Reviews

Foundation review - Guerlain Lingerie de Peau Natural Perfection Foundation SPF20

Guerlain herintroduceert hun Lingerie de Peau Natural perfection foundation SPF20, die nu verkrijgbaar zal zijn in 18 kleuren in verschillende ondertonen. Lingerie de Peau klinkt een echte Guerlain liefhebber vast bekend in de oren, want er was al een vloeibare foundation met die naam. Toch hebben we hier echt wel de maken met een compleet nieuwe formule, één die beter past bij de wensen van vrouwen anno 2016. Lees zeker even verder, deze lingerie voor je huid is de moeite waard....

Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation SPF20 EUR 55,00 (30 ml) - verkrijgbaar vanaf 15 september 2016

 

Wat zegt Guerlain over deze Lingerie de Peau Natural perfection foundation?

"Het is een eeuwige zoektocht, we willen allemaal de perfecte foundation die onze huid onthult zonder deze te transformeren en deze verbetert zonder een maskereffect. Wereldwijd willen vrouwen het liefst een vlekkeloze huid, het lijkt wel een queste naar de heilige graal! De eisen zijn gevarieerd en o.a. afhankelijk van het land en het daar heersende klimaat en schoonheidsideaal. Dit zijn een paar van de eisen die genoemd worden door vrouwen: we willen een fris gevoel, een egaal en stralend resultaat, transparantie (maar ook dekking) en een gezonde glans. Maar de belangrijkste eis is een foundation met een natuurlijk resultaat, daar zorgt de nieuwe Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation voor."

 

Verpakking & ingrediënten

De vernieuwde Lingerie de Peau is een vloeibare foundation met een iets dunne textuur, die heel makkelijk is aan te brengen op de huid. Ik heb de "oude" Lingerie de Peau zeker ook weleens gebruikt, maar dat is alweer een tijdje geleden en ik moet eerlijk zeggen dat die mij niet zo goed is bevallen. Ik geloof niet dat ik de oudere versie slecht vond, maar echt indruk heeft deze foundation toen niet gemaakt. Dat is echter wel anders met deze nieuwe Lingerie de Peau.

De verpakking van de foundation is compleet anders dan de oude, de half ronde/half vierkante flacon ziet er mooi strak en moderner uit. De flacon is gemaakt van glas en heeft een glanzend, zwarte dop met gouden details. Omdat de flacon half vierkant/half rond is, doe je de dop snel verkeerd terug, even opletten dus!

De formule is iets dun, maar is zeker niet waterachtig. De textuur is heel licht, meer gel-achtig dan cremig en is heel erg gepigmenteerd, met een kleine hoeveelheid krijg je al een prima dekking. Die dekking voel je helemaal niet op je huid, de foundation is echt vederlicht

De foundation heeft een pompje op de verpakking, hiermee kun je prima doseren, je kunt het pompje ook half indrukken. Dat is fijn, want zo is de foundation zuinig in gebruik. De textuur is dus wat dun, maar wel erg gepigmenteerd en dat betekent dat je waarschijnlijk aan 1 pompje zeker genoeg hebt voor je hele gezicht.

Ik breng de foundation aan met een foundation kwast met echte haren, bijvoorbeeld de nieuwe The Applicator Brush van Guerlain of de cream foundation brush van Tom Ford. Met zo'n kwast kun je ook prima wat extra dekking krijgen op plaatsen die je wilt, het effect blijft dan mooi.

ingrediënten Guerlain Lingerie de Peau met corrigerende poeders en pigmenten maar ook wat vitamine E, de foundation beschermt met SPF20, maar combineer dat altijd met een goede gezichtscreme met minstens SPF30

 

Swatches & foto's van het resultaat

Guerlain brengt een behoorlijk groot aantal kleuren uit van deze nieuwe Lingerie de Peau foundation en dat is echt goed nieuws. De oude variant was "maar" te koop in 8 kleuren, van de nieuwe variant zijn wel 18 kleuren, verdeeld over 3 ondertonen. Het is dus verstandig om eerst te kijken welke ondertoon goed bij je huid past (cool, neutral of warm)  en vervolgens in die groep een kleur kiest die het dichts bij je eigen huidskleur komt.

Natuurlijk ben ik altijd afhankelijk van de kleuren die me toegestuurd worden (vaak krijg ik ze allang voordat ze in de winkels liggen en zijn niet alle kleuren beschikbaar) en toen ik de kleuren 02N & 03N zag, dacht ik dat ze te licht waren. Maar dat viel reuze mee! Ik gebruik kleur 03N en die past heel goed bij mijn huid en is vooral erg goed in het minder laten opvallen van mijn pigmentvlekken. De kleur is misschien iets te licht, maar doordat hij niet grauw maakt valt dat eigenlijk niet op, zeker niet als ik er nog wat bronzer bij gebruik.

swatches Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation 02N & 03N

swatches Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation 02N & 03N

Misschien ga ik de winkel nog wel even kijken of een kleur in de warmere range nog wat beter past, dat zou in principe natuurlijk goed kunnen met mijn warmere huidtyp. Ik ben absoluut blij met de grotere kleurenrange van Guerlain, dat werd tijd! De lichtste kleur is nu volgens mij 00N en de donkerste is waarschijnlijk 06W.

