Reviews

Huda Beauty Liquid Matte lipsticks review - Flirt, Muse, Trophy Wife & Cheerleader

Kennen jullie Huda Beauty ook? Huda Heidi Kattan is een in Dubai woonachtige beautyblogger met miljoenen volgers, die niet alleen prachtig is maar ook een gevierde visagiste. Huda heb ik zelf nooit ontmoet, maar met haar zus Mona heb ik weleens een paar dagen in Londen doorgebracht. Huda heeft ook haar eigen make-up lijn, die steeds uitgebreider wordt. Sinds een tijdje zijn er ook Liquid Matte lipsticks van Huda Beauty en ik kon ze eindelijk een keer bestellen. In dit artikel laat ik je vier kleuren zien en vertel ik er wat meer over, kijk je mee?

Huda Beauty Liquid Matte lipstick GBP 18,00 (5 ml)  - verkrijgbaar in 16 kleuren bij Cult Beauty

Het assortiment Liquid Matte van 16 kleuren is mooi en veelzijdig, je vindt er vrij veel donkere tinten terug, maar ook wat rode en roze tinten. Er zijn ook wat nude tinten te vinden, maar niet zo heel veel. De Liquid Matte lipsticks zijn vloeibare lipsticks met een matte finish die enorm langhoudend zijn.

De verpakking van de Liquid Matte lipsticks is mooi, hip en duidelijk. Ik vind het zelf erg handig dat je aan de buitenste verpakking direct kunt zien welke kleur lipstick erin zit, zowel door de transparante deksel, de print van de lippen van Huda als aan de zijkant. De lipstick is verpakt in een slanke, semi-transparante huls met een mat zwarte dop. 

De applicator is een zgn. doe-foot applicator ofwel een schuin afgesneden applicator van zacht materiaal, waarmee je de dunne, vloeibare lipstick behoorlijk netjes kunt aanbrengen. De Huda Beauty Liquid Matte lipsticks zijn heel erg gepigmenteerd, dus is het nodig om even wat extra aandacht aan het aanbrengen te besteden. Dat geldt vooral als je een donkere kleur aanbrengt, een foutje is zo gemaakt.

Huda Beauty heeft trouwens ook lippotloden, de Lip Contour, die je eventueel ook kunt gebruiken bij de lipcontouren. Zelf vind ik dat niet echt nodig, als je alleen de Liquid Matte Lipstick aanbrengt is het effect ook al heel erg mooi.

swatches Huda Beauty Liquid Matte met v.l.n.r. Muse, Trophy Wife, Flirt & Cheerleader

 

De Huda Beauty Liquid Matte lipstick doet zijn naam eer aan, de formule is nl. behoorlijk dun en ruikt nogal zoet. Dat vergt wel wat extra aandacht bij het aanbrengen, de formule moet nl. wel even een seconde of 30 drogen. Breng de lipstick dus in een dun laagje aan, hou je lippen gedurende 30 seconden van elkaar en raak ze niet aan. Daarna is de lipstick droog, de finish mat en geeft de lipstick vrijwel niet meer af. 

Er kan bij het aanbrengen soms wat lipstick op je tanden terecht komen, die haal je er makkelijk af door even met je vingers overheen te gaan, check het wel even. Als de lipstick gedroogd is, heb je daar geen last meer van, de kleur blijft echt heel goed zitten en geeft ook niet meer af. 

Huda Beauty Liquid Matte Flirt - een lichtbruine kleur die een look best edgy maakt, maar zo'n kleur kan je ook enorm grauw maken. Zorg dus voor wat warmte in je gezicht door een warme blush of highlighter gebruiken.

Huda Beauty Liquid Matte Muse - een bleke taupe kleur, die het minst fijn aanbrengt en meer in de lijntjes gaat zitten dan de andere kleuren. Van een afstandje zie je dat niet echt, maar van heel dichtbij natuurlijk wel.

Huda Beauty Liquid Matte Trophy Wife - een bijzondere roze kleur met een vleugje paars, die ik opvallend mooi vind. Normaal val ik niet zo snel voor een roze kleur, maar Trophy Wife heb ik zoveel al gedragen de laatste tijd. Love this colour!

Huda Beauty Liquid Matte Cheerleader - een chique, klassieke rode kleur met een blauwe ondertoon, een kleur die iedereen goed staat!

Ik ben echt heel tevreden over de Huda Beauty Liquid Matte Lipsticks, ze zijn echt heel goed en mooi. Soms wordt een product door bloggers enorm gehyped en valt het weleens tegen, maar dat is met deze liquid lipsticks niet het geval. De kleuren zijn mooi, ze zijn goed gepigmenteerd, voelen extreem licht aan op je lippen, brengen makkelijk aan (behalve Muse dan) en blijven heel lang zitten. Ik breng de lipstick 's ochtends aan en heb de hele dag geen omkijken naar de kleur. Ik weet uit ervaring dat ze echt blijven zitten en alleen na het avondeten kan de lipstick weleens wat verdwenen zijn. Ze zijn echt heel langhoudend, ik zeg zeker een uurtje of 8 en ze voelen totaal niet droog aan.

Om eerlijk te zijn lijken de Huda Beauty Liquid Matte lipsticks best een beetje op de Liquid Lipsticks van Kylie Cosmetics, die voel je ook amper zitten en blijven net zolang mooi. Als ik moet kiezen, dan zou ik zelf gaan voor de Huda Beauty Liquid Matte lipsticks, omdat die qua prijs ongeveer even duur zijn, makkelijker verkrijgbaar en er meer keuze in kleuren is. Je kunt de Liquid Matte lipsticks van Huda Beauty voor GBP 18,00 bestellen bij de UK webshop Cult Beauty (vanaf GBP 50,00 gratis verzenden). 

 

Ken jij Huda Beauty ook? Heb je deze Liquid Lipsticks al eens gebruikt of getest?

Deel dit artikel
Back to top