Reviews

Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder - geweldig maar pas op!

Een van de producten die make-up artiesten gebruiken om make-up beter & mooier te laten zitten is een Setting Powder. Nu luister ik graag naar tips van pro's dus ook naar deze, toch vind ik het een tip die niet altijd even goed uitpakt. Als ik bijvoorbeeld zelf de Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder gebruik, dan merk ik zeker dat mijn make-up beter blijft zitten, maar ik vind het effect niet persé heel mooi. Lees even verder, dan vertel ik je waarom ik dat vind.....

Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder EUR 42,00 (11,3 gram)

Dit Invisble Loose Setting Powder is een transparante, kleurloze formule die voor iedere huidskleur geschikt is, aldus Laura Mercier. De speciale silica poeders in de formule geven de huid een soft focus look en helpen om fijne lijntjes en oneffenheden te verdoezelen.

Er zitten maar twee ingrediënten in de Invisible Loose Setting Powder : calcium aluminium borosilicate en silica, er zit geen talk in. Het poeder geeft daardoor zeker geen "cakey" effect, maar blend heel makkelijk met/in de huid waardoor je de poeder bijna niet meer ziet.....bijna!

Het is een losse poeder, niet handig om mee te nemen natuurlijk, maar in principe zou je dit poeder alleen maar in de ochtend hoeven te gebruiken en hoef je het niet meer bij te werken. De verpakking is prettig, er zit een draaideksel op de verpakking en eronder nog een deksel die het poeder verdeeld. De ene helft is dicht, de andere helft heeft een paar gaatjes waardoor het poeder komt. Je kunt de deksel ook zo draaien dat de gaatjes helemaal of deels afgesloten zijn.

Het poeder is heel licht, heel fijn gemalen en spierwit! Hier zie je hoe het op mijn vinger eruit ziet, het voelt echt zijdezacht aan, ook op mijn huid.

Ik breng het poeder aan met een luchtige kwast of dep het licht op mijn huid met een mini kabuki kwast van MAC, dat werkt soms wat preciezer dan een fanbrush die Laura Mercier zelf adviseert. Ik gebruik echt een minieme hoeveelheid van dit poeder, met een heel klein beetje kom je namelijk al een behoorlijk eind. Als je teveel poeder gebruikt, dan is het effect echt minder mooi, het teveel aan poeder blijft dan op de huid liggen en dat zie je. Je moet dus vooral even testen wat de beste hoeveelheid is voor je, zo breng ik onder mijn ogen vrijwel niets aan omdat ik anders teveel lijntjes ga zien en breng ik juist iets meer aan op mijn voorhoofd.

 

Op de foto's hieronder kun je het effect van het poeder zien. Ik heb het poeder alleen aangebracht op mijn t-zone met de kabuki, door het licht op mijn huid te deppen (ik raak mijn huid amper aan) en vervolgens voorzichtig in te "buffen" ofwel te verdelen. Ik heb als laatste nog wat poeder onder mijn ogen aangebracht, over mijn concealer.

links zonder en rechts met de Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder

links zonder en rechts met de Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder

 

Je ziet het effect waarschijnlijk wel, het poeder matteert mijn huid, laat fijne lijntjes zeker minder opvallen maar het maakt mijn huid wel wat lichter. En dat terwijl ik echt heel weinig poeder heb gebruikt, minder kan bijna niet. Dat is toch wel een nadeel van dit poeder op mijn huid. Ik vind dat het poeder mijn huid net wat te licht maakt en ook wel een beetje grauw, mijn huid straalt minder en heeft een minder frisse uitstraling. Dat komt overigens niet omdat het poeder wit is, de witte kleur verdwijnt direct als je de poeder aanbrengt.

Dat is voor mij toch wel een klein nadeel, ik zie mijn huid juist liever wat meer stralen, dat oogt beter als je, zoals ik, al wat ouder bent. Natuurlijk kan ik die frisse uitstraling weer terugkrijgen door een bronzer en highlighter te gebruiken, zoals je hieronder kunt zien.

Na de Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder, met Benefit Hoola bronzer voor wat extra kleur en Becca Champagne pop highlighter

Een van mijn lievelingskwasten MAC 181SE <3

 

Dit poeder van Laura Mercier is niet het poeder dat ik iedere dag gebruik, ik bewaar het voor de dagen waarop ik het belangrijk vind dat mijn make-up echt goed blijf zitten, het extreem warm & vochtig weer is en/of ik veel foto's wil/moet maken. Het effect op foto's is namelijk wel mooi, zelfs met een flits of onder lampen is het effect mooi. Maar in het "echte leven" vind ik het effect een beetje te mat/weinig stralend en daarom kies ik liever voor (bijvoorbeeld) het Hourglass Ambient Lighting powder of MAC Mineralize Skin Finish Natural.

Toch is het echt wel een goed product, het zorgt er zeker voor dat mijn make-up beter en langer blijft zitten en het poeder zorgt vrijwel de hele dag voor een mattere t-zone. Misschien pakt het poeder gewoon net iets beter uit op een lichtere, jongere huid! Dat kan natuurlijk, no hard feelings! Je doet trouwens wel enorm lang met zo'n grote pot poeder, vooral omdat je maar heel weinig gebruikt, een goede prijs/kwaliteit verhouding dus.

 

Je koopt producten van Laura Mercier bij De Bijenkorf en bij winkels van Skins. Dit Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder kost EUR 42,00. Wat is jullie favoriete (setting) powder?

Deel dit artikel
Back to top