3/4....gelukkig maar! Haha.

Er is ook een Harry Potter winkeltje in de stationshal, ernaast kun je een foto laten maken met een bagagekarretje half door de muur...haha. 

Natuurlijk koop je er ook allerlei toverstokken, maar degene die Sem zocht was er niet bij....

Het is alweer donker als we terugkomen, toch weer meer dan 12 uur op pad geweest, gezellig hoor!

Maar ook wel vermoeiend, we hadden vandaag meer dan 15 km in de benen.....

We shopten bij Selfridges nog wat dingen voor Sem, een leuk (Deens) merk dat een trui had met een tekst die echt perfect past bij onze wereldverbeteraar Sem : "Someday soon I will change the world"

Bo heeft nog leuke dingen gekocht bij Topshop, ik kocht maar 1 jurkje...wel een leuke trouwens, die wil ik wel in meer kleuren maar die was er niet....stom!

Dit was de leukste aankoop, het bekende Chewbacca masker dat al maanden overal uitverkocht is. Ik vond er nog 1 in de Disneystore, ergens onderin een vak en wist dat Bo het heel graag wilde hebben. Ze zocht er zelfs in Orlando naar, maar niets...nu heeft ze het eindelijk, haha.

Ah, ik shopte nog wat, online dan wel, want Kylie Cosmetics heeft nieuwe lipglosses en een nieuwe matte lip kit, ze komen eraan. Er zijn nog twee nieuwe lip kits, maar die kon ik niet bestellen toen, die komen volgende keer wel.

 

Morgen is het alweer onze laatste dag in Londen, wat gaat de tijd toch snel! Jammer, want in Londen is nog zoveel meer te zien, ik zou er best kunnen wonen. Wie is nog meer Londen fan?

Deel dit artikel
Back to top