Reviews

Reiniger met glycolzuur - Peter Thomas Roth Glycolic Acid 3 % facial wash

Heel spontaan kocht ik twee weken geleden in New York een nieuwe gezichtsreiniger! Ik liep Sephora binnen toen mijn oog viel op een cleanser met 3 % glycolzuur van Peter Thomas Roth. Nu weten jullie misschien dat ik graag producten met glycolzuur gebruik omdat die zorgen voor een stralende, gezonde huid en daarom leek deze cleanser me wel wat. Inmiddels gebruik ik de Glycolic Acid 3 % facial wash al twee weken en vertel ik je er wat meer over. Goed nieuws...de cleanser is ook "gewoon" in Nederland te koop!

Peter Thomas Roth Glycol Acid 3 % facial wash EUR 31,00 (fles 250 ml) via Cosmania.nl

 

Dubbele reiniging

Misschien nog even goed om te vertellen, ik doe vrijwel altijd aan dubbele reiniging. Dat betekent dat ik altijd eerst mijn make-up verder met een speciale makeup remover (soms een olie, soms een micellaire reiniger of een balsemachtige variant) en daarna mijn huid reinig met een facial wash. Als ik haast heb (of weleens geen zin heb) dan kies ik voor een alles in één reiniger zoals de Purity made simple van Philosophy. 

De reiniger van Peter Thomas Roth gebruik ik dus als tweede stap, mijn makeup verwijder ik momenteel met The Cleansing oil van La Mer (willen jullie daar ook een review van?).

Misschien wat lastig te lezen, maar deze cleanser wordt omschreven als een "fabulous" olie-vrije anti-aging exfoliërende reiniger die helpt fijne lijntjes, rimpeltjes en andere tekenen van huidveroudering vermindert. Het helpt te huid te zuiveren en maakt de huidstructuur gladder en fijner.

 

Glycolzuur

Glycolzuur wordt gewonnen uit suikerriet en is een fruitzuur (AHA) dat op een milde manier de dode huidcellen van de huid afweekt en ook zorgt dat de poriën niet verstopt raken. Bij regelmatig gebruik zal de huid gezonder worden, er stralender uitzien en qua structuur fijner worden, op de lange termijn kunnen fijne lijntjes echt verminderen mede omdat je huidverzorging beter zal werken op een gezonde, schone huid. Althans, dat merk ik zelf! Het is vooral een heel fijn ingrediënt bij een iets droge huid die al wat ouder is, al is glycolzuur eigenlijk prima voor elk huidtype. 

Bij een gevoelige huid kunnen producten met glycolzuur weleens zorgen voor een prikkelend gevoel, het blijft tenslotte een zuur. Dat kan geen kwaad, je huid moet er gewoon aan wennen en dus is het verstandig het gebruik van producten wat op te bouwen. Gebruik ze niet te vaak en combineer ze eventueel met andere producten om de werking wat te verminderen. 

Als je een AHA gebruikt, dan is je huid ook wat gevoeliger voor UV straling, zorg er daarom altijd voor dat je overdag een product met SPF gebruikt. Let erook op dat je niet te vaak de huid exfolieert met een AHA zoals glycolzuur, iedere dag is helemaal niet nodig, soms is 1 of 2 keer per week exfoliëren al voldoende voor een mooi resultaat.

Mijn huid is al behoorlijk gewend aan glycolzuur, dus kan ik zonder problemen producten met glycolzuur gebruiken. Meestal gebruik ik een vloeibare exfoliant (zoals Liquid Gold van Alpha H, Le Weekend de Chanel of Good Genes van Sunday Riley) en soms gebruik ik een (nacht)masker waarin glycolzuur verwerkt is. Meestal gebruik ik 3 keer per week een product met glycolzuur in de avond.

ingrediënten Peter Thomas Roth met milde reinigende werkzame stoffen, vitamines en 3 % glycolzuur

 

De reiniger is daar nu bij gekomen en dat bevalt mij goed. Ik vind dit een fijne manier om de huid licht te exfoliëren, want het is zeker geen heftige exfoliant. Dat komt natuurlijk ook omdat je de glycolzuur weer van je huid afspoelt, in tegenstelling tot een vloeibare exfoliant. Maar dat maakt het wel een fijn "instapproduct", je kunt je huid langzaam laten wennen aan een exfoliant en  dan eventueel overstappen of verder gaan met een iets hoger geconcentreerd product.

De reiniger is behoorlijk schuimend en prikt toch wel een beetje op de huid, iets wat ik meestal merk als ik een wondje of puistje heb. Pas wel op bij je ogen, want daar wil je de reiniger niet in krijgen. Zelf combineer ik deze reiniger met mijn Clarisonic om een nog schonere huid te krijgen. Mijn huid voelt na gebruik van deze reiniger schoon, maar zeker niet droog of trekkerig. Ik merk dat een puistje de volgende dag minder is of soms zelfs weg, dus dat is ook fijn. Ik heb de reiniger nu bijna twee weken lang vrijwel dagelijks gebruikt, maar je mag de reiniger ook minder vaak gebruiken om te wennen. Zelf zou ik niet aanraden om de reinger vaker te gebruiken, maar uiteraard kan het eventueel wel.

 

In Nederland worden de producten van Peter Thomas Roth verkocht bij Cosmania, in hun webshop betaal je voor een grote fles van 250 ml EUR 31,00. De reiniger is zuinig in gebruik, dus doe je echt wel een tijd met deze fles en dat maakt het eigenlijk een prima geprijsde reiniger. Ik vind het een aanrader als je een iets droge huid hebt die er weleens dof uit ziet, probeer hem eens uit!

Deel dit artikel
Back to top