Blogs & Editorial

Photo diary van 12 september 2016 - backstage bij Carolina Herrera & Oscar de la Renta met MAC

Vandaag is alweer de laatste, volle dag in New York, morgen gaan we alweer richting huis. Van te voren denk je altijd dat het best lang is, vijf nachten in New York, maar het blijkt toch altijd weer te kort. We hebben heel veel gezien en gedaan, maar er zijn nog zoveel dingen die we zouden willen doen. Deze dag was overigens behoorlijk vol, ik was van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat onder de pannen, eerst backstage met MAC bij Carolina Herrera en Oscar de la Renta en later ook nog met onder verhuizing naar The Standard. Kijk je mee naar mijn photo diary van 12 september 2016?

Het is vroeg vandaag! Ik moet rond 8 uur backstage bij Carolina Herrera zijn en sta dus om half acht in de lift op weg naar de metro, ik voel me al een echte New Yorkse die op maandagochtend gaat werken.

Ik moet op de Upper East Side zijn, in het gebouw van The Frick collection, een museum op 5th avenue bij Central Park, de zij ingang is open voor iedereen die aan het werk is.

Het is al lekker druk, de ruimte waarin haar & make-up worden gedaan is aan de kleine kant en dus is het dringen geblazen....

Diane Kendal is ook hier weer de key makeup artist, zij heeft de look, samen met de designer bedacht. In een kort interview legt ze uit hoe de look is samengesteld. De look is "dramatic but very sophisticated", ik vind het echt een beeldschone makeup look die past bij de (toch wel) wat klassieke uitstraling van dit mooie merk.

De ogen worden rondom aangezet met een bruin oogpotlood, in de waterlijn wordt een zwarte kohl aangebracht (de exacte productinformatie mis ik nog) en de lijnen worden gesmudged tot een cat eye. Over de basis wordt dan een zwarte mineralize eyeshadow aangebracht om meer glans te krijgen, de look is behoorlijk donker en intens. Als blush wordt een matte taupey-orchid kleur gebruikt, voor een frisse uitstraling. Op de lippen komt Flame uit het lip palette van de Diane Kendal, er wordt geen liner gebruikt en de lipstick wordt na het aanbrengen op/in de lippen geduwd met een tissue voor een zachte look, een beetje transparante poeder zorgt voor een fluwelige finish. De wenkbrauwen worden heel licht ingevuld met poeder die past bij de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en blijven dus heel zacht en natuurlijk.

De look is heel mooi! Ik hou altijd wel van een donkere ooglook, maar die zag je niet vaak in New York!

Het haar van de modellen is ook prachtig, een leuk idee voor een feestje misschien?

Ik ben geen kenner van modellen, maar toen ik later foto's van de show bekeek zag ik toch wel heel veel bekende namen voorbij komen. Gek genoeg zien de modellen er in hun eigen kleding altijd zo lekker gewoon en jong uit, pas als ze helemaal in vol ornaat zijn herken je ze als model. Nou ja, je herkent ze natuurlijk ook wel aan hun lengte, slanke lichaam en prachtige huidjes...want die hebben ze allemaal. Dit was ook zo'n knappe meid, ik geloof dat de Frederikke heet.

het is echt passen en meten in de ruimte van haar & make-up, maar daar is iedereen ook wel aan gewend, dus komt het allemaal goed. De MAC makeup artists moeten al vroeg aanwezig zijn om hun spullen klaar te zetten, de modellen kwamen deze ochtend zo rond 7 uur/half acht binnen....het is behoorlijk pittig voor iedereen die aan het werk is.

De makeup artists maken zelf natuurlijk ook nog aantekeningen. Diane Kendal bepaalt de hoofdlijnen van de look, maar de makeup artist passen die eventueel wel iets aan als dat nodig is bij een model. Zo zag ik dat er naast de zwarte Mineralize eye shadow ook wel blauw en groen voorbij kwam en als het nodig is om de huid wat te egaliseren, dan gebeurt dat natuurlijk ook. 

Kijk, op dit voorbeeld is ook blauw (met zwart?) gebruikt. Nice!

Deze palettes van Diane Kendal komen uit in de lente van 2017, het lippalette is heel veel gebruikt tijdens de looks op NYFW.

Het was leuk om weer even backstage te kijken, maar ik ga er ook weer snel vandoor, ik heb alles wel gezien en ben altijd bang om in de weg te staan, haha. Bij sommige shows kun je best lang blijven hangen en kun je ook nog bij haar & kleding gaan kijken, maar omdat het hier een beetje krap was, was dat lastiger. Soms kun je zelfs ook nog wel blijven tot de show begint....maar dat kan dus wel een paar uur duren.

De locatie voor de show is bijzonder, de binnentuin van het museum, heel chique.

De belangrijkste plaatsen zijn al vergeven, daar mag echt niemand anders gaan zitten!

Het was vroeg vanochtend en ik had nog niets gegeten, daarom wandelen we even naar een bakkerij in de buurt voor een broodje en koffie.

