Reviews

Foundation review - Urban Decay All Nighter liquid foundation

Vorige week liet ik jullie al een video zien waarin ik de nieuwe foundation van Urban Decay, de All Nighter Liquid Foundation, aanbracht. In de video hoorde je al wat ik van deze foundation vind, vandaag deel ik mijn review in dit artikel. Handig, want zo kun je alles nog eens rustig nalezen en kun je de close-up foto's bekijken. Ik ben behoorlijk onder de indruk van deze foundation, maar of het een foundation voor iedereen is???

Urban Decay All Nighter Liquid foundation EUR 36,50 (flacon 30 ml) - exclusief bij ICI Paris XL verkrijgbaar in 24 kleuren)

 

Wat zegt Urban Decay over deze All Nighter Liquid foundation?

"De ultieme foundation voor een huid die perfect egaal oogt. De waterproof formule geeft een volledige dekking die de hele dag (of nacht) blijft zitten, de finish is modern en matte, oogt nooit overdreven of too much.

De volledig dekkende formule zit boordevol pigment, waardoor je maar weinig van de foundation nodig hebt voor een mooi resultaat. Het is niet nodig om meerdere laagjes aan te brengen. Licht reflecterende deeltjes laten oneffenheden minder opvallen, terwijl hi-tech ingrediënten de huid matteren en olie absoberen zodat de huid niet meer gaat glanzen. De foundation is ideaal voor feestjes in de nachtelijke uren, maar ook comfortabel genoeg op overdag te dragen."

Verpakking & ingrediënten

 

Urban Decay heeft het goed gezien, dekkende foundations die een "flawless" resultaat geven zijn momenteel behoorlijk hot! We zijn tegenwoordig behoorlijk gefascineerd door een vlekkeloze, perfecte huid, mede veroorzaakt door de prachtige filters op social media apps zoals Instagram en Snapchat. Op de foto krijg je zo'n perfecte huid binnen 1 seconde, maar hoe moet het dan in het echte leven?

Tja, dan willen we eigenlijk ook steeds vaker een vlekkeloze huid, een foundation (of concealer) gebruiken lijkt tegenwoordig dus een must. En dan gebruiken we het liefste een foundation die makkelijk aan te brengen is, een mooi resultaat geeft, lang blijft zitten en die je niet voelt op de huid.

Met de nieuwe, vloeibare All Nighter foundation voldoet Urban Decay aan al die eisen! En echt, dat is absoluut zo, de claims van Urban Decay kloppen allemaal. De foundation is olievrij, heeft een volledige dekking, is langhoudend, heeft een matte finish en is waterproof. Dat zit dus in dit zilveren flesje met het venster waardoor je goed kunt zien hoeveel foundation er nog in het flesje zit.

De verpakking is lekker edgy, precies wat goed past bij dit fijne, moderne make-up merk. Het flesje is gemaakt van kunststof en heeft een dop die goed afsluit.

De formule is vrij normaal voor een vloeibare foundation, niet te dun en niet te dik. Het flesje heeft een pompje waarmee je de foundation oppompt uit de flacon en dat gaat probleem loos. De foundation is heel erg gepigmenteerd, ik geloof dat ik niet eerder zo'n gepigmenteerde foundation heb gezien! Je hebt dan ook maar heel weinig nodig voor een volledige dekking. 

ingrediëntenlijst Urban Decay All Nighter Liquid foundation - zonder olie, verder vooral veel siliconen en pigmenten, geen bijzondere andere werkzame ingrediënten

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Toen ik in New York bij Sephora was, heb ik een kleur uitgezocht die goed bij mijn huid past. Dat viel nog niet mee, omdat je uit 24 kleuren kunt kiezen. Na wat testen werd het wel duidelijk, kleur 6 was perfect voor mijn huid (medium beige with soft warm undertone). Het is bij zo'n dekkende foundation echt belangrijk om een goede tint te vinden, dus het kan even zoeken zijn.

Na terugkomst uit New York lag er nog een andere kleur bij mij thuis, opgestuurd door Urban Decay, en dat is wel handig want nu kunnen jullie het verschil zien tussen kleur 4,5 (medium-light beige with subtle pink undertone). Mijn kleur moet altijd warm zijn, maar zeker niet te roze want dat is te koel. Gek genoeg lijken de kleuren best op elkaar, maar eenmaal op mijn huid zie je absoluut verschil.

