Reviews

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette - swatches & review

Als Naked fan van het allereerste uur, was ik natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwste Urban Decay Naked oogschaduwpalette! Over een weekje ligt het hier in Nederland in de winkels, maar ik heb het palette al iets eerder kunnen testen. In dit artikel zie je de swatches van het Urban Decay Naked Ultimate Basics eyeshadow palette, samen met mijn review en foto's van een look. Kijk je mee?

Urban Decay Naked Ultimate Basics eyeshadow palette EUR 54,90 (vanaf 10 oktober 2016, exclusief bij ICI Paris XL)

In het Urban Decay Naked Ultimate Basics palette vinden we dit keer 12 matte oogschaduws (12 X 1,2 gram), in zowel iets koele als iets warme tinten. Het is een ideaal basis palette, de kleuren kun je stuk voor stuk prima gebruiken voor verschillende neutraal gekleurde looks. Die kunnen trouwens best behoorlijk donker/opvallend worden als je de donkere kleuren Lethal & Blackjack gebruikt.

Je kunt de natuurlijke, matte kleuren oo prima combineren met de fellere, meer opvallend gekleurde en glanzende oogschaduws van Urban Decay. Zie het als een mooi basisstuk in je garderobe, combineer het met met verschillende meer opvallende items en je ziet er altijd goed uit.

Het palette is vierkant van vorm, is gemaakt van stevig, bronskleurige kunststof en sluit redelijk goed af. In het deksel zit een grote spiegel, die bij mij extra los had gelaten en dat is niet handig. Maar goed, dat kan gebeuren en een beetje lijm lost dat weer op.

De 12 oogschaduws zijn verdeeld over twee rijen, de bovenste rij is wat koeler van tint dan de onderste rij. De oogschaduws zijn allemaal mat van textuur, ze voelen ook wat droger en stroever aan dan de meer glanzende varianten van de Naked palettes. Maar dat is altijd het geval bij matte oogschaduws, die voelen gewoon anders aan en meestal kost het ook iets meer moeite om de kleuren aan te brengen.

De pigmentatie van de oogschaduws is goed, de kleur die je ziet in het palette krijg je ook op je huid als je ze aanbrengt. Op de foto's hieronder heb ik de swatches gemaakt met mijn vingers op een "schone" huid zonder basis, wel heb ik meestal twee of drie laagjes aangebracht.

Je ziet het misschien een beetje, sommige oogschaduws lieten al wat los toen ik het palette kreeg, iets dat ook het gevolg kan zijn van de losse spiegel? Ik vind nl. dat de oogschaduws juist behoorlijk stevig in het palette zijn geperst en ze laten bij het opnemen met een kwast dan ook niet snel los. 

v.l.n.r. swatches Blow, Nudie, Commando, Tempted, Instinct & Lethal

v.l.n.r. swatches Pre-game, Extra bitter, Faith, Lockout, Magnet & Blackjack

Bij het palette krijg je een kwast met twee verschillende kanten (blending & smudgerbrush), een heel compact kwastje om kleur heel geconcentreerd aan te brengen (bij de wimperrand bijvoorbeeld) en een kant die de oogschaduw wat losser, minder dekkend aanbrengt of de oogschaduws juist wat kan blenden. Het kwastje is gemaakt van synthetische haren en is fijn in gebruik!

Mijn look van vandaag met vooral de warmere tinten van de onderste rij. Ik heb Pre-game over mijn hele ooglid gebruikt, daarna Faith in de buitenste ooghoek aangebracht en Extra Bitter in de arcadeboog. Met Lockout heb ik het onderste randje een beetje donkerder gemaakt, alsook het buitenste ooghoekje (incl. deel van arcadeboog). Onder mijn wenkbrauw heb ik wat Blow aangebracht, gemengd met Pre-Game, van dichtbij lijken de kleuren wat flets, maar van verderaf zien ze er beter uit.

Om de look af te maken heb ik natuurlijk nog wat andere producten van (o.a.) Urban Decay gebruikt:

 

- Urban Decay All Nighter foundation (review)

- Urban Decay Perversion waterproof fine point eye pen (goede, zwarte kleur, fijne punt en brengt makkelijk aan, ik vind alleen wel dat deze afgeeft/stempelt na een tijdje dragen en dat is toch wel jammer. Hij is wel goed waterbestendig!)

- Urban Decay Tinted Brow Tamer Soft Brown (een fijne, getinte wenkbrauwgel die de haartjes lichtjes kleurt, ze niet hard maakt en geen klontjes geeft, geweldig en die ga ik zeker vaker gebruiken)

- Urban Decay Vice lipstick Conspiracy (Ik moet weer even wennen aan de metallic finish, maar het heeft wel wat, mooi voor de herfst vind ik)

- Urban Decay Afterglow 8-hour powder highlighter Sin (ik ben op slag verliefd geworden op deze mooie, poederhighlighter, de textuur is heel fijn, bijna cremig en de poeder blend zo mooi met mijn huid, een aanrader)

 

Naast deze prodicten heb ik de Dimensions de Chanel mascara, Deep Throat blush, Laguna bronzer en Radiant creamy concealer van NARS gebruikt voor deze look.

De complete look! Ik vind het eigenlijk wel een geslaagde, neutrale herfstlook!

Zoals ik al vertelde, ik ben al sinds het eerste Urban Decay Naked palette fan, als sinds 2011 dus. Ik heb dan ook ieder palette van de Naked serie in mijn bezit en heb ze ook echt veel gebruikt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er na een tijdje meestal weer mee stop, maar dat heeft puur te maken met het feit dat ik zoveel andere producten te testen heb. Er is werkelijk niets mis met de palettes, ook dit nieuwe Naked Ultimate Basics palette niet.

De kwaliteit is goed, de kleuren heel erg bruikbaar (zowel voor koelere als warmere types) en het ziet er mooi uit. Toch kan ik me voorstellen dat je het misschien niet zo spannend (meer) vind, zeker niet als je misschien de eerdere Naked Basics palettes al hebt. Toch is het wel een aanvulling op die palettes, juist omdat hier meer warme, koperkleurige tinten in zitten.

Is het een musthave? Ja, dat vind ik wel, als je houdt van matte oogschaduws en je nog geen andere Naked Basics palettes hebt. Maar heb je die wel, dan is het misschien minder "nodig" om dit palette te kopen. Heb je alleen nog maar de glanzende Naked palettes van Urban Decay? Dan is dit zeker een musthave, matte oogschaduws zijn echt nodig in je stash! En zeker als je ze combineert met een mooie highlighter en metallic lipstick, ben je weer helemaal on trend.

Het Urban Decay Naked Ultimate Basics eyeshadow palette gaat EUR 54,50 kosten en zal vanaf 10 oktober 2016 te koop zijn in de online shop van ICI Paris XL, alsook bij de filialen met een Urban Decay counter.

 

Staat het palette op jouw wishlist? Hoe vind jij de look geworden? Ga je deze herfst ook voor een metallic lipstick?

Deel dit artikel
Back to top