Blogs & Editorial

Photo diary van 11 september 2016 - backstage met MAC, veel nieuwe producten en naar het 9/11 memorial

Wakker worden op 11 september in New York is toch wel bijzonder, deze beladen datum staat ook in mijn geheugen gegrifd. Ik weet nog goed dat ik net terugkwam van Bo van school halen en de tv aanzette (of die stond al aan), toen ik de beelden van het brandende World Trade Center zag. Als je dan wakker wordt in de hotelkamer en naar buiten kijkt naar het nieuwe World Trade Center, dan doet dat best iets met je. Gelukkig waren er vandaag ook leuke dingen te doen, zoals een backstage bezoekje met MAC aan Prabal Gurung en ik ging nog even langs de MAC Makeup Studio. Kijk je mee?

Iedereen weet het waarschijnlijk nog precies, maar toch zijn de aanslagen in New York & Washington alweer 15 jaar geleden, hele groepen jongeren waren dus niet eens geboren en kennen dit alleen uit de geschiedenisboeken. In New York is er, uiteraard, al een paar dagen veel aandacht voor op tv.

Ons uitzicht, met in het midden One World Trade Center. Dat betekent waarschijnlijk dat wij het hadden kunnen zien gebeuren als wij hier 15 jaar geleden waren. Wat moet dat vreselijk zijn geweest, ik zou geen idee hebben gehad wat ik moest doen......het is natuurlijk ver weg, maar zelfs in deze buurt hadden ze problemen door bijvoorbeeld wekenlange stroom- en wateruitval. En alle openbaar vervoer was niet mogelijk, kortom, het moet een chaos zijn geweest.

De herdenking vind plaats op het tijdstip van de aanslag, er zijn veel politici en familieleden aanwezig bij het 9/11 memorial.

We hebben om 11 uur gereserveerd om te gaan brunchen in de buurt van Central Park, we gaan dus op pad met de Uber.

Een stukje van de lobby & bar van het W Union Square, het is hier altijd gezellig druk vooral in de avond. Om de hoek zit hun mooie bar en gezellige restaurant, waar we helemaal niet zijn geweest om te eten...zonde eigenlijk.

De Uber zet ons af bij Columbus Circle, een rotonde met daarop een beeld van Columbus. We gaan eten bij Robert, dat zit in het Museum for Art & Design op de 9e verdieping.

Wow! Dit is ons uitzicht vanuit het restaurant, ik had al gelezen dat het spectaculair moest zijn en niets is minder waar. Het is volgens velen een verborgen schat dit restaurant, ook nu was het helemaal niet druk. Al kan dat natuurlijk ook komen omdat het 11 september is. 

En het eten is ook nog eens geweldig!

Bo had een grilled cheese Eggs Benedict....

...en ik nam een omelet met spinazie, allebei erg lekker.

Of we nog een (gratis) broodmandje wilden? Ja hoor en dat was een prima keuze, want er zaten ook lekkere muffins bij. Qua prijs viel het me allemaal nogal mee, een beetje brunch kost toch zo'n 60-65 dollar en nu waren we 75 dollar kwijt inclusief fooi.

In het museum is een mooie winkel met design producten, maar ook grappige kaarten, haha!

Met dit prachtige weer gaan we natuurlijk Central Park in. Bo vindt het heel leuk, de laatste keer dat ze hier was lag het vol sneeuw en ijs, het was ongeveer min 15 en dan is het nu toch iets fijner.

Dit is The Mall, een soort hoofdwandelpad in het zuidelijke deel van Central Park.

Deze guys zijn geweldig! Hij zijn straatacrobaten die een superleuke show gaven in het park, Bo mocht ook meedoen en na de show wilden ze heel graag met haar op de foto. Bo heeft er nog leuke beelden van in haar vlog die later nog online komt, ze zijn echt goed.

Het is warm en Bo heeft een tijdje moeten staan tijdens de "show", we hebben dus wel wat te drinken nodig en gaan naar het bekende Loebs Boathouse voor een lemonade en een mimosa!

We hebben geen bootje gehuurd, dat zou gegarandeerd mis gaan.....

