Reviews

Sunday Riley Powder Couple - Good genes exfoliant & Luna sleeping oil

Vorig jaar stond ik in de winkel van Birchbox in New York, hard te twijfelen of ik Good Genes van Sunday Riley moest kopen. Ik had al zoveel gelezen over deze exfoliant op Amerikaanse blogs en websites, iets wat mij als beautyliefhebber & skincare junkie altijd erg nieuwsgierig maakt. Toen kocht ik Good Genes niet, maar een paar weken geleden bestelde ik toch mijn eerste Sunday Riley producten bij Sephora.com. Ik ga je meer vertellen over het "power couple" Good Genes & Luna Sleeping Oil.....

Sunday Riley Power Couple duo $ 85,00 (via Sephora.com)

A transformational power product duo that combines lactic acid and trans-retinol ester to exfoliate and brighten the skin. In use together, this power product duo uncovers more radiant, moisturized skin while promoting evenness of skintone. Good Genes All-In-One Lactic Acid Treatment exfoliates and moisturizes the skin while smoothing the appearance of fine lines. Luna Sleeping Night Oil contains a powerful, yet gentle trans-retinol ester and moisturizing botanical oils to reduce the appearance of pores, fine lines, and sun damage while preventing flakiness and irritation.

 

In deze set vind je twee topsellers van het Amerikaanse merk Sunday Riley, de exfoliant op basis van melkzuur Good Genes en de huidolie met retinol Luna Sleeping Night Oil. Sunday Riley heeft een beperkt assortiment huidverzorging, allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. De prijzen van de producten zijn wel wat aan de hoge kant, dat is dan ook de reden geweest waarom ik vorig jaar geen producten had gekocht. Maar goed, na bijna een jaar twijfelen en telkens weer goede reviews lezen ben ik toch overstag gegaan toen ik dit "power couple duo" zag in de webshop van Sephora.com. De prijs was ook best gunstig, de waarde is $ 105,00 en ik betaalde $ 78,00 (inmiddels is het duo duurder geworden zie ik). 

Luna Sleeping Night Oil $ 105,00 (30 ml, full size via Sephora.com of EUR 112,00 via Net-a-porter)

Luna Sleeping Oil is een blauwe huidolie, die bestaat uit heel veel verschillende plantaardige oliën die de huid kalmeren, roodheid verminderen en door de natuurlijke retinol (ofwel een afgeleide van vitamine A) zorgen voor een jonger ogende huid. Natuurlijk zal dat niet van de een op de andere dag te zien zijn, maar retinol is één van de weinige ingrediënten die bewezen zorgen voor een jonger ogende huid met minder fijne lijntjes, een vollere huid en een mooie, gladde huid.

Ik ben zelf groot voorstander van het gebruik van een huidolie van goede kwaliteit omdat ik merk dat mijn huid er voller, gezonder en frisser door oogt. Ook zorgt een huidolie voor een gezonde huidbarriere, waardoor de huid ook minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf en ik dus ook geen last van roodheid en irritaties heb. Ik gebruik zelf graag een huidolie in de avond, dus leek Luna me zeker iets voor mij.

 

ingrediëntenlijst Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

Met de pipet kun je de olie goed doseren, ik gebruik 4-5 druppels per keer

Luna Sleeping Night Oil is echt blauw/groen van kleur en ook als je de olie op de huid aanbrengt zie je een blauw/groene gloed. De kleur is natuurlijk en afkomstig van de "Blue Pansy" bloem, eenmaal goed in de huid gemasseerd verdwijnt de blauwe kleur en zie je er niets meer van.

De olie trekt goed in de huid, maar het duurt wel even voordat de olie compleet geabsorbeerd is, zo'n minuut of vijf. Omdat er retinol in de olie zit, kun je deze het beste alleen 's avonds gebruiken, retinol kan de huid gevoeliger voor zonlicht maken.  En dus is het ook niet zo'n probleem dat de olie iets minder snel intrekt, je gebruikt 's avonds toch geen make-up. Na de Luna Sleeping Night Oil kun je eventueel verder gaan met Good Genes (of een andere exfoliant) en/of een nachtcreme.

Sunday Riley Good Genes $ 105,00 (30 ml, full size via Sephora.com of EUR 98,00 via Net-a-porter)

Good Genes is een exfoliant dat je op de huid laat zitten, het heeft een serum textuur en voelt fris en zacht aan op de huid. Er zit 40 % melkzuur in en het heeft een goede/lage ph waarde waardoor het dode huidcellen op een milde manier van de huid afweekt. Dat heeft een zeer gunstige werking op de huid, want daardoor gaat de huid meer stralen en kan de huid ook beter ingrediënten uit huidverzorging opnemen.

Ik gebruik heel regelmatig een exfoliant en dat heeft absoluut een goede uitwerking op mijn huid, die altijd goed gehydrateerd is, weinig tot geen fijne lijntjes laat zien en altijd een mooie, gezonde glans heeft. Ik heb vrijwel nooit last van puistjes, irritaties en roodheid, mijn huid is eigenlijk gewoon gezond en dat heb ik absoluut te danken aan het regelmatige gebruik van een exfoliant.

ingrediëntenlijst Sunday Riley Good Genes

Good Genes is vrij dun van textuur, heerlijk zacht op de huid, laat zich makkelijk verdelen en trekt snel in, het laat geen plakkerig laagje achter en is ook onder make-up goed te gebruiken. Bij een gevoelige huid kan de 40 % melkzuur wel even tintelen, bouw het gebruik in dat geval dan ook rustig op.

 

Ik heb dit Power Couple duo van Sunday Riley een maand lang iedere avond gebruikt, soms gebruikte ik Good Genes ook nog een keer extra in de ochtend. Ik vind beide producten heel goed en ze doen het op mijn huid (46 jaar, normaal/tikje droog/vochtarm met pigmentvlekken) heel goed. Good Genes is een heel fijne exfoliant, die qua textuur lijkt op Le Weekend de Chanel (een van mijn favorieten) en het effect dat Good Genes geeft is perfect. Mijn huid is na gebruik echt frisser, heeft een mooiere glans en voelt fijn en gehydrateerd. 

Luna Sleeping Night Oil is een olie die behoorlijk apart ruikt en best "vettig" is, daar moest ik even aan wennen. Toch zie ik absoluut de positieve effecten van het iedere avond gebruiken van een huidolie, mijn huid oogt echt voller en fijne lijntjes zie ik nu minder dan als ik minder vaak een huidolie gebruik. Ook merk ik dat mijn huid overdag minder snel "vettig" wordt, de talgproductie is prima in balans en dat is erg prettig. Ik heb (helaas) nog geen echte vermindering gezien in mijn pigmentvlekken, dat blijft toch wel een echte strijd voor mij om die in toom te houden. 

Good Genes blijf ik zeker gebruiken, al is het flesje inmiddels op (en Luna nog lang niet), dus die staat op mijn shopping list voor New York. Mocht ik liever niet willen wachten tot ik in New York ben, dan kan ik de producten ook bestellen via Space NK of Net-a-porter, beide zijn UK webshops en dus is er geen kans op invoerrechten (via Sephora.com betaal je die natuurlijk wel, al is het wel vooraf)

 

Na mijn eerste kennismaking met Sunday Riley ga ik zeker ook andere producten testen, mijn goede ervaring smaakt naar meer. Ik ben vooralsnog nieuwsgierig naar de Juno facial oil en de eye cream! Ken jij dit merk ook? Als je vragen hebt over de producten, laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top