Nieuws

MAC Star Trek collectie - review & swatches

Als je Star Wars fan bent, dan is het kijken naar een Stark Trek film toch een beetje vreemdgaan. Ik kon me er dus ook bijna niet toe zetten een review te maken van de vier producten van de MAC Star Trek collectie die ik heb ontvangen. Maar vooruit, omdat er toch wel interessante producten bij zitten, heb ik het toch maar even gedaan. Ik ben vooral blij met de Trip the light fantastic powder die gelukkig toch gewoon in Nederland te koop is. Kijk je mee naar een review met swatches en een look?

een deel van de MAC Star Trek collectie, alle informatie over de collectie vind je in dit artikel

MAC Trip the light fantastic powder Strange new worlds EUR 34,00

Trip the Light fantastic powder is een poeder met behoorlijk wat kleur en een parelmoerglans. Door MAC wordt gezegd dat het een cremig product is, maar ik zou het echt omschrijven als een cremig poeder. De textuur is fijn, de pigmentatie is goed te noemen en het poeder geeft een mooie glow op de huid. De kleur is goed op te bouwen, blend extra met een kabuki-achtige kwast voor een flawless finish, Strange new world is een mooie koraalkleur met gouden glans.

MAC Pressed pigment eye shadow Bird of prey EUR 24,50

Dit is een nieuwe formule oogschaduw, die een combinatie is van een losse pigment en een creme volgens MAC. Dat klopt zeker wel, maar ik vind de textuur toch wat aan de losse kant zoals je hier kunt zien. De oogschaduws geeft zelfs een beetje fallout, na het aanbrengen liggen er toch wat glitters op mijn wangen. De pigmentatie is goed, de glans prachtig en de kleur is makkelijk aan te brengen, te blenden en op te bouwen. Bird of prey is een donkergroene oogschaduw met koele glans.

MAC Superslick liquid eyeliner Pure Show EUR 22,00

 

Ik ben gek op de Superslick liquid eye liners van MAC, vooral de dekkende varianten, omdat die een mooie glans hebben, een intense kleur en omdat die de hele dag blijft zitten. Deze Pure Show is niet echt dekkend, maar is wel een fijne, gouden eyeliner die de fijne glitters goed verdeeld. En ook deze blijft heel goed zitten! On the hunt is de zwarte variant, dat is echt een aanrader en ook de applicator is prettig.

swatches MAC Star Trek v.l.n.r. Superslick liquid eye liner Show me, Pressed pigment eye shadow Bird of prey, Trip the light fantastic powder Strange new worlds & lipstick LLAP

Ik heb Bird of prey gecombineerd met MAC eyeshadows Nylon, Soba en Ricepaper voor de look hierboven. De eyeliner heb ik onder mijn oog aangebracht.

MAC lipstick LLAP EUR 21,50

Metallic lipsticks maken hun comeback en om eerlijk te zijn ben ik niet zo heel enthousiast, de jaren negentig lijken nog te kort geleden en toen droeg ik ze natuurlijk ook. Toch heeft LLAP wel iets, de kleur is mooi, een warme roze champagne kleur met metallic glans. De lipstick is cremig, brengt makkelijk aan en blijft behoorlijk lang zitten. De metallic glans accentueert lijntjes in de lippen wel, dus een goede basis is onmisbaar, breng dus altijd eerst een verzorgende lipbalm aan en gebruik liefst een lippotlood. Ik heb hier de MAC pro longwear lip pencil Cultured onder aangebracht, een kleur die vrijwel helemaal overheen komt met de kleur van mijn eigen lippen.

swatch MAC LLAP lipstick

Ik ben heel blij met de mooie Trip the light fantastic powder, dat een prachtige kleur voor mij is en ik zeker vaker ga gebruiken. Ik dacht in eerste instantie dat je dit poeder het beste met een fan brush kon aanbrengen, maar toch vind ik het effect met een kabuki nog veel mooier. Op die manier krijg je een mooiere glow en is een highlighter helemaal niet meer nodig. En ik vind het effect van de metallic lipstick op de foto best mooi....

De verpakkingen van de MAC Star Trek collectie zijn speciaal gemaakt voor deze collectie, ze hebben een matte zwarte finish met zilveren details en natuurlijk met het logo van 50 jaar Star Trek.

 

De MAC Star Trek collectie is behoorlijk groot, ik heb je maar een klein deel laten zien, maar zoals je begrijpt ben ik absoluut tevreden over de nieuwe Trip the light fantastic powder en Pressed pigment eye shadows. De andere kleuren van deze producten lijken me ook heel mooi, ga ze zeker bekijken als ze in de winkels liggen. Volgens de informatie die ik heb gekregen zal de MAC Star Trek collectie vanaf 10 september 2016 te koop zijn bij de MAC verkooppunten. Je kunt de producten ook bestellen in de MAC webshop, uiteraard zolang de voorraad strekt.

 

Wat vind jij van mijn Star Trek look? ;-) Als je nu even op snapchat kijkt, kun je ook nog zien hoe het er "live" uitziet.

Deel dit artikel
Back to top