Nagel & Handen

OPI Washington DC collectie - fall 2016 - swatches

Ook bij ons is het bijna dagelijks in het nieuws: de Verenigde Staten kiezen in november 2016 een nieuwe president! Ras-politica en ex-First Lady Hilary Clinton neemt het op tegen de flamboyante, spraakmakende Donald Trump en dat levert regelmatig behoorlijk wat vuurwerk op. OPI speelt hier heel goed op in, door hun nieuwe nagellakcollectie voor de herfst van 2016 helemaal in het teken te stellen van de politieke hoofdstad van de USA : Washington DC. Het gezicht van de collectie is niet Hilary Clinton, maar actrice Kerry Washington, bekend van de serie Scandal. Kijk je mee naar de swatches?

OPI Washington DC collectie - vanaf 29 augustus 2016 te koop, de lakjes kosten EUR 14,95 per stuk (15 ml)

De swatches hieronder zijn gemaakt over mijn acrylnagels & een laagje OPI gel color heen, ik heb in de meeste gevallen aan 1 laagje genoeg gehad voor een volledige dekking. Ik denk dat je op natuurlijke nagels voor alle kleuren 2 laagjes nodig hebt, met uitzondering van de rode tinten, die heel goed dekkend zijn.

OPI Pale to the chief - bijna nude poederroze - ik zie eerder beige dan roze in deze kleur, gelukkig maar want ik ben niet zo'n roze fan en ben absoluut fan van deze kleur!

OPI Squeaker of the house - chocoladebruin - chocoladebruin gecombineerd met taupe, zeker een geweldige kleur die perfect is voor het najaar.

OPI Never a Dulles moment - kerriegeel - verrassend mooi, dekkend en warm van kleur, eindelijk een gele kleur die ik echt zo gaan dragen.

OPI Freedom of peach - cremige perzikkleur - mooie, fluwelige, bijna matte finish, goede dekking, warme kleur

OPI Yank my doodle - herfstachtige kopertint - nog zo'n mooie finish, geen hoogglans en dus voor mij een van de mooiste kleuren in deze collectie.

OPI OPI by popular vote - koel verkiezingsrood - rood met een flinke scheut roze, inderdaad koel van kleur.

OPI Madam President - statig rood - hmm....dit is echt geen rood, maar wel een heel mooie felroze kleur, iets voor Hilary misschien?

OPI We the female - krachtig bordeaux, een mooie kleur, maar persoonlijk ben ik nooit zo'n fan van deze hoogglans, ik hou liever van een satijnen/bijna matte finish.

OPI CIA=Color is awesome - staalblauw - stoere blauwe, donkere kleur, de enige "wat mannelijke" kleur in deze politieke collectie ;-)

OPI Suzi - the first lady of nails - chic olijfgroen - donkergroen met een militaire uitstraling, heel stoer!

OPI Stay off the lawn - diep donkergroen - groen met een vleugje blauw, ook weer met een hoogglans finish.

OPI Shh..it's top secret - donkerbruin - diep donkerbruin inderdaad, zeg maar de kleur van een goede koffie die de nieuwe president vast regelmatig nodig heeft, het is natuurlijk een heftige baan!

Er komt ook nog een mini pack uit voor EUR 17,95 met daarin 3 limited edition lakjes in klein formaat (3,75ml): Inside the Isabelletway, Kerry Blossom en "Liv" in the gray. 

Ik heb de lakjes van de OPI Washington DC collectie al een paar weekjes binnen en heb meerdere van de kleuren al gedragen, ik vind eigenlijk alle kleuren van deze collectie geslaagd! Zoals je misschien al hebt kunnen lezen, vind ik de lakjes met de satijnen/beetje matte finish het allermooiste, die dekken ook altijd heel goed en blijven goed zitten.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat op mijn (acryl)nagels met een laagje OPI gel color eigenlijk alle nagellak goed blijft zitten, dus over hoe de lakjes uitpakken op natuurlijke nagels kan ik nu niets zeggen. Maar de kwaliteit van de lakjes van OPI is eigenlijk altijd goed! Mijn favorieten zijn : Pale to the chief, Squeaker of the house en Yank my doodle, die kleuren zal ik zeker vaak dragen de komende tijd.

 

Je vindt de OPI Washington DC collectie vanaf 29 augustus 2016 bij de verkooppunten van OPI, zoals Douglas, de lakjes kosten EUR 14,95 per stuk. Ik ben ook blij dat de collectie in Gel Color uitkomt, Pale to the chief is ideaal als basislak! Welke kleur vind jij het mooist?

Deel dit artikel
Back to top