Blogs & Editorial

Photo diary van 10 september 2016 - backstage bij Bobbi Brown & Tibi

Vandaag ga ik mijn eerste backstage bezoekje brengen aan de make-up artists van Bobbi Brown, die de makeup verzorgen bij de show van Tibi tijdens NYFW SS2017. Die show wordt in het begin van de middag gehouden in de Industria Studio in de West Village en dus besluiten Bo en ik te gaan brunchen in die buurt. Dat wordt een groot succes, we love Bubby's! Kijk je mee naar mijn photo diary van 10 september 2016?

Goedemorgen vanuit mijn badkamer!

We zijn vandaag gelukkig niet zo vroeg, ik heb om 10.30 uur gereseveerd om te gaan brunchen in de West Village. Sephora is maar net open geloof ik, zo fijn dat die aan de overkant zit! We pakken trouwens een Uber deze ochtend, het is weer zo warm.

Ik vind de metro in New York helemaal leuk, maar het is er zo enorm warm dat je direct bezweet aankomt en aangezien ik zo een backstage bezoekje ga doen, vind ik dat iets minder fijn. We stappen dus in een lekkere koele Uber Black car <3

We rijden naar het Meatpacking district om te gaan brunchen bij Bubby's, dat adresje kwam ik tegen door de googlen op "best brunches in New York", gotta love Google!

Bubby's zit tegenover het begin van The Highline en je kunt er de hele dag door terecht, het diner schijnt ook geweldig te zijn en je moet echt een ijsje halen in de ijswinkel die eraan vast zit. Volgens heel veel mensen, het beste ijs van NYC!

Hot sauce for breakfast! Fijn dat je trouwens ook altijd direct een fles water op je tafel krijgt, ook als je nog niets hebt besteld, kan dat in Nederland ook?

Ik heb gekozen voor de lekkere Eggs Benedicht met avocado en Bo gaat voor Bubby's breakfast, het is echt heerlijk.

Ik heb nog even tijd, dus wandel met Bo The High Line op, een park dat gemaakt is op oude treinrails en boven de weg ligt, heel leuk en speciaal. Het loopt ook onder The Standard door, het hotel waar we maandag slapen.

Kijk, het hoofdkantoor van DVF zit hier ook!

Op sommige plekken kun je ook prima afkoelen met wat water of staan er bedden of bankjes in de schaduw, zo gezellig! Het is wel behoorlijk druk op sommige plekken, de toeristen "doen" ook allemaal The High Line (haha..wij ook natuurlijk).

Bo gaat verder op The High Line, we meeten elkaar straks in Soho. Ik ga nu backstage bij Tibi. Grappig ook om al die fashion bloggers te zien, meestal meisjes in behoorlijk opvallende outfits die staan te poseren voor een vriendin of vriend die foto's maakt. Soms verkleden ze zich op straat en hebben ze allerlei props bij zich, het zijn complete fotoshoots en daarna duiken ze de taxi weer in om naar een andere locatie te gaan.

De show van Tibi wordt gehouden in Industria, een studio op de eerste verdieping ergens in West Village, boven de leuke bar Barbuto.

Bobbi Brown verzorgt de make-up, dus overal waar ik kijk zie ik Bobbi Brown make-up & tools.

De look is bedacht door Cassandra Garcia van Bobbi Brown, de modellen krijgen een flinke hoeveelheid Telluride bronzer op hun wangen en hun ogen worden zacht opgemaakt met de Taupe eye shadow & Taupe Long wear Cream Shadow stick. Als liner gebruikten ze de Mahogany eye shadow en op de lippen ging alleen een beetje lipbalm. 

In totaal zijn er 30 modellen om te worden opgemaakt, dat is best een grote groep. Ik geloof dat er 10 make-up artists aan het werk waren, ze moeten dus ongeveer 3 modellen per persoon opmaken. Die modellen komen soms heel laat pas aan, ze komen dan vaak van een andere show en dan moet hun make-up ook nog verwijderd worden. Dat kan soms wat stressvol zijn, maar toen ik er was, was het heel rustig omdat ze inderdaad nog moesten wachten op een paar meiden.

Aveda verzorgde het haar bij de show van Tibi.

Naast alle visagisten lopen er backstage vooral veel fotografen en journalisten rond, iedereen doet zijn best om niet in de weg te lopen, maar dat lukt niet altijd haha. Er is ook altijd iemand van het PR team aanwezig, die je meer kan vertellen over de look en vaak kun je de hoofdvisagiste/chef de cabine ook nog even spreken.

Jin Soon is een Amerikaanse nagelstyliste die een grote naam is in deze wereld, zij verzorgde de nagels van de modellen en bracht de kleuren uit haar nieuwe lente collectie aan. Jin Soon wordt zover ik weet niet verkocht in Nederland, maar als je ooit in de USA bent kun je haar nagellakjes hier en daar zeker tegenkomen.

Frisse kleurtjes voor de lente van 2017 van Jin Soon, ik vind de lichtblauwe, licht taupe en grijze kleur echt mooi!

En ze deed nog wat interviews, maar ze had niet zo heel veel spannends te melden vond ik, maar ze was wel heel vriendelijk.