Ik ga voor een bagel met zalm, een latte en ik deel de Cinnamon stick met Bente, lekker hoor!

Ik pak om 9 uur weer de metro terug naar het hotel, want daar ligt Bo nog te slapen en we moeten later vanochtend uit checken.

Dat gaat allemaal lekker voorspoedig, we laten onze koffers achter in het hotel om ze later die middag op te pikken. En dan gaan we richting Soho om te brunchen bij Balthazar.

Maar...we kunnen Barnes & Noble op Union Square niet voorbij lopen zonder er even binnen te gaan, altijd leuk om die mooie winkel vol boeken te bezoeken. Harry Potter & the cursed child is het boek van dit moment, hebben jullie het al gelezen?

Funko poppen zijn leuk om te verzamelen en er zijn er zelfs van Hillary Clinton, Donald Trump en Bernie Sanders, hahaha!

We stappen exact om half 12 Balthazar binnen en zijn net te laat voor brunch/ontbijt....zo jammer. We lopen dus even een rondje en komen om 12 uur terug om te bestellen van de lunchkaart.

Die is ook prima, maar de ontbijtkaart vind ik zelf iets beter, Bo gaat voor Eggs benedict en ik voor een Club Sandwich en we krijgen er allebei zoveel frietjes bij.....ze zijn wel erg lekker, haha.

Onze buren hebben krabpoten en die zien er ook heel erg lekker uit, nu heb ik spijt dat ik ze niet besteld heb!

Hoi! selfie in de rest room van Balthazar.....

Bo is nog op zoek naar Puma/Rihanne creepers, dus stappen we Bloomingdales in Soho nog even binnen, maar ze hebben ze niet. Wel weer de Kendall + Kylie collectie....

Ik moet om 2 uur ongeveer weer backstage zijn, nu in Midtown vlakbij Grand Central Station en dus pakken we de metro die kant op. Bo gaat iets verderop weer richting Rockefeller center en we meeten elkaar later weer. Hier loop ik langs de Public Library.

Ik ben een beetje vroeg en dus ga ik nog lekker even bij Starbucks zitten, aan de overkant van waar ik moet zijn, ik ga (weer) voor een Iced Pumpkin Spiced Latte.

ik heb net gegeten, dus echt geen trek, maar er zijn zoveel lekkere dingen te vinden in La Boulange van Starbucks!

De show van Oscar de la Renta vindt plaats in de Morgan Library & Museum, een modern gebouw met schilderijen en boeken. In de kelder staan alle kappers, makeup artists en nagelstylistes....wat een lekkere drukte is het alweer, al is de ruimte wel heel groot dit keer.

Er gebeurt van alles tegelijk, de modellen krijgen een pedicure/manicure, hun haar wordt gedaan en ze eten iets...er wordt behoorlijk aan hen geplukt, daar moet je ook maar tegen kunnen!

rechts de kappersafdeling en links de makeup afdeling....

Grappig, veel modellen van deze show komen van de show van Carolina Herrera en hebben dus een behoorlijk zware oogmake-up op....en aangezien de look van Oscar de la Renta letterlijk een no makeup look is, moet eerst alles er voorzichtig afgehaald worden.

Volgens mij is dit toch Romee Strijd? Ik ben echt zo slecht met namen van modellen, slecht eigenlijk, ik moet me beter gaan inlezen volgende keer.

De lieve, legendarische Tom Pecheux heeft de make-up look voor deze show gemaakt, maar die is dus niet zo heel spannend, haha. Ik heb nog wel een tijdje met hem gesproken over de make-up trends van dit moment en hij is niet zo'n fan van alle heftige make-up looks die je nu ziet op Instagram en Youtube. Hij vindt ze eigenlijk vreselijk, hij noemde het maskers die iedere vrouw op elkaar laat lijken....daar is make-up niet echt voor bedoeld. Al zei hij er wel bij, dat makeup er ook is om je creativiteit de vrije loop te geven, dus zo'n full makeup a la Kylie Jenner moet zeker kunnen (voor een avondje uit of fotoshoot) maar je moet ook zonder of met een lichte makeup op straat durven, anders is het echt een masker en dat wil je niet. Op de foto zegt Tom net even gedag tegen Jasmine Tookes, wat een beeldschoon model is dat!

De inspiratie is "natural individual beauty" en dat heeft ook te maken met frisse start van het huis Oscar de la Renta na het overlijden van de naamgever. Er zijn nieuwe designers aangetrokken (Laura Kim & Fernando Garcia) en het huis gaat dus met frisse moet de toekomst in. De look was dus makeup loos, op wat wenkbrauwgel, hydraterende producten en wat lipbalm na. Ik was dus best snel uitgekeken. Maar de modellen zien er allemaal toch beeldschoon uit, die kunnen dat prima hebben, de no makeup look.

Dit is Line Brems, zo'n mooie haarkleur heeft zij!

Essie was er voor de manicure & pedicure, beide met zachte, bestaande kleuren. Op de handen gaat Mademoiselle en op de voeten Spin the bottle & Mademoiselle in twee laagjes over elkaar heen.

