Nieuws

Hoe overleef ik rimpeltjes? Door erom te lachen!

- gemaakt in samenwerking met Vichy - 

Een tijdje geleden was er een dame in het nieuws die de methode had om rimpelvrij te blijven als je ouder bent: ze had al jaren niet meer gelachen, zelfs niet geglimlacht. Want, was haar overtuiging, van lachen krijg je alleen maar rimpels en dat wilde ze niet.....Wat een onzin joh, ik lach liever iedere dag uitgebreid en heel vaak, ook al krijg ik daar rimpels van! Ik maak me dan ook geen moment druk om mijn rimpeltjes, die ik echt wel heb op mijn 46e...kijk je mee naar de evolutie van mijn huid door de jaren heen?

Wat een lief babytje, ergens in de zomer van 1970 toen ik een paar maandjes oud was! Smile!

Ik lach natuurlijk niet altijd, hier pakte iemand net een speeltje af voor de foto werd gemaakt. Ik zit op schoot bij mijn Indische oma, zij was hier ongeveer dezelfde leeftijd als ik nu ben (en dus al oma) en ik herken steeds vaker trekjes van haar in mij qua uiterlijk. Zij was trouwens ook gek op mooie beautyproducten en verzorgde haar huid heel goed!

Hier werd ik twee jaar, wat een feest! Oh ja, hier zie je goed dat ik als kind behoorlijk blond was, ondanks dat mijn vader van Indische afkomst is.

En hier was ik zes jaar, ik sta op de foto met mijn overgrootoma die wel 102 jaar oud is geworden. Op deze foto is ze 73 jaar en ik vond haar echt stokoud. Dat is tegenwoordig wel anders, vrouwen van begin 70 zien er vaak zo vitaal en jong uit.

Met mijn kleine broertje, we schelen 4,5 jaar in leeftijd en ik denk dat ik hier een jaartje of 9 ben.

Ik zie er zo jong uit, maar hier zat ik toch al op de middelbare school, volgens mij in de eerste klas omdat ik nog een zelfgebreide trui van oma aanhad en dat deed ik later echt niet meer. Mijn haarkleur werd ook langzaam wat donkerder....

Dit is een paar jaar verder, ik was 15 of 16, maakte mijn haar lichter met Spray blond (wie kent het nog?) en was vooral heel veel bezig met jongens, uitgaan en feesten. Oh ja, tussendoor deed ik ook nog mijn best op school.

Tijdens feestjes was ik ook achtergrondzangeres....wel een valse hoor, want zingen kan ik echt niet. Ik hou wel van deze outfit, zo schattig!

Op mijn achtiende deed ik mee aan de Miss verkiezing in de plaatselijke disco....kan gewoon! Ik won niet, maar had wel lol (en genoeg aandacht). Na die verkiezing ben ik nog lang gestalkt door mannen die ik helemaal niet leuk vond....dat hoorde er gewoon bij.

Dit is iets later en je kunt goed zien dat Pamela Anderson mijn rolmodel was, die wenkbrauwen zijn echt vreselijk...net zoals mijn haarkleur die echt te licht was. Ik ben ook weleens platinablond geweest, maar die foto kon ik gelukkig niet vinden.

Bo werd in 1997 geboren en deze foto is van dat jaar, was een cutie is het toch. 

Mijn moeder heeft een hekel aan op de foto staan en dus zijn foto van ons samen zeldzaam, maar ik vond er toch één! Ik heb een jonge moeder, ze was pas 18 jaar toen ik geboren werd en op de foto is ze 44, 2 jaar jonger dan ik nu ben. En toen was ze dus al oma, ik denk dat het bij mij nog wel even gaat duren!

Kijk en als je dan 85 jaar bent, geen zin in rimpeltjes hebt, dan swap je gewoon je gezicht met je kleindochter. Dit is dus het gezicht van mijn oma geswapt met dat van mij. Lachen toch?