voor - zonder foundation

na - met Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation in de kleur 03N Natural

links zonder foundation en rechts met Guerlain Lingerie de Peau Natural perfection foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

Review

Ik hou wel van een foundation met een goede dekking, maar het effect op mijn huid moet wel zo natuurlijk mogelijk lijken. Dat doet deze Lingerie de Peau foundation dan ook echt wel, al zie je van heel dichtbij (zie de close-up foto's) wel goed dat er foundation is aangebracht. Dat vind ik niet zo erg, want er is vrijwel niemand die zo dicht op mijn huid zit, haha. Het gaat mij vooral om het effect van een afstandje, dat moet mooi zijn. En dat is bij deze foundation zeker zo, iets dat komt doordat Guerlain veel licht vangende pigmenten in de foundation heeft verwerkt. Vind je ook niet dat mijn huid van binnenuit lijkt te glanzen?

De foundation is in gebruik heel fijn, je kunt een dun, medium dekkend laagje aanbrengen, maar eventueel ook twee of meer laagjes om zo meer dekking te krijgen. Het gevoel op de huid blijft licht, ik voel amper dat ik foundation draag en dat blijft de hele dag zo. Ik ben ook onder de indruk van de houdbaarheid, die is heel goed, zelfs als je de foundation niet afpoedert. Dat vind ik bij mij ook niet nodig, maar ik heb natuurlijk een iets droge, vochtarme huid en met poeder vind ik het effect net iets te droog.

Ik vind deze nieuwe versie van Lingerie de Peau zeker een verbetering en ik ben deze de laatste weken vaak gaan gebruiken, dat zegt zeker iets. En ik vind de foundation best een beetje lijken op een van mijn favorieten: Yves Saint Laurent Touche Eclat Le Teint! Kortom, ik vind het een echte aanrader en zeg nu zelf, het effect is toch heel mooi?

 

Dekking - medium tot volledig dekkend, prima opbouwbaar, ook plaatselijk en eventueel ook heel geschikt als concealer bij donkere kringen, dekt pigmentvlekken heel goed.

 

Finish - een vrij matte finish, die er een beetje droog kan uitzien van dichtbij, van een afstandje lijkt de huid juist te glanzen van binnenuit. Ik gebruik zelf bijna geen poeder als ik deze foundation draag.

 

Houdbaarheid - erg goed, zeker als je enkele dunne laagjes draagt (en de foundation/dekking wat opbouwt) blijft de foundation de hele dag perfect zitten. 

 

Huidtype - normaal, vochtarrm, licht-vet. Misschien is de finish iets te droog/mat voor een echt droge huid. De foundation doet het wel goed op een huid met rimpeltjes, de foundation gaat niet in de lijntjes zitten.

 

Prijs - EUR 55,00 (30 ml) - verkrijgbaar in 18 kleuren

 

Verkooppunten - bij alle Guerlain verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL, vanaf 15 september 2016

 

Guerlain The Applicator brush EUR 46,50

Ik ben verliefd op deze beeldschone "nude" kwast van (volgens mij) echt haar! Niet alleen het uiterlijk is geweldig, maar ik ben ook groot fan van het opbrengen van foundation met zo'n kwast. Ik gebruik al haren altijd een "kabuki" achtige kwast voor creme/vloeibare foundation omdat ik vind dat je zo een goede dekking krijgt en toch een natuurlijk resultaat. 

Guerlain Multi-perfecting concealer EUR 35,00 (12 ml) - verkrijgbaar in zes tinten

Guerlain introduceert ook een nieuwe, behoorlijk dekkende concealer. Die is echt goed dekkend en vooral heel zuinig in gebruik, je hebt maar een speldeprikje nodig om donkere kringen te bedekken. Ik ben deze ook gaan gebruiken, maar ben toch weer terug gegaan naar mijn favoriet van NARS (Radiant Creamy Concealer---> review). Ik vind de dekking erg goed, maar de textuur iets te droog waardoor ik de dunnere huid onder mijn ogen accentueer. Ik zie de lijntjes veel beter, ook al gebruik ik (zoals altijd) er een oogserum en oogcreme onder. Dat zie ik niet als ik mijn NARS concealer gebruik, dus vandaar dat ik hier toch liever bij blijf.

Maar....het is wel een prima concealer voor andere plekjes & vlekjes, dus ik blijf de kleur 03 Medium warm zeker gebruiken als het nodig is.

v.l.n.r. swatches Guerlain Multi-perfecting concealer 01 Light Warm, 02 Light Cool & 03 Medium Warm

v.l.n.r. swatches Guerlain Multi-perfecting concealer 01 Light Warm, 02 Light Cool & 03 Medium Warm

links voor de concealer en rechts met de concealer (mix van 02 Light cool & 03 Medium Warm)

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Guerlain Lingerie de Peau Natural Perfecting foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top