Reviews

Bobbi Brown Retouching Face pencil & Retouching Wand | fijne toverstokjes

Een perfect egale huid willen we allemaal wel, maar soms hebben we daar wel een beetje hulp bij nodig. Foundation of concealer zijn make-up producten die je kunt gebruiken om zo'n egaal canvas te bereiken, maar veel vrouwen vinden het aanbrengen best lastig. Bobbi Brown heeft nu twee nieuwe producten uitgebracht, de Retouching Face Pencil & Retouching Wand, die je zou kunnen omschrijven als "toverstokjes". Ze "toveren" oneffenheden, schaduwen, vlekjes en plekjes zo weg, terwijl het resultaat heel natuurlijk blijft. Kijk je mee naar mijn review?

Bobbi Brown Retouching Face Pencil Medium & Illuminate EUR 29,00 p.s. (2,4 gram) & Retouching Wand Medium EUR 36,00 (3,1 ml)

Bobbi Brown geeft aan dat deze nieuwe potloden haar geheim zijn voor een natuurlijke, gereoucheerde uitstraling. De romige potloden met een matte finish verdoezelen roodheid en lichten donkere plekjes en schaduwen op. De potloden kunnen zowel onder of boven foundation worden aangebracht of gewoon op de "blote" huid, je hoeft geen foundation te dragen.

De Retouching Face Pencils zijn "klassieke" potloden, de cremige textuur is gevat in hout en je moet de pencils na gebruik dan ook slijpen. Gelukkig krijg je een goede puntenslijper bij aankoop in het doosje, heel prettig! Ik heb de kleur Medium, die ik gebruik om schaduwen/donkere vlekjes op te lichten en het pencil in "Illuminate" die fungeert als een zeer precieze highlighter.

swatch Bobbi Brown Retouching Face Pencil Medium & Illuminate

Ik zie wat donkere schaduwen onder mijn ogen, daar zet ik een streepje neer....

En op mijn pigmentvlekjes ook....

 

Je blendt het potlood heel makkelijk met/in de huid, dat gaat het snelst en beste met je vingertoppen. Door de warmte smelt de textuur van het potlood goed met de huid en zie je vrijwel niets van. Dat moet ik misschien anders formuleren, je ziet natuurlijk wel iets, want de vlekjes/schaduwen/plekjes verdwijnen, maar je ziet geen laagje make-up op de huid. Dat is natuurlijk heel fijn! En het mooie aan de Retouching Face Pencils is dat de textuur niet te vet is, waardoor het effect ook lang mooi blijft, je hoeft zeker niet meer bij te werken.

Natuurlijk kies je een kleur die bij je eigen huidstint past, maar de Illuminate is geschikt voor (vrijwel) iedereen, dat is een champagne kleurige highlighter met fijne glitters. Die gebruik je dus om bepaalde delen van je huid op te lichten, zoals ik hieronder laat zien.

Boven je lippen, op de cupidoboog om ze iets voller te laten lijken en op het puntje van je neus en ook iets op je neusbrug (dan lijkt deze iets smaller).....

..of direct onder je wenkbrauwen, zo lift je direct je wenkbrauwen en krijg je een open & frisse blik. Je kunt Illuminatie ook nog aanbrengen bij de binnenste ooghoek.

 

Hier nog wat tips van Bobbi herself:

 

  • OM TE HIGHLIGHTEN: Breng de Illuminate Pencil aan op de jukbeenderen, de binnenste hoeken van de ogen of onder de wenkbrauwboog. Blendt goed met je vingertoppen.
  • OM SCHADUW TE BEDEKKEN: Gebruik een potlood één of twee tinten lichter dan jouw huidskleur en breng het aan op de diepste delen van je gezicht – de binnenste hoeken van de ogen, rond de neus, en mondhoeken.
  • OM DONKERE VLEKJES TE BEDEKKEN: Begin eerst met een potlood één of twee tinten lichter dan jouw huidskleur en gebruik hierna een potlood gelijk aan jouw huidskleur.
  • OM ROODHEID TE BEDEKKEN: Gebruik een potlood gelijk aan jouw huidskleur. Breng het aan voor of na de foundation, waar je de roodheid kan zien. Het kan ook gebruikt worden tijdens de dag als touch-up.

De Retouching Wand is meer een klassieke foundation/concealer qua textuur, maar dan wel in een modern, handig om mee te nemen jasje. Juist als je niet zoveel dekking wenst of nodig hebt, maar toch weleens een plekje hebt dat je iets minder wilt laten opvallen, is zo'n pen met daarin concealer handig. 

Op de pen zit een sponsje van zacht materiaal, waar de concealer doorheen komt als je aan de achterkant draait. Je kunt de Retouching Wand direct op je huid gebruiken, de "wand" gebruik je om het product direct goed te verdelen,dat werkt fijn. Je hebt trouwens niet veel nodig, de concealer is behoorlijk gepigmenteerd en dekt snel kleine oneffenheden.

De textuur is lekker romig, zeker niet droog maar is toch vrij mat als die eenmaal is aangebracht op de huid. Het is absoluut een ideaal stiftje voor onderweg, je hebt geen gedoe met kwastjes of lastige flesjes/doosjes, maar haalt simpelweg de dop eraf, klikt een paar keer en je kunt altijd even iets bijwerken. Ik heb altijd een concealer in mijn tas, die ik meestal gebruik als ik mijn lipstick even wil bijwerken, dan maak ik de randjes mooi met een klein beetje concealer. Daar is deze Retouching Wand ook prima voor! Ik heb de kleur Medium gekregen om te testen en die kleur past goed!

helemaal rechts de Retouching Wand Medium, een compleet andere kleur dan de Retouching Face Pencil in Medium, die is meer peachy (en daardoor beter geschikt om donkere plekjes op te lichten/corrigeren?

Ik had een puistje onder mijn kin, daar heb ik wat concealer op gestipt en de roodheid was meteen minder te zien. En op pigmentvlekken werkt het ook goed. Deze textuur is juist wat prettiger op delen van je gezicht die wat droger kunnen zijn (dus op een puistjes & op je wangen). 

Voor & na de Retouching Face pencils & Retouching Wand - zie je het verschil? De donkere kringen zijn opgelicht, de huid boven mijn wenkbraywen ook en ik vind dat ik er frisser uitzie door de Illuminate!

 

De nieuwe Retouching Face Pencil en Retouching Wand van Bobbi Brown zijn enorm fijn "on the go" maar ook ideaal voor vrouwen die niet zo houden van foundation. Je kunt er plaatselijk toch iets mee verdoezelen, maar het effect blijft natuurlijk, je blijft nog steeds "jij" zien en je bent niet verborgen achter een laag make-up! Maar ook make-up lover zoals ik vinden het vast fijne producten, juist omdat ze makkelijk in gebruik zijn en prima te combineren zijn met andere producten. Ik vind vooral de texturen heel fijn, ze liggen echt niet op de huid maar versmelten er juist mooi mee. 

Ben je in de buurt van een Bobbi Brown counter/verkooppunt bij De Bijenkorf of Douglas, laat je dan eens adviseren door een make-up artist! Of je shopt ze online in de Nederlandse online shop van Bobbi Brown, www.bobbibrown.nl. Je koopt de Bobbi Brown Retouching Face Pencil (in 10 kleuren) voor EUR 29,00 en de Retouching Wand (in 9 kleuren) voor EUR 36,00.

Deel dit artikel
Back to top