Reviews

Dior Skyline collectie - review

Jullie hebben vorige week kunnen zien dat Dior de aankomende herfst vooral de focus zal leggen op contouren, highlighten en stroben. Ik hou daar wel van, er gaat geen dag voorbij dat ik geen (lichte) contour en highlighter gebruik volgens mij, al probeer ik het wel op een natuurlijke bescheiden manier te doen. Dior brengt in hun Skyline collectie daar heel fijne producten voor op de markt, ik ben nu al fan van de Light & Contour stick! Kijk je mee met mijn review?

Dior Skyline collectie - alle informatie over de producten en de prijzen vind je in dit artikel

Dior 5 couleurs Skyline 506 Parisian Sky

 

Dit oogschaduwpalette heeft een mooie print, die helaas verdwijnt als je het gaat gebruiken. Dat doet altijd een beetje pijn, maar het is niet anders. De kleuren van Parisian Sky zijn vrij licht en natuurlijk, al is de warme bronzen tint echt wel donker. De twee lichtste kleuren lijken eenmaal aangebracht erg op elkaar en ook de lichtblauwe en zilveren/grijze kleur ontlopen elkaar niet echt veel.

Op zich is het een prima oogschaduwpalette, maar wel erg neutraal en niet heel bijzonder qua kleurencombinatie. De pigmentatie van de kleuren is redelijk, alleen de donkere kleur springt eruit. De oogschaduws zijn qua textuur prima, blijven goed zitten en brengen makkelijk aan zonder fall out te geven.

swatches Dior 5 couleurs Skyliner Parisian sky

Diorblush Light & Contour 002 Medium contour

 

Dit is een tof product! Zeker als je het leuk vindt om wat te experimenteren met contouren & highlighten, je hebt nl. alleen deze stick nodig en je kunt aan de slag. De stick heeft aan de ene kant een bronzer/contouren met een lichte glans en aan de andere kant een highlighter met glans en iets glitters.

De kleur 002 Medium contour is best al donker/aan de warme kant en dat is prima voor mijn medium getinte huid, maar misschien moet je wel even goed testen of de kleur niet te donker is als je een lichtere huid hebt. Er is nog een lichtere variant.

swatches Diorblush Light & Contour 002 Medium contour

Ik breng de bronzer/contour aan onder mijn jukbeen, op mijn slaap, aan de zijkant van mijn neus en onder mijn kaak. De bronzer is behoorlijk goed gepigmenteerd en geeft makkelijk kleur af, even aanstippen is eigenlijk al voldoende. Ik blend de bronzer met mijn huid met een makeup sponge van Dior die ik iets vochtig heb gemaakt. Probeer niet te vegen, maar te rollen over de huid om zo de bronzer niet teveel te verplaatsen. Je kunt ook je vingers gebruiken of eventueel een kwast.

De highlighter is ook goed gepigmenteerd, brengt makkelijk aan op de huid en geeft direct een mooie glans. Ik vind wel dat de highlighter een tikje vettig is en daardoor moet je een beetje oppassen dat je je andere make-up niet teveel aantast als je die op hebt. Stip de highlighter het liefst voorzichtig op de huid en verdeel deze zachtjes/voorzichtig voor een mooi effect. Ik heb weer de makeup sponge gebruikt en die voorzichtig rollend over mijn huid laten gaan.

Diorskin Nude Air Luminizer 001

 

Een vrij compacte highlighter in een beige/champagne kleur met heel fijne shimmer die perfect te gebruiken is als strobingpoeder. Breng de poeder met een kleinere kwast aan (bijvoorbeeld MAC 188), het poeder is vooral bedoeld om delen van je gezicht te accentueren, denk aan boven de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, puntje van je neusbrug en boven de lippen. Het poeder vind ik een beetje stroef, ik heb highlighters die soepeler opbrengen op de huid en die vind ik zelf fijner. Het voordeel daaraan is wel, dat je niet teveel highlighter tegelijk aanbrengt en je het effect dus kunt opbouwen. De kleur van de highlighter is wel erg mooi!

swatch Diorskin Nude Air Luminizer 001

Dior Fix it colour 200 Apricot & 400 Green

 

Deze kleurencorrectors zijn hydraterende, gekleurde sticks die je plaatselijk gebruikt om "problemen" op de huid te neutraliseren. De groene stift gebruik je op een rode huid, bijvoorbeeld rondom je neus of op je wangen als je last hebt van rosacea of als je toevallig een keer wat rode vlekjes hebt.

