Blogs & Editorial

Photo diary van 8 september 2016 - op naar New York met Bo & hamburger in het park

Groetjes uit New York! Gisteren stapte dochter Bo en ik in het KLM vliegtuig dat ons binnen 7,5 uur naar New York bracht. As we speak horen we de bekende geluiden van deze grote stad in onze hotelkamer, inclusief de sirenes van politie en brandweer, zo typisch voor New York. We hebben leuke dagen voor de boeg, maar zelfs de eerste dag was al heerlijk, inclusief hamburgers in het Madison Square Park. Kijk je mee naar mijn photo diary van 8 september 2016?

Mijn koffer is helemaal ingepakt, hij is niet eens helemaal vol...best knap voor mijn doen!

4711 stuurde een kist vol heerlijk fruit, honing en een chilipeper om hun herfstgeuren van Acqua Colonia te introduceren : appel & chili en pruim & honing. Heerlijke frisse, fruitige geuren met een twist!

Mijn make-up voor de trip naar New York is ook af....denk je dat het links of rechts is geworden? Haha!

De foto is een beetje donker, het rolluik was dicht om de zon buiten te houden de rest van de dag maar dit is mijn simpele reisoutfit.

Ward, het vriendje van Bo bracht ons naar Schiphol en hij komt ons ook weer ophalen, wat lief! Het inchecken ging niet zo vlot, Bo moest een boarding pass halen bij de balie en dat was druk. Blijkbaar moest ze een extra paspoortcontrole ondergaan...dat duurde bijna een uur extra. Ik snap dat controles nodig zijn, maar het is wel lastig en je hele planning is zo in de war.

Maar goed, de boardingpasses hebben we en de koffers zijn ingecheckt, op naar nog een koffietje bij Starbucks. Of gaan we toch naar de nieuwe Leon op schiphol? We doen het niet omdat ze daar meer fastfood hebben en minder leuks bij de koffie of thee.

Cinnamon swirl & een Pumpkin Spice Latte voor Debi....hoe verzinnen ze het weer bij Starbucks!

Door de security en dan komen we uit in lounge 2 die heel mooi is. De MAC counter is uitgebreid tot een grote winkel en ziet er geweldig uit.

En je vindt er chique shops zoals die van Gucci....

...en Hermes. Altijd handig voor last minute shopping voor je vertrekt!

Dit is ook zo'n leuk setje van Moroccanoil en de prijs is een stuk fijner dan buiten de Tax free shopping, dan betaal je er i.p.v. EUR 34,00 maar liefst EUR 49,00 voor.

En ze verkopen er ook merken die we in Nederlandse winkels niet hebben, zoals SK-II...wel behoorlijk duur alsnog.

Ons vliegtuig staat al klaar, we vliegen met de Pont du Gard van de KLM naar New York.

En inderdaad...het is weer bloedheet op Schiphol, daar mag de airco echt wel even opgeschroefd worden, zeker als je aan het haasten of sjouwen bent is het niet echt comfortabel.

We zitten! En hebben een fijne selectie films en televisieseries tot onze beschikking, ik heb een aantal afleveringen Game of Thrones gekeken en de film Creed...zeg maar Rocky deel 6, leuke film trouwens.

De reis is helemaal prima, we worden goed verwend met eten en drinken en voor we er erg in hebben zijn we al bijna in New York.

Ik had trouwens een Japanese delight maaltijd besteld en voor Bo een Italian Delight maaltijd, die van mij vond ik niet zo heel speciaal. Bo smulde wel van de pasta carbonara, caprese salade en tiramisu.

Nog maar een kwartiertje, we zijn mooi op tijd.

Op JFK gaat alles best vlot, al kost de douane toch altijd wel behoorlijk wat tijd, zelfs met de nieuwe automatische check van je paspoort...dat duurt langer dan anders.

De bagage is er al, we kunnen dus direct door naar de taxi. Ik had een Uber willen bestellen, maar online gaan lukte niet zo goed in de terminal. Dan maar een Yellow Cab...de laatste van deze reis, ik hoef niet zo nodig in een aftandse auto te rijden die allemaal rare geluiden maakt....oeps. 

Ons eerste zicht op Manhattan, we gaan door de tunnel......

We worden afgezet bij ons eerste hotel, het W Union Square en we zijn heel blij met onze Mega room, wat een fijne, grote kamer. En grappig dat het hotel zijn eigen snapchat heeft.

Dit is ons uitzicht, op Union Square dus en in de verte zie je One World Trade Center. Het wordt al een beetje donker, we waren rond 6 uur in ons hotel.

Even snel een jurkje aan, het is warn in New York en we gaan toch nog even naar buiten. We zijn wel een beetje moe, dus gaan niet te ver weg maar moeten toch nog wat eten....

We wandelen naar het Madison Square Park in het Flatiron district waar het beroemde Flatiron gebouw staat. Dat is een wandeling van een minuut of 10, dus lekker dichtbij, de buurt is echt heel leuk.

Ik wist dat er in het park een Shake Shack is en aangezien Bo wel trek had in een hamburger en het geweldig weer is, leek ons dit een fijne keus.

Bij Shake Shack is het altijd druk, maar gelukkig hoeven we maar 5 minuten in de rij te staan om te bestellen. Bo gaat voor een Shackburger & cheese fries, ik voor een Chick 'n Shack en fries.

Even wachten en we kunnen eten! Het smaakt echt perfect, mijn kipburger lijkt in niets op een kipburger van McDonalds, Shake Shack mag ook naar Nederland komen wat mij betreft.

Het is echt heel gezellig om hier te eten, het park is vol met mensen en iedereen is zo heerlijk relaxt. Als je er ooit ook zit, schrik niet van de muisjes die er rondlopen om de kruimeltjes op te eten...

Tegenover ons hotel zit een heel grote Sephora en terwijl Bo alvast naar de kamer gaat, stap ik daar nog even binnen. Het is zeker de mooiste, grootste en meest uitgebreide Sephora die ik in New York heb gezien...ze hebben er alles. Waaronder ook dit mooie meubel voor de Urban Decay Vice lipsticks!

En ze hebben er de nieuwe parfums van Louboutin, die behoorlijk prijzig zijn nl. $ 275 en ik vond ze niet echt lekker of bijzonder. Gelukkig maar, haha....

En ik heb de Marc Jacobs Air blushes gevonden, natuurlijk heb ik ook nog wat geshopt...dat komt allemaal voorbij in een shoplog die ik ga opnemen.

 

De verwachting is dat we morgen lekker vroeg wakker zijn! Ik heb om 10 uur een afspraak bij de enige echte Spa de La Mer  en voor de rest hebben we nog geen echte planning. We gaan gewoon heerlijk van New York genieten. Morgen de diary van de tweede dag in New York!

Deel dit artikel
Back to top