Dit is het resultaat van haar, make-up & nagels, de foto is van Jin Soon.

De bronzer was wel het meest opvallend in deze look, daar werd niet zuinig mee omgesprongen in elk geval, maar daar hou ik wel van!

Bij de ingang houden deze dames de wacht, ze checken iedereen die naar binnen gaat en geven ze een backstage pas of bandje. Ik was nog even wat aan het mailen, snapchatten en instagrammen voor ik de hitte weer in zou gaan. Het was een fijn backstage bezoek en ik ben nu in elk geval erg nieuwsgierig naar de Taupe eyeshadow & Cream shadow stick, misschien heb ik die wel nog ergens liggen.

Ik ging wandelen door Bleecker Street, dezelfde route nam ik vorig jaar ook en dat vond ik zo leuk!

Aan het begin van de straat stond nog een klein marktje met allerlei verse producten, leuk! Ik belde trouwens ook even met huis, dat deed ik via Facetime (ik had een Amerikaanse sim kaart) en die verbinding was zo goed, het leek wel of ik naast Marc stond. Hoe kan het!

Ik liep ook weer langs Perry Street, het straatje waar Carrie uit Sex and the city woonde, altijd leuk.

Aan het eind van Bleecker street is een jo Malone winkel en daar stond deze leuke auto, te schattig toch?

Onderweg een sapje tegen de dorst en voor de vitamines, Juice Generation heeft echt heerlijke sapjes.

Ik kwam Bo tegen op Broadway in Soho, het was alweer lunchtijd dus zijn we even gaan zitten in een gezellig restaurant in Little Italy, ik ging voor een spicy kale caesar salad en die was me toch lekker! Bo kon de pizza niet weerstaan!

De fles water was binnen no time helemaal nat, zo warm is het dus hier en nee, dit restaurant had geen airco!

Al wandelend door Mulberry Street kwamen we een Christmas Store tegen, een mega winkel voor kerstversieringen...raar! Maar ze hadden toch wel grappige dingen, al kochten we niets, dat ging te ver.

Tijdens onze lunch hadden we besloten om naar het 9/11 museum te gaan, we kochten kaarten voor 16:30 uur en pakten de metro er naartoe. We kwamen aan in het nieuwe Oculus, een prachtig gebouw naast het museum. Helaas was er die avond een speciale avond voor familie en sloot het museum al om 17:00 uur, dat was niet zo handig van het museum. Nu hadden we kaarten die we niet konden gebruiken en helaas was er ook geen oplossing voor. 

Uiteraard snappen we dat het museum gesloten wordt, maar dan hadden ze natuurlijk ook geen kaarten moeten verkopen voor dat tijdstip...we waren niet de enige. Nou ja, ik ga ze maar eens mailen om te kijken of we een refund kunnen krijgen, dan gaan we volgende keer maar weer. We vonden het wel jammer.

Op 11 september gebeurt er dus iedere keer iets in de Oculus, het Skylight gaat open, maar om eerlijk te zijn weet ik niet precies wat er bedoelt wordt. Misschien gaan we het morgen zien!

Bo en ik gaan dus maar even het winkelcentrum in en kopen een Moleskine voor Sem.

En ze past een jurkje bij Forever 21, maar koopt het niet omdat ze het lelijk vindt...ik vind van niet overigens.

Er is ook een Sephora en daar kom ik deze Power of Makeup box van Too Faced i.s.m. Nikkietutorials tegen, zo leuk om te zien. Ik koop het niet, het is niet helemaal mijn smaak.

Bo en ik shoppen ook nog even bij Victoria's secret, ze wordt daar zo goed geholpen door twee lieve meiden, te gek altijd die service hier!

We zijn laat terug in het hotel, het is dan al bijna donker. Het uitzicht vanavond is heel apart, in de verte de lichten ter herinnering aan 9/11 en op de voorgrond een reclame voor de nieuwe single van Lady gaga. Grappig dat dit precies hier is, Bo was altijd groot Lady Gaga fan en verder hebben we niets gezien in de stad. Meant to be!

We gaan in de buurt eten, een wandeling van 5 minuten naar Rose Mexicano, een Mexicaans restaurant dat goede ratings heeft. Het ziet er heel gezellig uit!

Tortilla chips om mee te beginnen, ik klaag niet!

Ik ga voor Enchiladas als hoofdgerecht en we gaan voor vers gemaakte guacamole als voorgerecht!

Verser dan dit kan bijna niet, de guacamole wordt aan tafel gemaakt, van avocado's, ui, tomaat, pepertjes, limoen en veel koriander (tot verdriet van Bo). Let op koriander haters, in NYC heet koriander cilantro! Ik vond het wel erg lekker, zeker een aanrader als je van Mexicaans eten houdt.

 

Nu we weer bij het 9/11 Memorial zijn geweest en de lichten hebben gezien de hele avond, beseffen we pas goed wat voor een speciale dag het morgen is voor de New Yorkers. Ik ben benieuwd of we er morgen ook nog iets van gaan merken? We gaan morgen in elk geval nog even terug. Wat we verder gaan doen weten we nog niet, dat bedenken we morgen. Fijne dag!

Deel dit artikel
Back to top