Reviews

STARSKIN Artist FX Auto-patting makeup applicator - de perfecte foundationtool?

Foundation kun je met heel wat verschillende tools aanbrengen, het effect van de foundation kan dan ook behoorlijk verschillen. Gebruik je je vingers, dan blijft het effect vaak wat natuurlijker dan als je een platte foundationkwast gebruikt. De echte professionals hebben nog meer opties, zij gebruiken een airbrush apparaat of een automatische makeup applicator voor een "flawless" resultaat. Ik heb er inmiddels ook één getest: de STARSKIN Artist FX auto-patting makeup applicator, in mijn review vertel ik je wat ik ervan vind.

STARSKIN Artist FX Auto-patting makeup applicator EUR 100,00 (exclusief bij Douglas)

In de grote doos vind je de Auto-patting makeup applicator, compleet met beschermdop, een oplader en 3 verschillende applicators voor creme/serum (wit), vloeibare foundation/BB creme (zwart) en vloeibare bronzer/blush & compact foundation  (beige).

 

STARSKIN kennen jullie misschien wel van de gezichtsmaskers die ik getest heb in deze review, het is een vrij nieuw merk dat zich voor hun producten laat inspireren door de laatste trends op het gebied van huidverzorging, make-up en makeup tools uit Azië.

Dat foundation een grote comeback is aan het maken is je misschien wel opgevallen, een flawless huid is tegenwoordig een must bij een makeup look en de bekende beautyguru's delen graag hun tips en tricks op Instagram, Youtube en/of blogs. Die flawless of vlekkeloze huid moet eigenlijk wel voorzien zijn van een laag(je) foundation, soms nog eens aangevuld met een (behoorlijke hoeveelheid) concealer en poeder, een natuurlijke look is een beetje voorbij.....

De Makeup applicator is draadloos en oplaadbaar, je krijgt er ook een hoesje bij om in te verpakken als je op reis bent. Je kunt het apparaat opladen via USB en ook via het lichtnet. De applicators zijn vervangbaar en los verkrijgbaar.

 

Toch is het wel de bedoeling om deze producten zo aan te brengen dat ze zo goed mogelijk met de huid blenden, waardoor je wel een goede dekking krijgt maar ook een natuurlijke uitstraling. Dat kan best, zeker met de goede tools en een beetje ervaring/oefening! En met deze STARSKIN Artist FX Auto-patting makeup applicator heb je het geheim van professionele visagisten in huis. Zij gebruiken namelijk heel vaak een "patting" ofwel kloptechniek om de producten aan te brengen, ze kloppen producten als creme, serum, foundation, concealer en poeder in de huid, waardoor je een perfect resultaat krijgt.

Zoals je kunt lezen op de achterkant van de verpakking bootst de "auto patting technology" de airbrush techniek van de celebrity make-up artists na. Het apparaat kan tot 4.800 keer per minuut kloppen, iets wat je onmogelijk voor elkaar krijgt met je vingers. Er zitten twee standen op het apparaat, ik gebruik altijd de langzame stand, iets wat ook aangeraden wordt voor een huid die sneller puistjes krijgt.

Je kunt de makeup applicator ook gebruiken om creme en serum goed in de huid te werken, je gebruikt dan de applicator van keramiek, die koel aanvoelt, na het aanbrengen op de huid. Op deze manier wordt het producten dan beter geabsobeerd, aldus STARSKIN. Nu is dat zeker het geval, het is altijd beter om creme en serum goed in de huid te werken, maar dat kan ook prima met je handen. Maar ja, als  je het apparaat toch al in huis hebt, dan kun je het natuurlijk best eens gebruiken.

Ik heb de zwarte applicator het meeste gebruikt de afgelopen weken, maar ik moet je wel direct eerlijk zeggen dat ik het apparaat niet zo vaak heb gebruikt. Natuurlijk wilde ik het wel goed testen, dus pakte ik het er wel regelmatig even bij en heb ik het ook met verschillende soorten/merken foundation gebruikt. Het formaat van het apparaat is prima, het ligt goed in de hand maar het zit door de grootte soms ook een beetje in de weg, als je begrijpt wat ik bedoel.

De applicator kun je schoonmaken met water en zeep, na twee maanden raadt STARSKIN aan om deze te vervangen. Zorg wel dat de applicator regelmatig schoongemaakt wordt, zeker als je een huid hebt die snel puistjes krijgt.

De zwarte applicator gebruik ik voor de vloeibare foundations die ik het meeste gebruik, het effect is prima op mijn huid, de foundation wordt mooi verdeeld over mijn huid en geeft daardoor een goede dekking. Ik breng mijn foundation eerst aan op mijn hand, waarna ik er een beetje van opneem op de applicator en die vervolgens op mijn huid aanbreng. 

Je moet de applicator langzaam over de huid bewegen, om zo overal een goede dekking te krijgen. Beweeg je het apparaat wat sneller over de huid, dan is de dekking wat minder, blijf je wat langer "hangen" dan krijg je wat meer dekking. 

nog zonder foundation

met Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion, aangebracht met de makeup applicator

 

Hier nog even een korte video waarin een close-upje ziet van het apparaat op mijn huid:

 

 

Review

Ondanks dat ik het een leuke, innovatieve tool vind gebruik ik de STARSKIN Artist FX auto-patting makeup applicator niet vaak. Dat heeft twee redenen: ik heb (zoals je misschien wel gelezen hebt in dit artikel) fillers sinds een tijdje en daardoor voelen die trillingen op mijn huid echt niet fijn. Ik heb alleen fillers onder mijn ogen en ook al blijf ik daar uit de buurt, dan nog voelt het echt niet lekker. Pijnlijk is het niet, maar ik voel het wel (ik krijg er zelfs een beetje hoofdpijn van) en daarom zou ik het apparaat niet dagelijks gebruiken.

Maar ik merk ook dat ik last krijg van pukkeltjes als ik de makeup applicator een paar dagen achter elkaar heb gebruikt, iets wat voor mij echt ongewoon is. Het maakt dan niet uit welke foundation ik gebruik, het was iedere keer het geval, ook al maak ik de applicator na gebruik schoon. Gek is dat, misschien komt het toch omdat de foundation dieper in de huid komt door de trillingen? Ik gebruik dus altijd de langzame stand!

Al met al ben ik een beetje in dubio over mijn oordeel, het apparaat zelf is heel leuk, het werkt goed, ziet er mooi uit en is praktisch in gebruik. Daar is niets mis mee en daarom blijf ik het zeker af en toe gebruiken, het effect wat het apparaat geeft is vooral bij dekkende foundations heel mooi, die hebben weleens de neiging om iets op de huid te blijven liggen en met de makeup applicator doen ze dat dus niet. Aan de andere kant is de STARSKIN Artist FX auto-patting makeup applicator wel prijzig (EUR 100,00) en zou ik het dus zelf niet kopen, omdat ik het niet onmisbaar vind en het niet geweldig is voor mijn huid. Je koopt de producten van STARSKIN exclusief bij Douglas.

 

Dit is dus een leuke gadget, maar voor mij niet de meest ideale tool om foundation aan te brengen. Lijkt het jou wel iets? Eigenlijk moet je het gewoon eens zelf gaan testen bij Douglas, het voelt wel heel grappig aan op de huid namelijk. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring, delen jullie hem dan hier

Deel dit artikel
Back to top