Alles wat je nodig hebt staat op dit velletje papier, handig! Volgens Michelle Saunders van Essie is Mademoiselle voor iedereen de perfecte nude kleur die bij alle huidstinten past. Dat ga ik toch eens even onderzoeken...ik moet die kleur nog wel ergens hebben.

Wat een mooie ruimte voor een show, zoveel daglicht en hoge plafonds, heerlijk!

Er werd nog druk gewerkt aan de belichting toen ik er was, maar de show zou ook pas om 16 uur beginnen volgens mij, ze hebben dus nog wel even.

Ik wandel naar 5th avenue om even bij Saks te gaan kijken, dan belt Sem om even bij te kletsen en ga ik dus weer naar buiten. Als we klaar zijn sta ik bij Sephora voor de deur en ga ik naar binnen. Deze make-up van Milk zag ik al eerder, ziet er leuk en hip uit, maa ik heb niets gekocht.

Fijn! Moroccanoil kun je nu ook bij Sephora kopen, de prijzen in de USA zijn niet echt goedkoper dan hier, al heb je een klein voordeel i.v.m. de dollarkoers natuurlijk.

Lekker over the top, de lipproducten van Louboutin! Ik hou van make-up maar ik vind deze echt niet om aan te zien, zo enorm kitsch en daarom niets voor mij, sorry! De lipproucten zelf zijn prima, maar niet zo bijzonder dat ik ze moet hebben....laten liggen dus!

Maar hee....als je het mooi vindt, gewoon lekker kopen, een lipstick kost 90 dollar ;-)

Ik loop nog even terug naar Saks....dit jurkje van Proenza Schouler vind ik echt erg mooi.

Bo is op zoek naar een leuke, mooie tas en vind die van Stella McCartney wel mooi, deze zwarte is wel wat voor haar denk ik.

Of toch die met de zwanen of tijger?

Bo is in Bryant Park, dus daar loop ik ook naartoe. En wat is het daar gezellig, het zit vol met mensen van alle leeftijden die spelletjes doen, lezen, eten of gewoon kletsen.

Je kunt de spelletjes hier ophalen en weer terugbrengen en dat doet ook iedereen netjes.

Zo gezellig! Volgens mij kan dit in Nederland nooit goed gaan, dan zijn er altijd weer mensen die het slopen of kwijt maken, wat dat aan gaat is New York echt een fijne stad. De mensen zijn over het algemeen echt betrokken bij hun stad en zijn er trots op, dat mogen wij ook weleens zijn.

We drinken even iets in het park en gaan dat de Public Library in om foto's te maken voor Sem van de boeken.....

Blijkbaar is Winnie The Pooh jarig, gefeliciteerd!

Sex and the city fans, remember? ;-) Er zijn trouwens geen boeken te vinden, de grote zaal waarin ze staan is helemaal leeg in in renovatie omdat een deel van het plafond onlangs naar beneden kwam. Jammer! Bo en ik nemen nu de metro naar ons "oude' hotel om onze spullen op te halen en rijden naar The Standard, ons hotel voor de komende (en laatste) nacht.

We zijn dus in de West Village rond 5 uur en Bo heeft trek in Five Guys...ik loop gezellig even mee door Bleecker street en we komen deze "Emo" tassen tegen bij Marc Jacobs...love them!

Protect your heart!

Op de terugweg van Five Guys halen we nog even twee stukken taart van Magnolia Bakery, dat moet gewoon!

We wandelen langs NARS...maar daar was ik eergisteren al geweest!

We relaxen even in het hotel en gaan 's avonds eten met een paar andere dames uit Nederland bij Spice Market. In onze private dining room is het zo donker dat ik geen foto's van het eten kan maken, maar het was wel erg lekker.

We nemen geen toetje, maar Bente wil wel graag nog een ijsje.....in de winkel naast Hubby's. Ik hoef even niets!

Ze kan niet kiezen!

Het ijs ziet er wel heel lekker uit, misschien morgen nog een bekertje nemen?

We willen nog een drankje doen op het dak van het hotel, daar is een leuke bar, maar omdat Bo geen 21 jaar is mag dat niet, best een beetje flauw. Zeker als je gast bent in het hotel hoort dat er toch wel een beetje bij. En het is ook wel hypocriet, want in het restaurant beneden kun je gewoon een wijntje of cocktail bestellen en volgens mij zijn alle modellen en celebrities die hier komen ook niet altijd 21.....Maar goed, dit is het uitzicht! Wel heel mooi natuurlijk zo.

Bo heeft ook een tweede vlog online gezet, misschien vinden jullie het leuk om die nog even te kijken, vooral het stukje over de kerstwinkel is heel grappig!

 

Morgen gaan we weer naar huis, dus moet de taart nog op en de koffers ingepakt zijn. Ik ga 's ochtends shoppen bij Bergdorf Goodman en daarna zien we wel wat we nog gaan doen, we moeten om 3 uur richting vliegveld. We gaan nog wat leuks maken van de laatste dag New York! Fijne dag vandaag!

Deel dit artikel
Back to top