Om 14 uur heb ik afgesproken even naar de MAC Makeup Studio aan Madison Avenue te gaan, daar is Bente van MAC ook, samen met Cynthia en twee journalistes van Jan Magazine. Bij de Makeup Studio kun je terecht voor het aanbrengen van make-up, ik ga voor een quick touch-up.

Dit zijn de prijzen! Er zijn alleen heel goede makeup artists aan het werk, die goed luisteren naar je wensen maar zelf ook suggesties doen. Het is natuurlijk een perfecte plek om naartoe te gaan als je een belangrijk event hebt of een leuk feestje, je weet dan zeker dat je make-up geweldig zit. Je kunt er ook producten kopen, maar het is geen echte winkel.

Hier is net iemand klaar!

En Cynthia is er dus ook, we hadden elkaar natuurlijk al even gezien eergisteren tijdens het etentje en ook gisteren nog even bij The Standard toen ik daar in de buurt was.

Ik ga voor een opvallende, donkere lip waar ik wel heel blij mee ben, het staat behoorlijk chique en dat is wel passend in de Upper East Side waar ik nu ben.

De makeup artist heeft Burgundy lippencil gebruikt en Diva lipstick, Burnt Pepper blush past goed bij deze donkere lipkleur en die heeft ze nog even lichtjes aangebracht. De rest van mijn makeup vond ze helemaal prima, nice!

Hoi!

Ik heb met Bo bij Starbucks afgesproken, daar halen we een zalige Iced Green tea latte en pumpkin spice latte voor mij....zalig, hadden we die in Nederland ook maar.

We gaan even naar Bloomingdales, waar we de Kendall & Kylie schoenencollecties spotten.

Dit jurkje is ook van hun collectie en vind ik heel leuk voor Bo, maar die heeft haar oog op iets anders laten vallen.

Zij gaat dus voor de Fenty by Rihanna collectie van Puma!

Uiteindelijk heeft ze deze leuke trui in het zwart gekocht, het stond haar zo leuk.

Kenzo heeft een behoorlijk opvallende promo staan op de beauty afdeling.

En La Mer heeft een heel aquarium staan met zoveel vissen...zijn dat er niet teveel?

Het is dan alweer een uurtje of drie en we willen nog wat eten, we duiken het cafe van Bloomingdales binnen en krijgen direct een zalig broodje voor ons, net gebakken en dus nog warm.

Bo gaat voor Cheesburger sliders, ze zien er zo lekker uit.

En ik kies de Quinoa salade met amandelen, cranberries en rucola, je kunt er ook kip of vis bij bestellen, maar zoveel honger heb ik niet.

Ik word rond half zes verwacht backstage bij de show van Prabal Gurung, die wordt gehouden in het Skylight Clarkson Square, ik moet aan de Hudson kant naar binnen en heb mooi uitzicht.

Dit zijn de producten die worden gebruikt bij de look, lieve Connie, senior make-up artist van MAC benelux liet mij alles zien en gaf me ook een sneak peak in de nieuwe producten die ze had gekregen!

Er komen gekleurde mascara's.....ik weet het niet hoor, moet deze trend nog echt weer terugkomen? Waarschijnlijk komen ze pas in de lente van 2017 in de winkels.

Deze MAC SS17 trend forecast eye & lip palettes zijn nu al te koop, alle kleuren kun je zowel op je lippen, ogen als gezicht aanbrengen, het zijn cremige producten. Ze kosten EUR 39,00 per stuk.

Face and body foundation is niet nieuw, maar deze kleuren wel, ze hebben een lichte shimmer in zich en zijn heel mooi om te mengen met andere kleuren of zo op te brengen als je een mooie glow wilt en een lichte dekking. Hier ben ik zeker benieuwd naar!

Groot nieuws, MAC gaat de verpakkingen van al hun lipglasses vernieuwen, dit wordt de nieuwe verpakking. Dat mocht ook weleens, de standaard verpakking was echt al jaren hetzelfde. Er komen natuurlijk ook nieuwe kleuren bij, maar een deel van het oude assortiment blijft ook. Wanneer ze komen en welke kleuren er zullen zijn, dat hoor ik later.