Urban Decay All Nighter Liquid foundation in kleur 4,5 & 6

swatches Urban Decay All Nighter Liquid foundation in kleur 4,5 & 6

Ik heb een klein pompje op mijn hand aangebracht, vervolgens heb ik stipjes op mijn huid aangebracht met mijn vingers. Ik heb een foundationkwast van Guerlain gebruikt om de foundation te verdelen en dat resultaat zie je hieronder. In de video die je helemaal onderaan ziet staan, kun je zien hoe dat werkt. 

 

De foundation is zeer dekkend en om eerlijk te zijn blijft de foundation best wat op mijn huid liggen, iets wat ik zelf van dichtbij wel goed zie. Van een afstandje zie je dat niet, dus het effect op foto's en video is echt geweldig, ook in de avond (of nacht) is het resultaat geweldig. Om de foundation iets natuurlijker te laten ogen gebruik ik altijd een glanzende primer van Becca en verdeel ik de foundation nog wat extra met een vochtige foundationspons van Dior (of ik gebruik een Beautyblender). En als laatste stap gebruik ik nog een settingspray, dat helpt ook.

voor - zonder foundation

na - met Urban Decay All Nighter liquid foundation in de kleur 6

links zonder foundation en rechts met Urban Decay All Nighter liquid foundation in de kleur 6, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt (dat is ook niet nodig)

 

Review

Na twee weken bijna ononderbroken deze foundation te hebben gedragen ben ik toch wel om, deze geweldig dekkende foundation is gewoon heel erg goed. Natuurlijk moet je ervan houden, van die goede, volledige dekking maar als je dat doet, dan is dit de foundation van je dromen ;-)

Je hebt binnen een paar tellen een volledige dekking, de huid blijft er stralend uitzien en wordt niet grauw of dof als je de foundation draagt. En de houdbaarheid is indrukwekkend, zelfs in het warme, zweterige weer in New York bleef de foundation perfect op zijn plaats. Maar ook terug in Nederland is de foundation telkens netjes, de hele dag, op zijn plaats. Je voelt de foundation absoluut niet zitten, hij voelt niet droog aan (dat gebeurt soms weleens bij dit soort matte, dekkende foundations) en de foundation geeft vrijwel niet af, je kunt je gezicht dan ook gerust aanraken.

Zoals je al hebt kunnen lezen, vind ik dat je de foundation wel wat ziet zitten op mijn huid. Mijn huid is iets droog, heeft een rimpeltje hier en daar en daardoor zie je foundation van dichtbij wel. Het helpt om een goede primer te gebruiken en de foundation heel goed in de huid te blenden, maar de foundation kan toch wat in de lijntjes gaan zitten. Dat verdwijnt weer door goed te blenden, maar het vergt wel iets meer moeite. Al met al vind ik de voordelen opwegen tegen de nadelen en dat blijkt wel uit het feit dat ik deze foundation vanaf 9 september bijna iedere dag heb gebruikt. Ik hou van de goede dekking, die mijn pigmentvlekken goed camoufleert. 

 

Dekking - compleet dekkend al in één laagje, opbouwen is niet nodig. De foundation is wel zichtbaar op de huid, maar je voelt deze absoluut niet zitten.

 

Finish - behoorlijk mat, maar toch wel stralend (maar niet glanzend!) en dat blijft bij mij ook de hele dag zo, ik gebruik geen poeder en dat is ook echt niet nodig bij mij.

 

Houdbaarheid - heel goed, tijdens warme, zweterige dagen in New York bleef de foundation de hele dag goed zitten, op een normale dag is de houdheid geweldig.

 

Huidtype - normaal, normaal tot vet en een vette huid - pas op bij een droge huid (combineer dan met veel hydratatie en een glanzende primer) en bij een huid mijn rimpeltjes of veel donshaartjes, goed blenden is dan echt een must.

 

Prijs - EUR 36,50 (flacon 30 ml) verkrijgbaar in 24 kleuren (!!)

 

Verkooppunten - bij 5 ICI Paris XL filialen (Amsterdam Kalverstraat, Rotterdam Lijnbaan, Den Haag Grote Marktstraat, Breda Eindstraat en Eindhoven Demer) alsook in de webshop van ICI Paris XL.

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Urban Decay All Nighter Liquid foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top