Reviews

Synthetic de Chanel collectie met review van Calligraphie de Chanel

Jullie hebben deze week al een artikel gezien over de Synthetic de Chanel collectie, die volgens bronnen toch kerst/feestdagen collectie is van dit luxe merk. Dat was best een verrassing, want heel "kerstig" of feestelijk vind ik de producten niet. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet fijn zijn, ik ben ze natuurlijk wel gaan testen. Het meest benieuwd was ik naar de creme/gel eyeliner : Calligraphie de Chanel. Kijk je mee naar mijn review?

Een deel van de Synthetic de Chanel collectie, helaas heb het oogschaduwpalette niet binnen gekregen.

Calligraphie de Chanel - de eerste echte gel/cream eyeliner van Chanel! Het potje is behoorlijk groot, net zo groot als de Illusion d'ombres ongeveer, die je overigens ook kan gebruiken als eyeliner als je zou willen.  Je krijgt ook een klein kwastje bij de eyeliner, in twee delen die in elkaar schuiven. Dat is fijn, maar door het korte handvat werkt het niet lekker, ik moet echt een langer kwastje hebben om eyeliner netjes aan te brengen.

Die heb ik dan ook gebruikt, maar ik kan je nu alvast zeggen, het viel behoorlijk tegen om een mooie eyeliner neer te zetten! Calligraphie de Chanel is heel zacht, het is meer een creme dan een gel en de textuur is wat te dun en hecht niet zo goed aan de huid. Ook de pigmentatie valt enorm tegen, op de foto hieronder zie je één streekje van de eyeliner en je ziet dat de kleur meer bruin dan zwart is. Ik vind het een echte tegenvaller, zeker omdat de kleur Hyperblack heet.

De textuur is niet zo stug, waardoor de eyeliner op zich makkelijk aanbrengt, maar waardoor je niet zo goed strakke lijnen kan zetten met je kwast. Het resultaat is een beetje slordig en ik heb drie laagjes moeten aanbrengen om uiteindelijk deze zwarte kleur te krijgen. Dat vind ik persoonlijk echt teveel, ik vind dat een goede eyeliner aan één laagje voldoende moet hebben. 

De houdbaarheid is op zich goed, al stempelt de eyeliner wel iets op de huid na een tijdje, maar niet zo heel erg. 's Avonds zit de eyeliner nog goed op zijn plaats en de eyeliner laat zich vrij makkelijk verwijderen met een make-upremover. 

Joues contrast Hyperfresh - een frisse, knalroze blush met mooie glans (geen shimmers) die enorm gepigmenteerd is. Go easy on this baby, want je brengt al snel teveel blush aan en dat geeft je een beetje een "poppenlook" door de kleur. Roze blush is altijd goed in combinatie met een koele ooglook, als je kleuren zoals zwart/grijs gebruikt. Persoonlijk vind ik roze iets minder mooi staan bij een warmere huidstint, maar bij een heel donkere huid is het juist weer heel tof. En omdat deze blush zo gepigmenteerd is, zou dit weleens een ideale kleur kunnen zijn voor donkere huidjes. Probeer het eens uit!

swatches Chanel Joues Contraste Hyperfresh (links met kwast en rechts met vinger aangebracht)

Rouge Allure Gloss Super Nude - een redelijk dekkende, niet te plakkerige liploss in een mooie, maar niet speciale nude kleur. Het is een prima lipgloss, maar de kleur is misschien wel een beetje saai voor een feestelijke collectie? De verpakking is natuurlijk ultra chique, je duwt op het Chanel logo en vervolgens "popt" de applicator eruit. Het aanbrengen gaat goed en precies door de fijne applicator. De lipgloss is best langhoudend voor een lipgloss, maar slijt na een tijdje toch van je lippen af.

Rouge Allure Ultraberry - een bessenkleurige, goed gepigmenteerde lipstick die fijn draagt en luxe aanvoelt. De lipstick heeft een mooie glans, maar glimt niet teveel. De kleur is dieprood met een vleugje paars erin, een typische bessentint die mooi in dit seizoen past. De lipstick dekt in één streek, de kleur blijft goed zitten, maar is niet kissproof en slijt na een tijdje van je lippen af.

swatch Chanel Rouge Allure Gloss Super Nude & Rouge Allure Ultraberry 

Le Vernis Hyperrose glass, Liquid mirror en Le Vernis velvet Pink Rubber - nagellakjes die op het eerste gezicht best leuk eruit zien, een knallende roze met "glass" finish, een spiegelende lak en een matte, rubberachtige lak.

Toch sta ik niet heel erg te springen, de kleuren zijn misschien toch een beetje saai en niet zo spannend, ook de finishes springen er niet uit. Hyperrose vind ik op zich nog de leukste, die lakt fijn en geeft een mooi roze kleurtje met glanzende finish, alsof het een zuurtje is. Liquid Mirror valt mij enorm tegen, de lak is vrij dik en niet zo glanzend als een spiegel.  Helemaal mooi glad krijg je deze amper, het lukt mij zelfs niet op de perfecte basis van mijn acrylnagels, je blijft strepen zien. Chanel geeft in het verleden een veel mooiere spiegelende nagellak gehad, de Intemporel (kijk mijn review hier maar eens). Die is toch vele malen mooier?

Pink Rubber is best aardig, het is een heel lichtroze lak met een matte finish die mooi aan te brengen is en snel opdroogt. De finish is mat en lijkt inderdaad rubberachtig op het oog, maar voelt niet zo aan. Ik vind het wel een mooie kleur, maar ook niet zo heel spannend en al zeker niet "kerstig", misschien had een donkerrode, donkergroen of zwarte wel leuker geweest? Of een matte gouden? Ik zeg maar wat hoor...

swatches Chanel Le Vernis Hyperrose glass, Liquid Mirror & Pink Rubber

de "look" als je dat zo mag noemen! Ik had natuurlijk een ander soortgelijk oogschaduwpalette kunnen gebruiken, maar eerlijk gezegd had ik daar niet zoveel zin in na de tegenvallende producten. De blush is trouwens wel cute!

 

Ik ben best een Chanel fan, over het algemeen hou ik enorm van hun make-upcollecties en zweer ik bijvoorbeeld bij hun mascara's. De herfstcollectie van dit jaar was ook geweldig (zie mijn review), de producten uit die collectie gebruik ik heel regelmatig en met veel plezier. Maar de producten uit deze collectie kunnen mij minder bekoren, ik denk niet dat er één product is dat ik echt zal blijven gebruiken, niets is onmisbaar! Dan pak ik veel liever andere producten van Chanel zoals de Rouge Allure Ink (review) of de Rouge Double Intensité lipsticks die ik in Londen ontdekte (review). 

Zonde, want juist rond de feestdagen verwacht je dat merken zoals Chanel een beetje uitpakken met iets moois en feestelijks, deze collectie vind ik saai en de producten zelfs niet altijd goed. Calligraphie de Chanel is mij erg tegen gevallen, er zijn zoveel meer mooie en fijne geleyeliners op de markt, dat zelf het Chanel potje het niet goed kan maken. Volgende keer beter, Chanel!

 

De Synthetic de Chanel collectie is nu al te koop in hun online shop, vanaf 1 november 2016 is de collectie ook te vinden bij de overige Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. 

Deel dit artikel
Back to top