Reviews

Musthaves op vakantie - Supergoop City Serum SPF30, Urban Decay All Nighter & Benefit The Porefessional

We hebben warme dagen in Nederland achter de rug, maar ook in Londen waar ik was, was het bloedje heet en zonnig. Dat vraagt om een behoorlijk andere aanpak qua make-up en verzorging, want in een stad draag ik wel graag make-up, maar wil ik die natuurlijk ook wel de hele dag mooi houden. En ik moet mijn huid goed beschermen tegen de zon, ook erg belangrijk. Hoe heb ik dat gedaan? Met 3 topproducten van Supergoop, Urban Decay en Benefit, ik deel ze met jullie.

Met deze drie producten kom ik de zomer van 2016 wel door: Supergoop City Sunscreen SPF30, Benefit The Porefessional & Urban Decay All Nighter makeup setting spray

 

Supergoop City Sunscreen SPF30 EUR 42,50 (pompflacon 59 ml)

Een licht serum dat je niet voelt en ziet op de huid, geen vettig of plakkerig laagje achterlaat maar wel goed tegen de zon beschermt met een breed spectrum SPF30. Het is voor mijn nornale/vochtarme en iets droge huid een prima dagverzorging, het hydrateert mijn huid voldoende en zorgt ervoor dat mijn huid niet meer gaat glimmen. Naast de chemische zonnefilters bevat het serum ook glycerine, vitamine B5 en E, maar ook wat siliconen die ervoor zorgen dat dit serum ook prima samengaat met make-up.

Volgens Supergoop fungeert het ook als primer, maar ik merk niet dat mijn make-up beter of langer blijft zitten als ik alleen dit serum gebruik, ik combineer het dus liever met een licht matterend serum van Benefit. Dit is op warme, dagen de enige creme die ik draag, ik gebruik nog wel een serum in de ochtend en combineer het met een olie inde avond. Omdat de SPF niet de hele dag houdt, gebruikte ik nog een paar keer per dag de Makeup setting spray met SPF50 van Supergoop (EUR 13,75 voor een handige mini van 30 ml).

 

Benefit The Porefessional primer EUR 34,00 (tube 22 ml)

Deze primer is de favoriet van heel veel mensen, vooral als je een vette huid met met wat vergrote poriën is dit een musthave. De vrij dikke primer legt een laagje over de huid en vult poriën een beetje op, waardoor ze direct minder zichtbaar zijn en foundation/poeder/blush mooier uitkomt als je die aanbrengt.

Ik gebruikte The Porefessional eigenlijk niet omdat ik geen vette huid heb en ook geen grote poriën, maar aangezien de primer de huid ook matteert besloot ik het toch eens te proberen. En wat ben ik er blij mee! Ik gebruik het plaatselijk, alleen op de T-zone en een beetje naast mijn neus, ik breng ook maar een minimale hoeveelheid aan omdat het anders kan gaan "rullen". Het maakt mijn huid iets gladder, maar niet te glad en doet echt wonderen om mijn make-up mooi te houden de hele dag, zelfs toen het 32 graden was en de zon fel scheen. Ik had zelf geen last van een glimmend voorhoofd en hoefde geen enkele keer bij te poederen...amazing! Deze primer is een blijvertje voor momenten dat mijn make-up echt lang netjes moet blijven.

 

Urban Decay All Nighter makeup setting spray EUR 12,90 (spray 30 ml)

Deze setting spray gebruik ik al heel wat jaren, maar zeker niet iedere dag, ik bewaar het eigenlijk voor warme gelegenheden en avondjes uit. Gek eigenlijk, want mijn make-up blijft echt veel beter zitten als ik een beetje van deze lichte, frisse settingspray op mijn gezicht spray. Toch is het zo'n stap die ik vaak oversla, misschien ga ik mijn leven wel beteren nu ik het positieve effect opnieuw heb gemerkt!

Na ik al mijn make-up heb aangebracht, is de laatste stap 2 of 3 keer spray met deze flacon op mijn gezicht (haal je haar even uit je gezicht) en ondanks dat je niet directe iets ziet, zul je het effect zeker merken. De combinatie van de matterende primer en de setting spray houdt de talgproductie echt onder controle, mijn huid is de hele dag zoveel matter dan zonder deze spray! En je voelt het niet zitten en ziet ook niets, het is gewoon een onzichtbaar laagje dat zijn werk prima doet. Dit is dus echt een aanrader op heel warme dagen als je toch make-up wilt dragen!

 

Hieronder kunnen jullie nog even de ingrediëntenlijsten zien van de drie producten:

de actieve ingrediënten van Supergoop City Sunscreen SPF30

de overige ingrediënten van Supergoop City Sunscreen SPF30

ingrediëntenlijst Benefit The Porefessional 

ingrediëntenlijst Urban Decay All Nighter makeup setting spray

Nog twee andere fijne producten die goed werk hebben gedaan in het warme, zweterige weer: Benefit Ka-Brow voor mijn wenkbrauwen en Perricone MD No Eyeshadow (dat is eigenlijk een oogschaduwbasis).

 

Natuurlijk zou je ook "gewoon" geen make-up kunnen dragen, maar dat is niet voor iedereen een optie. Zelf gebruik ik op een city trip toch liever een make-upje, ik ga tenslotte ook wel shoppen, ergens uitgebreid eten of een museum binnen. Als ik een hele dag op het strand ben of in een bos, dan zou ik dat weer iets minder snel doen.

 

Hoe doe jij dat met make-up & warm weer? Deel je je tips of holy grails met ons?

Deel dit artikel
Back to top