 

Dit zijn mijn "geheimen" voor een mooie, gezonde huid:

  • rook geen sigaretten, stop ermee of begin er niet aan
  • eet veel groenten en fruit, zorg voor een uitgebalanceerd voedingspatroon met gezonde producten. Skip slechte vetten en eet met mate (maar wel lekker & goed)
  • drink weinig alcohol, zeker niet dagelijks
  • sta positief in het leven, bij mij is het glas altijd halfvol en niet halfleeg. 
  • verzorg je huid goed, al van jongs af aan en niet pas als je rimpeltjes ziet komen
  • bescherm je huid goed tegen de zon, iedere dag.

 

Eerlijk is eerlijk, dat is misschien geen spannend lijstje met geheimen. Ik denk dat iedereen wel weet dat deze tips helpen een mooie huid te houden, maar ik wilde ze toch nog even met je delen.

Misschien is de vierde tip wel het meest belangrijk, omdat ik er zeker van overtuigd ben dat je aan de buitenkant uitstraalt hoe je je van binnen voelt. Sta je positief in het leven, lach je veel en vaak en voel je je goed? Dan zul je er altijd jonger, frisser en mooier uitzien dan als dat niet het geval is. Zeg nu eerlijk, je kijkt toch ook liever naar een lachend gezicht met een rimpeltje hier en daar dan naar een somber gezicht met weinig uitstraling dat helemaal rimpelloos is? 

En dit ben ik nu, vorige week om precies te zijn. Ik ben behoorlijk tevreden met mijn huid, die nog steeds best glad en stevig is. Natuurlijk zie je heus wel een rimpeltje, maar ik heb weinig te klagen. Lucky me, ik heb echt goede genen denk ik, want door mijn Indische afkomst ziet mijn huid er echt wel jonger uit, dat is heel fijn.

Maar ik probeer me ook goed te houden aan mijn tips, zo zorg ik al vanaf mijn 15e goed voor mijn huid en nu, 30 jaar later, denk ik toch dat dit effect heeft gehad. 

Smile not wrinkle.....dat is de slogan van een nieuwe campagne van Vichy en zij hebben mij dan ook benoemd tot hun ambassadeur en dat vind ik een behoorlijke eer! Vichy wil aan iedereen overbrengen dat het hebben van rimpeltjes echt niet zo erg is, het hoort gewoon bij het ouder worden. En ouder worden willen we allemaal, dus kunnen we er beter om lachen en ons er zeker niet (te) druk om maken. Maar...ijdel als we allemaal zijn, willen we ze toch wel een beetje beperken die rimpeltjes, een goede huidverzorging is dus zeker aan te raden. 

Naarmate ik ouder word, merk ik dat goede huidverzorging echt wel iets voor mijn huid doet! Nee, geen wonderen misschien, de rimpeltjes komen toch wel. Maar ik moet er niet aan denken mijn dag te beginnen zonder hydraterend serum en beschermende creme, dan oog ik echt 10 jaar ouder aan het eind van de dag. Mijn huid heeft dat gewoon nodig.

De Vichy Liftactiv Supreme lijn richt zich vooral op de huid die gedurende de dag veroudert. Als 40 plusser herken je dat misschien wel, 's ochtends zie je er fris uit maar aan het eind van de middag oogt je huid dof en lijkt die minder stevig. Om dat nu te verminderen is het belangrijk de huid goed te verzorgen met producten met veel hyaluronzuur (maakt de huid voller), rhamnose (verstevigt de huid) en glycerine (beschermt de huid). Mijn tip : gebruik iedere dag een serum om extra voedingsstoffen toe te voegen! Meer informatie vind je op www.vichy.nl

Die rimpeltjes die ik heb...ik lach erom! En dat kan ik jullie ook alleen maar aanraden, sta positief in het leven en dan kun je die rimpeltjes (die toch wel komen) echt wel aan! Hoe gaan jullie om met het ouder worden van je huid?

Deel dit artikel
Back to top