Reviews

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance eye shadow palette

Na veel mooie looks, reviews en swatches te hebben gezien van het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance eye shadow palette besloot ik deze toch maar te bestellen. Het is een palette met 14 oogschaduws, varierend van neutrale kleuren tot bessentinten, waaronder rood en felroze. Normaal zou ik daar helemaal niet zo snel voor kiezen, maar nu ben ik er wel heel erg blij mee, vooral de sprekende tinten zijn te gek! Kijk even maar naar de swatches en lees mijn review....

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance eye shadow palette GBP 41,00 (via Cult Beauty) en EUR 55,00 (via net-a-porter)

In het palette zitten 14 oogschaduws, ze wegen elk 0,7 gram (totaal koop je 9,8 gram oogschaduw) en je krijgt er ook een dubbelzijdige kwast bij. De kleuren in het palette worden omschreven als een "essential eye shadow collection with fourteen shades, including berry and neutral tones".  

Misschien vind je het ook goed om te weten dat alle producten van Anastasia Beverly Hills cruelty free zijn, ze worden (en zijn) dus nooit op dieren getest.

De verpakking van het palette is gemaakt van stevig karton, de deksel is aan de buitenkant bekleed met roze fluweel, het ziet er niet extreem luxe uit, maar wel netjes. Het is stevig, er zit een spiegel aan de binnenkant van de deksel en de oogschaduws zitten in een vierkant pannetje. Het vakje onder de oogschaduws bevat een dubbelzijdige kwast van synthetische haren.

De oogschaduws in het palette zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, ze zijn zacht en makkelijk aan te brengen. De oogschaduws hechten redelijk goed aan de huid, maar vooral de donkere kleuren geven wel wat fall-out. Dat komt vooral omdat ze zacht van textuur zijn en niet zo hard in het palette geperst, als je er met een kwast overheen gaat komt er vrij veel oogschaduw los.

Wil je de donkere kleuren zoals Cyprus Umber, Antique Bronze, Red Ochre en Venetian Red gebruiken, let daar dan even op. Zelf heb ik er de laatste tijd vaker voor gekozen om eerst mijn oogmake-up aan te brengen en daarna pas mijn gezichtsmake-up. De oogschaduws blijven (met een oogschaduwbasis) bij mij de hele dag goed zitten en gaan niet in de lijntjes ophopen, heel erg fijn dus!

swatches met v.l.n.r. Tempera, Golden Ochre, Vermeer, Buon Fresco, Antique Bronze, Love letter & Cyprus Umber

swatches met v.l.n.r. Raw Sienna, Burnt Orange, Primavera, Red Ochre, Venetian Red, Warm Taupe & Realgar

 

Het is een bijzondere collectie van oogschaduws, zowel de finishes als de kleuren zijn behoorlijk afwisselend, je vindt matte tinten zoals Tempera, Golden Ochre en Realgar, maar ook mooie glanzend tinten zoals Vermeer, Primavera en Antique Bronze. De kleurencombinaties zijn eigenlijk best een beetje gedurf, zo combineer je misschien niet zo snel felroze/rood met warm taupe, maar het palette nodigt je natuurlijk wel uit om dat juist wel te doen.

Dat is voor mij best goed, want anders blijf ik toch snel telkens mijn neutrale oogschaduws gebruiken en soms is een beetje rood of oranje toch ook wel heel tof, zeker in de zomer!

Het dubbelzijdige kwastje heeft een stevige kant om de oogschaduws op te brengen (duw ze ermee op het ooglid) en een meer zachte kant om de oogschaduws mee te blenden of om ze minder dekkend op te brengen. Ik gebruik zelf liever mijn MAC kwasten van echt haar, maar met deze kwast kun je ook prima een ooglook maken.

 

Ik heb het palette de afgelopen twee weken bijna iedere dag wel gebruikt, soms ging ik voor een meer opvallende look met roze en paars, maar het kan ook wat neutraler. Kijk maar!

Hier heb ik o.a. Buon Fresco, Antique Bronze en Venetian Red gecombineerd.

Deze look is wat neutraler, met Antique Bronze, Warm Taupe, Buon Fresco en Vermeer (dat is een prachtige, glanzende highlighter in champagne)

In deze look combineerde ik de warmere tinten Raw Sienna, Burnt Orange en Primavera met een kobaltblauwe eyeliner van Lancôme.

 

Ik ben absoluut fan van dit palette, de warme kleuren zijn echt prachtig en nodigen mij in elk geval echt uit om wat meer met kleurencombinaties te experimenteren. Natuurlijk moet je wel een beetje houden van dit soort tinten en ze moeten ook wel bij je staan, misschien is het palette minder geschikt als je veel rood of roze in je huid hebt, maar dat is dan ook het enige.

De textuur van de oogschaduws is goed, maar zou wel iets beter kunnen zijn, ze zijn nogal zacht en geven dus wat fall-out, iets wat je ook merkt aan het palette zelf na twee weken gebruik. Het ziet er al snel een beetje slordig uit door de losse oogschaduws. Maar goed, een echte ramp vind ik dat ook weer niet. Wat mij betreft komt het palette ook snel naar Nederland! Let op: het palette is ook in Nederland te bestellen voor EUR 54,95.

 

Wat vind jij van dit palette? Met welke kleuren zou jij een combinatie maken? Ik ga nog wel even door met experimenteren, de resultaten zie je zeker op snapchat of in mijn photo diaries! 

Deel dit artikel
Back to top