Reviews

Chanel Le Rouge collection no.1 - review

Heb je morgen al vrijgehouden in je agenda? Je moet namelijk echt naar de winkel gaan om de nieuwe Chanel herfst make-up collectie te gaan proberen, ik ben er een groot fan van! In Le Rouge Collection no.1 draait het, zoals je kan verwachten, helemaal om de kleur rood en dat is echt heel mooi uitgepakt. Geen zorgen, Chanel heeft het rood prachtig gecombineerd met bruin en dat zorgt voor een supertrendy, maar zeker ook draagbare make-up collectie. Kijk maar eens naar mijn review....

Chanel Le Rouge Collection No.1 herfst make-up collectie - alle informatie over de collectie kun je in dit artikel terugvinden.

Chanel Les 4 ombres 268 Candeur et experience

Een oogschaduwpalette met alleen maar matte tinten, van lichtbruin, zacht taupe/bruin, steenrood naar donkerbruin met een vleugje rood. Het palette is echt erg mooi, de kleuren passen goed bij elkaar en als je het combineert met een licht gouden highlighter (ik kies graag Becca Champagne Pop) is het effect met de matte oogschaduws extra mooi!

Chanel Illusion d'ombre Velvet 132 Rouge Contraste

Een matte stevige "boundy" oogschaduw in heel donkerrood/bijna bruin die je prima kunt opbrengen met een blendingkwast (of eventueel de bijbehorende applicator), je kunt de kleur goed opbouwen en mooi blenden met de huid. Ik combineer deze Illusion d'ombre met de matte finish graag met de meer glanzende kleuren van het Anastasia Modern Renaissance palette (zie deze review).

Hier draag ik Rouge Contraste samen met Vermeer van Anastasia

Dimensions de Chanel mascara 40 Subversif

Deze mascara geeft zoveel volume, niet normaal meer, maar ik ben ook altijd onder de indruk van de krul die je ook zonder wimperkruller krijgt. En de mascara blijft de hele dag netjes op zijn plaats! Subversif is een heel donkerbruine mascara, je ziet eigenlijk amper iets van de "rode" invloed.

op de foto heb zie je dat laagje over laagje aanbrengen ook bij deze mascara zorgt voor aan elkaar geplakte wimpers, dat is zeker mijn schuld en niet die van de mascara ;-)

Chanel Stylo yeux waterproof 928 Eros

Een warm rood oogpotlood met een mooie glans, een kleur die je prima als accent kunt gebruiken bij het oogschaduwpalette, zeker als subtiel lijntje onder je oog is het mooi. Toch moet je een beetje oppassen met deze kleur, draag hem alleen in combinatie met een donkere ooglook en als je rode ogen hebt, zou ik deze toch niet gaan gebruiken.

v.l.n.r. Dimensions de Chanel mascara 40 Subversif, Stylo yeux waterproof 928 Eros & Ilusion d'ombre velvet 132 Rouge contraste

Chanel Le crayon levres 98 Séduction, Rouge Allure 169 Rouge tentation, Rouge Allure Velvet 57 Rouge Feu, 56 Rouge Charnel & 59 Rouge Audace

De lipsticks van Chanel zijn nog altijd een van de fijnste die er zijn op de wereld! Ze hebben een prachtige verpakking, ze openen met een druk op de onderkant en dan hoor je een typische Chanel klik (jaja, daar wordt over nagedacht) maar ook de formule is heel goed. De pigmentatie van alle Rouge Allure lipsticks is prima, je hebt maar een streek over je lippen nodig voor een volledige dekking. De textuur blijft licht, je voelt deze niet zitten op je lippen, het plakt niet en de geur is prettig en niet overheersend. 

De Rouge Allure Velvet hebben een matte finish, maar voelen toch altijd voedend en hydraterend aan, zelfs na een paar uur dragen. De "normale" Rouge Allure lipstick hebben een mooie, maar bescheiden glans en maken de lippen extra glad. De houdbaarheid van beide formules is goed, maar niet extreem lang.

v.l.n.r. 56 Rouge Charnel, 57 Rouge Feu, 59 Rouge Audace & 169 Rouge tentation

Chanel Le Crayon Levres 98 Seduction

Chanel Rouge Allure Velvet 59 Rouge Audace

Chanel Rouge Allure Velvet 57 Rouge Feu

Chanel Rouge Allure Velvet 56 Rouge Charnel

Chanel Rouge Allure 169 Rouge Tentation

Chanel Le Vernis Longwear nail colour 528 Rouge Puissant - liefde voor de iets matte finish, dit is één laagje nagellak. De houdbaarheid van deze Longwear nail colour nagellakjes is echt heel erg goed!

Chanel Le Vernis Nail Gloss 530 Rouge Radical (op ringvinger & pink, over 528 Rouge Puissant) - zoals je ziet zorgt deze Nail Gloss voor extra glans, de kleur lijkt ook wat feller te worden, misschien toch wel door de rode kleur? Leuk product, maar geen echte musthave.

 

Misschien ben ik bevooroordeeld, ik ben nu eenmaal fan van rode lipstick, maar ik ben dus echt weg van deze collectie! De combinatie van deze "rode" producten staan heel goed bij mijn huidstint en kleur ogen, ik ben echt een soort van verliefd op de combinatie kleuren van het oogschaduwpalette. Ik gebruik het heel vaak en ook de Illusion d'ombre Rouge Contraste is een musthave geworden de afgelopen tijd, het is ook een echt fijn product omdat het snel werkt en heel goed blijft zitten.

De lipsticks zijn ook prachtig, al zijn de kleuren niet echt heel uitzonderlijk of bijzonder, ze zijn wel erg mooi en zijn fijn. De mascara is ook een aanrader, de donkere kleur maakt deze donker genoeg voor mij maar is toch weer even anders dan een "gewone" zwarte mascara. Tot op dit moment is dit echt mijn favoriete herfst make-up collectie, maar er komt natuurlijk nog wel meer aan.

 

Durf jij het aan? Ga jij iets kopen van deze "rode" Chanel Le Rouge Collection No.1? Als de informatie klopt is de collectie vanaf morgen te koop bij de Chanel verkooppunten (ook in hun webshop!).

Deel dit artikel
Back to top