Niet mijn favoriete product, eye gloss, maar wel heel erg veel gebruikt tijdens fotoshoots en bij shows zoals deze. Zo'n glansje staat heel mooi natuurlijk, vooral met veel licht gericht op de modellen. Ik weet de namen niet van deze nieuwe eyeglosses helaas.

Diane Kendal, chef de cabine voor de show van Prabal Gurung legt aan ons uit welke producten ze heeft gebruikt en voor welke look ze heeft gekozen.

De Prabal Gurung look is "Very feminine but strong" met een behoorlijk donkere cat eye gecreeerd met het Black Black Chromagraphic pencil. Die werd aangebracht zowel buiten als binnen de waterlijn en wat gesmudged, zodat het er niet meer zo strak en netjes uitziet, het moest er "worn in" uitzien. De wimpers werden gekruld en vooral aan de buitenkant voorzien van wat mascara. Op de wangen kwam een mix van 2 lipsticks uit het palette dat Diane Kendal heeft bedacht voor MAC en op de lippens niets dan een beetje balm.

De looks worden vastgelegd en dan moeten de modellen vaak zo'n reflectiescherm vasthouden voor het mooiste effect. Wat een geduld moeten die meiden toch hebben, ze zitten echt altijd klaar voor een foto.

De manicure bedacht door Keri Blair was heel licht, vrouwelijk met een slight edge...zoals ze zelf schreef. Ze heeft het pigment Pink Pearl gemengd met transparante nagellak voor dit effect. 

De nagels moeten ook op de foto!

Schattig hoor, maar ik zie niet zoveel en het model is kwestie ook niet, we moesten er wel een beetje om lachen samen.

Dit is Connie's kit, altijd leuk om even te snuffelen!

Oh ja, er komen ook nog nieuwe MAC times nine palettes aan!

En matte bronzers en ook de highlight powders komen weer terug, wat fijn...die waren altijd zo mooi!

Ik ben na een half uurtje wel klaar, ik wandel naar de metro en kom onderweg nog wat bekenden tegen die op een terrasje zitten, wat is New York dan klein!

En ik spot een R2D2 ;-)

Terug in het hotel, wat een prachtige luchten heb je toch boven New York, echt amazing...het is toch niet een schilderij?

Bo is nog aan het shoppen, we hebben afgesproken om wat te eten op het Union Square en Cynthia komt ook. We spreken af voor de deur van Elizabeth Arden ;-)

En gaan eten bij Republic, een soort Wagamama en dat is lekker en gezellig, de papaya salade was zoooooo lekker!

Daarna pakken we de metro naar het 9/11 memorial en lopen weer door de Oculus, echt een bijzonder gebouw. Weet je wat zo speciaal is, ondanks de drukte en het grote gebouw, hoor je amper mensen praten....ze praten wel, maar het geluid draagt niet ver en daardoor blijft het heel sereen en niet rumoerig. Echt heel apart!

Tijdens de herdenking vandaag hebben veel familieleden bloemen, berichten, foto's en vlaggetjes achter gelaten bij de namen van hun geliefden. Ik was hier ook nog nooit in de avond geweest, het ziet er direct heel anders uit, serener misschien wel ook omdat het verkeer in de stad wat stiller is.

Deze lichten symboliseren de Twin Towers, van een afstandje lijkt het dan alsof ze er nog staan en tot aan de hemel schijnen. Als je zo dichtbij bent, zie je dat de lichten niet schijnen vanaf de exacte locatie maar iets verderop. We blijven een uurtje bij het memorial en pakken dan de metro terug, het was een dagje wel!

Bo heeft de dagen in New York ook gevlogd en dit is haar eerste vlog! Ik kom ook af en toe voorbij en natuurlijk zie je ook dingen terug uit mijn photo diaries, misschien vinden jullie het wel leuk om te zien.

 

Morgen is het alweer maandag, de laatste volle dag in New York en gaan we van hotel veranderen. Er staan weer wat backstage bezoekjes op de planning, ik moet er zelfs vroeg voor op. Als dat maar goed gaat! Fijne dag vandaag!

Deel dit artikel
Back to top