De abrikooskleurige stift is vooral bedoeld als je donkere vlekjes/schaduwen hebt in je gezicht, zoals ik die heb van mijn pigmentvlekken. De stiften geven een lichte kleurcorrectie en blenden goed met de huid waardoor je geen oranje of groen meer ziet als je de stick heb aangebracht en geblend. Het midden van de stick bestaat uit een verzorgend deel, waardoor het effect op de huid natuurlijker is.

swatches Dior Fix it colour 400 Green & 200 Apricot 

Hieronder kun je het effect zien van de Apricot Fix it op mijn pigmentvlekken rondom mijn lippen/mond. Ik breng de stick aan op de vlekken en blend deze goed in mijn huid met mijn vingers. Daarna heb ik een dun laagje foundation aangebracht, door deze voorzichtig te deppen (niet teveel vegen, anders veeg je de oranje kleurpigmenten weer weg). Het effect is prima, zien jullie dat?

swatches v.l.n.r. Diorskin Nude aire Luminizer 001, Flash luminizer 002 & 500 Pearly Vanilla

 

Hou je van een vloeibare highlighter? Dan moet je Flash Luminizer Pearly Vanilla eens proberen, die is prachtig van kleur en heeft een heel mooie, shimmery finish. De textuur is heel licht, verkoelend en je brengt de highlighter makkelijk aan waar je maar wilt!

Dior Addict lipstick 951 Too much 

Dior Addict Ultra Gloss 339 Gorgeous

swatches Dior Addict Ultra Gloss 339 Gorgeous & Dior Addict lipstick 951 Too much

Ik ben iets minder onder de indruk van de lipproducten van deze collectie die ik getest heb, maar dat kan ook komen door de kleuren. Ik hou gewoon niet zo van een transparante rode lipstick en de lipgloss in deze kleur vind ik mij niet zo flatteren (het maakt mijn lippen bleek en daardoor staat het niet mooi). Verder brengen ze prima aan, voelen ze fijn, maken mijn lippen mooi glad en verzorgen deze prima. Ik zou alleen andere kleuren gekozen hebben in deze collectie, want ook de andere tinten vind ik niet echt geweldig. Smaken verschillen nu eenmaal, gelukkig heeft Dior een behoorlijk grote collectie andere kleuren, dus geen zorgen!

De nagellakjes van deze collectie vind ik dan weer heel erg mooi! Minimal is vrijwel exact dezelfde kleur als een van mijn favoriete, neutrale nagellakken (OPI Samoan Sand) maar is veel dekkender. En dat is zeker een pluspunt, een heerlijke neutrale kleur dus die goed staat bij veel huidstinten!

Dior Vernis 112 Minimal

Dior Vernis 818 Obscure

 

De musthave van deze collectie zijn zeker de Light & contour sticks, die zijn fijn in gebruik en zijn maar tijdelijk te koop! De nagellakjes kan ik je absoluut ook aanraden, het zijn prima kleuren voor de herfst, al is Minimal altijd prima. Ik vind Parisian Sky niet zo heel spannend, maar mij lijkt het andere 5 couleurs palette Capital of light wel erg mooi. Misschien moet ik toch nog even de winkel binnenstappen als de producten te koop zijn? 

Volgens de officiele informatie zal de Dior Skyline collectie vanaf 24 augustus 2016 te koop zijn bij de bekende verkooppunten van Dior zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Wil je meer informatie lezen over deze collectie, lees dan even dit artikel terug.

 

Wat vind jij van deze collectie? Ga jij voor zo'n light & contour stick of lijkt de Diorskin Nude Air Luminizer je fijner?  

Deel dit artikel
Back to top